Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krvák je to fakt dobrý. Nie nadarmo sa hovorí, že Japonci boli cez vojnu najkrutejší v mučení. Veľa vojakov sa radšej rýchlo zastrelilo akoby riskovali japonské zajatie. Pôvodne som chcel dať štyri hviezdy, na plný počet to nemá, pretože je tu hrozne veľa nudných pasáží, ale koniec ma totálne sklamal. Ten urobil z filmu iba rozprávkovú, nereálnu frašku. Pochopil by som to v hororovej komédii, kde by sa to aj celkom hodilo (napríklad v Apokalypse v Hollywoodu je niečo podobné), ale tu to vyznelo veľmi trápne a pokazilo to celý film. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další filmová úchylnost od úchylných Japonců pro úchyly celého světa. Pokud se u tohohle bijáku nějaký úchyl ukojí dostatečně na to, aby pak nemusel něco podobného praktikovat naživo doma ve sklepě, mají takovéhle filmy smysl. Na rozdíl od běžného diváka mě ani tolik nešokovalo nějaké to explicitní ultranásilí, jako jsem spíš otráveně nadával na vyzoomovanou rozklepanou ručku, respektive na střihačskou smršť několika vyzoomovaných rozklepaných ruček. Chvílemi mi taky rvala uši hudební stopa (valčíky). Na druhou stranu mě docela příjemně překvapila rafinovanost zápletky a nečekaně groteskní konec. Takže rozporuplné pocity - na jednu stranu zajímavá okrajová záležitost, na kterou se ovšem kvůli zhovadilé kameře skoro nedá koukat. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na "Hostel", kde jde opravdu jen a jen o násilí. Rozhodně mi ve filmu nevadí krev a k hororu násilí určitě patří ale vadí mi, když je samoúčelné. Celý film je jen o mučení mladého páru. Takže více než hodinu sledujete jak někdo, někomu, něco řeže, trhá, přitlouká, zapichuje, vypichuje, stříhá a ... honí. Pro účely filmu jsou navíc "hrdinové" trochu nesmrtelný a očividně jim moc nevadí, že jim někdo vypíchl oko nebo uřízl ruku a překvapivě jim nevadí ani vyndaný střeva. Co mám k tomu říct je to prostě pí*ovina. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Torture horory, ktoré sú založené len na gore a postrádajú nejakú významnejšiu zápletku mi sú čoraz viac vzdialené, avšak Grotesque by som zaradil do inej triedy. Nie preto, že je film zvrátený (v mojich očiach nie je) alebo brutálny (zvládne aj nenáročný divák), ale skôr kvôli humornej stránke. Doslova som mal nutkanie sa hystericky rehotať, ale ľudia v mojej prítomnosti by ma mali za blázna. A vôbec, ak by mal film nejaký hlbší význam a niesol sa v duchu Saw, už by to na mňa nemalo taký dopad. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Není to čistě jen hraný snuff nebo čistě jen torture porno ve stylu Hostelu, i když se obému velmi blíží. Větší důraz je na psychický teror a poznávání pošahané psýchy sadistického vraha... a ke konci dokonce i na humornou, až parodickou vložku. Což jsou spolu s místy ucházející atmosférou ty jediné věci, které Gurotesuku vytahují z bahna úplných sraček, které přes svou přehnanou brutalitu (nebo možná právě pro ni) prostě nudí. 5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama