Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Príbeh tohto austrálskeho hororu sa odohráva paralelne v dvoch rovinách: školský ples a gorefest. Obe tieto roviny sú prepojené viac-menej asociatívne. Prvá rovina druhú odľahčuje a dodáva filmu potrebnú dávku čierneho humoru. Loved Ones čerpá inšpiráciu z filmov o psychopatických rodinách, z hororov ako Texas Chainsaw Massacre. V postave Loly sa navyše spája sadizmus s dievčenskou naivitou a v krvavých obrazoch brutálneho mučenia je aj potrebná dávka filmárskej fajnovosti. Na tomto filme som sa striedavo bavil aj bál, len mi je ľúto, že tie monštrá z podzemia domu nedostali viac priestoru. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Školní horor o jednom plese a jedné smutné princezně Lole, která je stejně nejradši doma s taťkou a spolu dávají co proto všem těm nevděčným mladým klukům :-)))) . Jo, spojuje to v sobě inspiraci z různejch exploatačních válů a hororů (šílená rodina atd.) a kříží je se školní teenge story typu kalby, plesy, baby, hulení, hustá gothic sympaťanda Mia která hrozně kalí atd :-) . Po dobu děje tyhle věci relativně drží pohromadě, ale zdůrazňuji relativně, postupně by se o soudržnosti filmu jako celku dalo trochu polemizovat. S přibližujícím se koncem to pak docela začína standardnět a mění se v takovou tu klasickou honičku. Zajímavé je využití naprosto precizní a těžce profi vizuální stránky, která je zde nasazena a kontrastuje se syrově exploatačním filmovým jádrem. Je to zde záměrně a přijde mi to až jako experiment, že si tvůrci řekli, uvidíme co to udělá. Jinak teda ten profi vizuál je opravdová pastva pro oči - jak už jsem psal dřív, já tohle vždy ocením - ty syté barvy a odstíny a spousta šikovných detailů - Loliny leskle růžové šaty, blízké záběry obličejů, Loliny zpocené tváře, pití mléka, zbytky jídla kolem úst - hraničí to tady opravdu až s fetišizací některých momentů. Sedne to dobře i se skvělým hereckým výkonem Robin McLeavy, která ji zahrála jako hodně šílenou (a zároveň docela sexy :-) ) potvoru :-) . Na druhou stranu ale tenhle vizuál zase v některých momentech zbytečně ční - např. v "jámě lvové", tam by mi spíš sedlo mnohem prostější a syrovější ztvárnění. Ale to už je věc názoru. Suma sumárum, má to jak dobré momenty tak mouchy, takže trojka na to sedne nejlíp. Jinak ta míra brutality tady není zase nějaká ultra, takže to můžu doporučit i normálnějším divákům, kteří mi jinak za ty jiný hrůzy vždycky říkají že sem magor :-) . ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Léčebná kúra pro emo jedince, která místo aby zůstala půlhodinovým kraťasem, tak je uměle; byť vtipně; natahována dvěma nesouvisejícími liniemi... Přitom stačilo z černovlásky udělat přítelkyni Brenta a byl z toho nejúdernější kraťas za hodně dlouhou dobu. Štěk českého béčkového (pod)guru Romana Kroufka jsem sice nezaznamenal, ale aspoň je motivace ke druhé projekci. A ta story jak se po vzoru Jaroslava "pohladil jsem Obamu" Suchého vetřel na natáčení; to je materiál na dobrý kraťas sám o sobě. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborny, takmer nemy film o trosku sibnutuckej Lolinke a trosku sibnutuckom oteckovi, s trosku pripecenou maminkou s uvarenym mozockom :D Naozaj vynikajuci film, ktory vas pohlti hudbou, atmosferou a celkom aspon pre mna, novymi praktikami mucenia a zvrhlosti, ktore su vsak podavane velmi prijatelnym sposobom. Chvalim ruzovucku Lolu, bola vynikajuca! "You are my first drilling". Yeah! Lolinka je drsna kocka, sla by som s nou na pivko :D ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

The Loved Ones je exploitation a v rámci daného subžánru ide o film, ktorý má všetko čo by mal mať. Trochu prepnutá princezná a jej pošahaný tatík terorizujú "krásneho princa" a potom sa rola otočí, čiže princ pôjde po krku princezne. Vynaliezavosť mučenia je na stupnici od 0 do 10 asi tak na 2ke. Nechcem spoilovať, ale nič originálne som tam žiaľ nevidel. Všetko čo je vidieť v iných exploitationoch vidíte aj tu. Scéna s vŕtačkou je fajn, ale odvrátiť kameru v tom najlepšom? To sa nerobí. No proste.. typický žánrový chronologicky natočený film, ktorý splnil čo mal, ale nepriniesol nič nové (ani čo sa gore týka) a tým pádom ma nemal čím prekvapiť (a celkovo to gore a brutalita bola slabá, prišlo mi to ako prístupný exploitaion :). A to delenie príbehu s maturitným plesom? Načo to bolo dobré? Zbytočne rušenie a vôbec neokorenené o žiadnu vychytávku. Možno starnem a možno nie, ale The Loved Ones je priemer dokonca aj vo svojej kategórií. No stále je to o kúsok lepšie ako dejovo podobný Otis (2008). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)
  • Brent (Xavier Samuel) má nad svojou posteľou zavesený obal z prvého albumu skupiny Metallica s názvom "Kill' Em All". Je na ňom kladivo v kaluži krvi - odkaz na ďalší dej. Taktiež tam má plagát k albumu "Amnesiac" od anglickej kapely Radiohead. (lackroon)

Reklama

Reklama