Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originál je surový, atmosferově slabší a bez temnějšího tónu, nebo ruchu. Remake všechny tyhle prvky obsahuje a i kdyby je neměl i tak by diváka psychicky zdrtil. Monroeův I SPIT ON YOUR GRAVE je plnokrevný nikým nešetřící exploitation, který kdybych viděl na nejmenší možné obrazovce v černobílém formátu i tak mě ohromí. Drastický, brutální na pohled bolestivý zážitek s výborně vybudovanou atmosférou, propracovaným vývojem psychického podvědomí - všechny kruté scény jsou pro nás bolestivé (vcítíme se do hlavní postavy) a v závěru nám spadne kámen ze srdce. Ale špatný psychický stav nás dlouho neopustí. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Z hlediska gender studies by bylo velmi zajímavé film zanalyzovat, především z mužského pohledu dominance a jeho vnímání ze strany žen. Divák zde má možnost sledovat dvě odlišné poloviny, kdy v každé je moc a dominance v rukou někoho jiného. V té první se hlavní hrdinka Jennifer mění ze subjektu "zájmu" v pouhopouhý objekt. Je s ní zacházeno doslova jako s kusem hadru a musí se podřizovat úchylným a zvráceným choutkám agresorů. Jednotlivé akty mají svůj řád a jsou stupňované - od méně násilných (připodobnění orálního sexu) až po ty extrémní (opakovaná znásilnění). Mučení vyvěrá z podvědomého uspokojování libida, kterého je dosahováno výhradně voyeuristickým přístupem (jednoho uspokojuje nahrávání na kameru, další ukojí svou touhu "pouhým" sledováním znásilnění). V druhé části nastává symbolická "Jennifer's revenge". Aktivita Jennifer je směřována ke každému z násilníků zvlášť, přičemž proces mučení je daleko systematičtější a rychlejší; nejde o uspokojení, ale o samotnou pomstu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

"It´s date night..." Krásny príklad, že niektoré staršie filmy si oživenie zaslúžia. A možno dopadne lepšie ako originál. Takých prípadov sa nájde mnoho, no vždy musia na niečom stavať. U I spit on your grave, remaku kontroverzného brutálneho rape&revenge hororu, je to hlavne kvalitnejší scenár, lepšie budovanie atmosféry, citeľne drvivejší dopad a monštrózna dávka surovej brutality, ktorú Jennifer Hills aplikuje s nevídanou eleganciou a gráciou. Poučkový príklad sladkej pomsty pod taktovkou rozporuplného Stevena R. Monroa. Sarah Butler však predsa len postráda trochu z krásy Camille Keaton, a pôvodný Matthew bol lepší. Remake je však znateľne lepší film. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Snad jeden z mála remaků, který svého předchůdce nekopíruje de facto záběr po záběru, ale jde si tak trochu i vlastní cestou a i závěrečné vraždičky dopadnou trošičku jináč, než v původním kousku, oproti kterému tenhle revenge napínák dokonce i docela odsýpá. A i když to nejni kdovíjakej zázrak, nebyla jsem nijak zvlášť odvařená a z hadru už jsem to taky smázla, pořád má u mě tenhle od nasraný naivky poplivanej hrobeček velkej plus právě za to, že po všech těch Vtipnejch hrách, Recech, nebo Upírkách, co si je máte pustit dovnitř, nekoukám dvakrát na do mrtě stejný film s líbivějšími herci. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pozor spoilery: Původní verzi jsem neviděl, ale tohle mě docela zaujalo a říkal jsem si, že by to mohlo stát za to. No, jsem spokojený tak napůl. Nejdříve bych určitě nepochválil délku film. Film je na horor/thriller moc dlouhý a některé pasáže jsou zde přebytečné. Ze začátku to vypadalo slibně, holčina si sama vyjede na chatu k jezeru, která stojí uprostřed lesa. Bohužel pro ni, ještě předtím než tam dorazí, střetne se s místními chlápky, kterým je kolem třiceti a kteří ze 3/4 nejsou právě neviňátka. Myslí si, že lidi z města jsou namyšlení a povýšení nad ostatními a tak je nesnáší. Znáte to, že jo. Co má holka dělat s takovou bandou nesnášenlivých nadrženců, ke kterým se ještě připojí tamější šerif. Stane se, co se stane. Následuje trochu divná pasáž paniky mezi chlápky a divných interakcí mezi nimi, hlavní hrdinka na několik desítek minut úplně zmizí ze scény, aby se nadechla k mohutné odplatě. No a to co následuje potom je kapitola sama pro sebe, úplně jiný film než jsme doposud sledovali. Když opomenu to, jak je bez jakéhokoliv boje, tak naivně a jednoduše omráčí a chytí, tak nad čím mi zůstává rozum stát je to, co potom 4x, 5x následuje. Mučení a způsob úmrtí je hodně bizardní a dost to připomíná Saw! Sice to je hodně nápadité (některé ty mordy vážně stojí za to a jsou to velké chuťovky pro explo/gore fandy), ale celé to působí hrozně strojeně, nereálně a prostě to do celého konceptu moc nezapadá, že by se s nima vypořádala právě tímto způsobem. Navíc je to tak uměle na sebe naskládáno, že to působí moc jednoduše. Lepší revanší se teda určitě může pochlubit nedávno viděné "No moriré sola", tam to působilo napínavě a těm borkám jsem tam hodně fandil. Tady jsem to sledoval celkem bez zájmu a nebýt právě zajímavých gore scén, tak bych hodnotil asi ještě hůř. Je jasný, že to každému sedne jinak, z mého pohledu to dá jen na 3* díky chvílemi docela dobré atmosféře a zajímavým jednotlivým mordům, ale jinak teda žádná sláva, chtělo to lepší napětí a lepší revenge část filmu, abych tý holce fandil v každém momentu, bál se o ni a nakonec se radoval z jejího úspěchu. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Herci nebyli až na dva případy, které nekrylo pojištění, zastupovány kaskadéry. První je skok Jennifer z mostu do řeky a druhý je pád Matthewa ze schodů. (Othello)
  • Mollie Milligan bola počas natáčania tehotná, čo tvorcovia zakomponovali do do úlohy pani Storchovej. (Pat.Ko)
  • K MPAA šlo celkem sedm různých sestřihů filmu, aby se dosáhlo ratingu R. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno