Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdo kurva seš?“ ,,Tvoje největší noční můra a chci Lídra Průmyslu!!“..... Běloch, bydlící na tajný základně, šest stop vysoký, oblečen do černého trikotu se stříbrným pruhem, používající nejmodernější kuličky, vosí roj, zákopovou pálku a v autě na něj čeká jeho oddaný přítel Defendog – ano DEFENDOR! Superhrdina, pro kterého není žádný problém zajít za únosnou mez, nebo jen legrační chlápek, který je pro ostatní hrozbou? FILM O OPRAVDOVÉM HRDINOVI, pro kterého je každej, kdo překročí zákon lump. W.Harrelson je pro role ,,magorů“ stvořenej a tady má další herecký sólo. Film zajímavě střídá tempo a nálady. Vážné situace zlehčuje, vtipné dramatizuje, prostě jako v mysli narušeného člověka. Nebo SUPERHRDINY? PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal něco tématem podobného Kick-Ass, tj. film o super hrdinovi, který jím ve skutečnosti vůbec není. A Arthur Poppington alias Defendor je opravdu jeho pravým opakem. Má sice statečnosti a výdrže na rozdávání, ale je to strašný amatér a ve své podstatě chudák. Divákovi je ho líto a fandí mu, stejně jako obdivuje jeho vynalézavost při vymýšlení "zbraní" a "důkladných" příprav na akci. Humoru jsem čekal víc, přestože pohled na zapáleného Woodyho Harrelsona dokáže člověku vyloudit úsměv na tváři a na jeho hereckém výkonu film vlastně stojí. Myslím si, že Defendor měl větší potenciál na pobavení diváka, bohužel z toho vychází pouze lepší průměr a hodnocení nezvedá ani docela nečekaný (btw vykonstruovaný) konec. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson je génius a jeho mentálně zastalý idealista, který se před svou prostoduchostí ukrývá do kostýmku superhrdiny Defendora bojujícího se vším co vypadá jako zločin, je jedním z nejlépe a nejuvěřitelněji zahraných bláznů jakého jsem viděl přinejmenším od Rain mana... a to zcela bez nadsázky, protože film jako propracovaná (a pro znalce comics žánru i nadmíru zábavná) psychologická studie prostě funguje. Trochu méně už bohužel film funguje v rovině klasicky superhrdinsky-kriminální, protože jak je známo, hrdina není ničím bez svých nepřátel - a kriminální podhoubí ze kterého Defendor vzešel je tu bohužel zredukováno na pouhou zjednodušenou črtu, která se svým stylem trochu snaží evokovat hříšné město ve stylu Vrány či Sin-City, ale bohužel je jednak zoufale nepropracované a zaplněné jen pár karikovanými postavičkami, ale hlavně postrádá jakoukoli špetku uvěřitelnosti, což samozřejmě kontrastuje s reálnou postavou Woodyho superhrdiny. Ovšem i tak je ale toto jen drobnou vadou na kráse jinak vynikajícího "malého" filmu. 8/10 ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V domění, že to bude švanda k popukání, jsem si k tomu sedla a čekala, že se budu popadat za břicho. Nestačila jsem se pak divit, jak se u toho nehorázně dojímám a jak celková atmosféra houstne a vážní a nakonec nastoupila depka. Přesto jsem se párkát nahlas zasmála (Kuličky, vosy, útok prakem, mučení citrónovou šťávou a kdesi ke konci ta hláška o koulích), to jen svědčí o mnohostrannosti filmu. Obrovskou výhodou je sám Arthur, který by se snadno mohl stát plochou komickou figurkou, ale naopak je skutečně "lidský". Samozřejmě zásluhou bezchybného stvárnění Woody Harrelsonem, který dokázal, že umí zahrát "pomalejšího" zcela uvěřitelně a hlavně umírněně (narozdíl např. od Václava). K srdci přiroste téměř okamžitě, co se zjeví a mrští hrstí skleněnek. Po něm nejvýraznější je nejspíš Koteas, jehož postava se zmítá mezi směšností a odpudivostí, Kat Dennings je zase hezky neokoukaná. Pět * dávám i pro to, že se jedná o ojedinělou smíchaninu dramatu a komedie na pozadí komiksového superhrdiny (neřekla bych, že se jedná zrovna o parodii). V tomto případě dokonce spíš dramatu, než komedie a konec definitivně zarazí poslední hřebíček do pojmu "komedie". Takových fungujících filmových hybridů je po hříchů málo, o to víc si Defendora vážím a je škoda, že není známější. Rozhodně by si to zasloužil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady nenápadných a zároveň neobyčejných filmů. Trailery by mohly evokovat jakousi předehru pro film "Kick-Ass" ale ve skutečnosti je celkové vyznění filmu spíše vážné. Bohužel míra zábavy dost rozpačitá, tempo vyprávění také neohromí a nějaké vyloženě povedené scény se ve filmu hledají dost těžko. Jediným tahákem tak zůstává slušný Woody Harrelson, který coby inteligencí pomalejší ale nebojácný hrdina Defendor bojuje ze zločinem (pomocí duhových kuliček, kyje a rozzuřených vos) a hledá fiktivního nepřítele. Neobvyklý ale nevýrazný film. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)
  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama