Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

MareT. odpad!

všechny recenze uživatele

Film tak zbytečný až hrůza. Jsou na to dva a ani jeden z herecké dvojice nedokáže film alespoň trochu utáhnout. Příběh je na úrovni odmítnutého filmu ve velkých studiích, scénář je poskládaný z vytrhnutých stránek hororů posledních třicet let a navrh jsou postavy zajímavé jako čaj o páté s anglickou královnou. Věřím, že i ta královna by byla zábavnější:)) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dodnes je tento pokus znám jako "Charlesův experiment". Film má dva sekvenční začátky a teprve poté se začne rozvíjet základná příběh. CITÁT - Asi ti budu muset koupit kaktus....... A o co, že to tu jde? Dva mladí lidé se nastěhují do jednoho domu, kde se začnou dít podivné věci. Otevírají se sami dveře, pohybuje se nábytek, praská lino a jednoho dne do domu vejde pes a umře. Dvojice bydlících začne pátrat po příčinách podivných úkazů. CITÁT - Bacha na pavouky........ Film má celkem povedenou kameru, dobrou hudbu a hlavně je napínavý. CITÁT - Neměli jsme to dělat......... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hloupý a zbytečný pokus o duchařský film s mimořádně nesympatickými dvěma hlavními herci a "strašidelný" asi jako Paranormal Activity - skvrny na dřezu, popraskané linoleum a zauzlované košile, hmmm... Postupně pak sice přibývá akce, ale paradoxně přibývá i nudy, těch osmdesát minut se mi zdálo nekonečných. Jediné, čím mě tahle sterilní a vyumělkovaná (asi jako hlavní "herečka") blbost upoutala, byly exteriéry z kalifornského satelitního městečka na okraji pouště mezi křižovatkami dálnic a elektrického vedení - vskutku působivě depresivní životní prostředí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda filmy o strašidelných domech mají ještě co nabídnout. Jestli lze přijít s nějakým originálním nápadem, nebo půjde jen o další variantu již známého. Mladí lidé, strašení, strašení se stupňuje, bububu, buď přežijí, a nebo ne.... Novinkou snad je, že démon není spojen s určitým domem, ale postavou, takže kam se naši hrdinové hnou, tam je i on. Dobrá je kamera (vyjma pár roztřesených záběrů z ruční - naštěstí opravdu pár), hudba, pokud jde o vytváření napětí, jinak pop kolovrátek a vcelku sympatická je i hlavní dvojice. Jsem rád, že nedošlo na digitálního bubáka (dobře, v jednom momentu se objeví takový ten asijský, ale není to úplně on). Nejstrašidelněji pak působí silueta za sprchovým závěsem či snaha dostat se z místosti, které zatlučete dveře, abyste najednou zjistili, že jste uvnitř ní. Rovněž jsem rád, že nešlo o přehlídku lekaček, protože je považuji za nejlacinější a nejprofláklejší efekt. Snad devastace domu mohla být větší, ale jinak dobrý průměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

To jsem tak rád že film nakonec k nám do kin nešel. Nechápejte mě špatně mě nijak film nevadil ale jít na tohle do kina tak jsem docela naštvanej. Je to strašně slaboduchej horor, který jsme viděly 100x. Navíc naprosto bez jakkýkoliv lekačky. Režisér fakt čekal že se budeme u tohohle bát? Ono by to zas tak nevadilo ale není tu ani náznak atmosféry. Ale nějakou záhadou mě film udržel do konce a po sledování jsem nebyl nijak naštvaný, nebo spíše necítil jsem nic. Je to průměrný béčko kterých vzniká každý rok 100 a polovina z nich je o třídu lepší. Ale abych jen nehanil, tak jak jsem říkal poměrně slušně jsem se bavil, ústřední dvojice ušla a celý to poměrně slušně uteklo. Tak aspoň ty 3 slabé *. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Palmdale, v Santa Claritě a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Film sa stal kasovým prepadákom a kritici ho citovali ako jeden z najhorších filmov roku 2012. (Arsenal83)
  • Tzv. "The Charles Experiment", ktorý sa spomína na začiatku filmu, počas ktorého sa skupina výskumníkov snažila nadviazať kontakt so záhrobím, bol inšpirovaný skutočným experimentom z roku 1972 aký niesol názov "Philip experiment". Počas seansy výskumníci zaznamenali výjavy ako napr. vibrácie, nevysvetliteľné zvuky, či pohyby, ale žiadny nebol potvrdený priamymi dôkazmi. Vedúci experimentu Dr. Joel Whitton dospel k záveru, že pocity účastníkov experimentu boli vytvorené ich podvedomím a vsugerovaním. (AxelWers)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama