Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Opět nadprůměrný horor ze španělských končin. Atmosférická nálož, která je řádně napínavá a tajemná. Vše ovšem pokazil konec, který mě neuspokojil. Chtěl jsem všechno pořádně vysvětlit, když už jsem se do příběhu tolik vcítil, ale uspokojivé vysvětlení jsem nedostal ani náhodou. ŠKODA, chtěl jsem dát plný počet hvězd, ale takto nemůžu. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pozval jsem takhle v noci na návětěvu mého notebooku Nezvaného hosta a za to pozvání jsem rád. Španělský horory mám čím dál raději a tohle byla parádní zamotaná věc. Trochu divný architekt v letech Kristových se rozchází s přítelkyní. Ta si k němu přichází pro poslední krabice a on to nebere moc sportovně. S depresí ulehá po náročném dni když se dole ozve zvonek. Ano, někdo si potřebuje zatelefonovat... No, nečekal sem to. Španělé zase naservírovali neskutečně atmosferický a značně úchylný snímek, který se v půlce zlomí a začne připravovat hodně neobvyklou a složitou pointu, kterou možná napoprvé komplet nedáte. Ze začátku se budete bát (lekačky budou), v půlce začnete hádat, ke konci se v tom budete topit a při titulkách vám to docvakne. Snad. Lepších 7/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pár scén bolo špičkových (hádka, oslava narodenín) a hrozne rád by som tam tú štvorku dal, to by to ale nemohlo byť tak strašne vykonštruované a nepravdepodobné. V podstate celá druhá polka filmu, je v podstate úplne normálna blbosť. Aj keď dobre natočená, s realitou má spoločné pramálo. O čo akože hlavnému hrdinovi šlo? A prečo niektoré zábery (sledovanie TV, čítanie knihy) vyzerajú ako komédia? Napínať tento film dokáže, k spokojnosti mi toho ale pri ňom chýba hodne. Hodne, keď existujú filmy ako tento, alebo tento (časovú slučku si nevšímajte). ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že tenhle film jsem tak docela nepochopila. Zvláštní na něm je už to, že působí, jako kdybyste slepili dvě půlky úplně jiných příběhů dohromady. A co je ještě zvláštnější... funguje jim to docela dobře:). První polovina je opravdu dost napínavá a vy se pomalu začínáte těšit na konfrontaci hlavního hrdiny s člověkem, který se mu schovává v jeho vlastním domě. Jenže jakmile to vypadá, že na to dojde, situace se zcela obrátí a z oběti stalkingu se stane víc než zdatný stalker:). Psycho závěr, který mi vrtá a hlavou a nějak moc ho nechápu, korunuje všechnu tu mistrovsky natočenou podivnost. Zkrátka - El Habitante Incierto je tak trochu divný film, který vás ovšem nudit nebude. P.S.: Některé scény s plížením se po místnostech jsou fakt úžasné:). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jak z naprostého minima vytěžit maximum? Angažovat Moralese. Po Juliiných očích byl tenhle film povinnost a Španěl mě opět nezklamal. Sice to nebylo tak dokonalé, ale pořád ještě jsem musel obdivovat režisérovu schopnost zaujmout na tak malém prostoru takovou silnou atmosférou. Schovka už nikdy nebude jako dřív. 90% ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama