Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Strašáci u Jezera smrti. Zjistila jsem, že snad ještě častějším faktem v hororech, než jsou podivní lidé v podivném městečku, kteří zpravidla útočí na skupinky teenagerů, kteří tudy projíždějí, je zvrácená, zkažená a brutální banda vesnických buranů, kteří si za své oběti vybírají krásné, osamocené dívky v opuštěných domech. Tento film je precizní ukázkou toho, že se nevyplatí být ani zhýralým vesničanem, ani osamělou dívkou. Zhruba po celou dobu se děj odehrává podle standardních, žánrových pravidel i klišé. Otrlého filmového diváka, zvyklého na kdejaký ten gore, brutalitu a zvrhlosti, tak už ani praktiky, jichž se na Jennifer Hillsové burani dopouštějí, nedokáží nijak emočně zasáhnout. Divák tak jen sedí, bez známek šoku, hrůzy či lítosti nad postavou a netečně sleduje, jak se nebohá dívka snaží přežít. A ONA přežije. Ale ONI to neví. Nyní k výkonu hlavní hrdinky. Sarah Butler je krásná dívka, ale co se týče jejích hereckých schopností, těmi mě tedy příliš neupoutala. Ale někdy se stačí jen dívat, že jo:) Ale za to, je nesmírně šikovná. Poté, co JIM, zbavena nevinnosti, hrdosti, zmlácená na těle i duši unikla, a oni si myslí, že je konec, začíná plánovat svou dokonalou pomstu. Během několika dní, kdy přežívá zřejmě jen o výhoncích a spadaném listí v lese, projde kompletním skautským výcvikem a naučí se vše, nad čím poté můžeme jen žasnout. Naučí se vázat všemožné provazy, odhadnout tíhu objektu, který zároveň dokáže i utáhnout či vyzvednout. A vůbec, při její zručnosti a technických schopnostech se skutečně tají dech:) To, čeho se nám nedostávalo po celý film, nám vysoce bohatě vynahradí závěrečná půlhodinka, při které opravdu tuhne krev v žilách, a i já jsem se v určitých scénách prostě nedokázala dívat. Nad takovými brutálními mučidly a pastmi by jistě s úžasem obdivně pokýval hlavou i samotný mistr, Jigsaw. Zde se však také dostane před zraky ono (ne)herectví Sarah Butler. Měla jsem pocit, že do svých "hrátek" nebyla dostatečně ponořená. Bylo vidět, jak se snaží "hrát" tu pomstychtivou, šílenou dívku. Neděsila mě, nemrazilo mě z ní. Snažila se být tou "bad girl" a moc jí to nešlo. Neměla jsem hrůzu z ní a její přeměny, ale z těch jejích "vychytávek." Škoda, kdyby byla více opravdová, "skutečně šílená," výsledek by byl perfektní. Tak mě napadlo, že skvěle by do té venkovské sebranky, coby "Big Sheriff", zapadl R. Lee Ermey:) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚCO VÁM ŘEKNU. TAKOVÁHLE DĚVKA JSEM PŘIJEDE Z JEDINÝHO DŮVODU.…“ /// Americký vidláci po sedmi tisící dvě stě čtyřicátý osmý. Citlivý příběh o ublížení bezbranné dívce, která se posléze odmění podobným stylem. Zvrhlá část je zvrhlá dostatečně. Vyvolá v člověku přesně ty pocity, který vedou ke slastnýmu sledování utpení druhejch – když jde o následnou pomstu, samozřejmě. Taková sadistická zvrhlost, která potěší duši preferující vítězství dobra nad zlem. Za každou cenu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rok 1978? nepamatuju. 2.) Jsem spíš na to hromadný sexování. 3.) Thx za titule ,,Kroenen“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// PLUS: způsob potrestání je originální, Sarah Butler se snaží hrát přesvědčivě, daří se jí ve všech polohách, proměna atmosféry je rovněž povedená MÍNUS: motiv vidláků je banální, jejich chování mírně řečeno nelogické./// Shrnutí: Po více jak třiceti letech tvůrci přišli s remakem, který je velice drsný, brutální a pro někoho kdo nemá nakoukáno značně šokující. Má pořádnou atmosféru. O hrdinku máte strach, později cítíte stejně jako ona pořádnou chuť na pomstu. A netřeba zmiňovat že místní vidláci dostanou pořádně do těla./// Celkem 73%/// ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Známý americký kritik Roger Ebert udělil filmu hodnocení nula, stejně jako předchůdci. (Othello)
  • V původně zamýšlené verzi scénáře měla Jennifer (Sarah Butler) do chaty přijet se svým psem. Ten byl ale na poslední chvíli ze scénáře vyškrtnut, jelikož by najmutí takto vycvičeného psa přesáhlo původní rozpočet. (Conspi)
  • Herci nebyli až na dva případy, které nekrylo pojištění, zastupovány kaskadéry. První je skok Jennifer z mostu do řeky a druhý je pád Matthewa ze schodů. (Othello)

Reklama

Reklama