Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film na motivy předchozích dvou krátkých snímků bohužel kvalit svých starších bratříčků nedosahuje. Pořád se však jedná o skvěle natočenou, ozvučenou a atmosferickou podívanou. Jen škoda toho slabého scénáře. Čiročirý průměr. (P.S.: Bez znalosti předchozích kraťasů bych nejspíš hodnotil minimálně o hvězdu víc) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak hororově komediální film jsem dlouho neviděla a tahle vize Santa Clause požírajícího děti mi zjevně navěky naruší onu image laskavého staříka v červeno-bílém hábitu, kterou tak vehementně prosazuje Coca Cola. (Ještě štěstí, že u nás nosí dárky Ježíšek.) Dle traileru jsem sice čekala něco lehce jiného (Santa se dostává na scénu až v druhé polovině filmu), ale nelituju, protože tenhle finský mix se zlověstně se tvářící pohádkovou bytostí, kradenými radiátory, drsným chlápkem s výbornými brýlemi a vtipnou angličtinou mi sedl skvěle. Za dokonale absurdně geniální závěr přihazuju pátou hvězdičku. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Jalmari Helander prišiel v roku 2003 s krátkometrážnym filmom Rare Exports Inc., ktorý mal natoľko fenomenálny nápad, že naň nadviazal ďalším kraťasom a následne aj celovečerným filmom. Je absolútne šialené, že aj v takej stopáži môže ten mix hororovej atmosféry, napínavého dobrodružstva a originálnymi nápadmi napumpovanej fantasy dokonale fungovať ako vážny film (pretože sa tak po celý čas tvári), avšak práve to z neho robí ukrutne vtipnú komédiu. Nepomôžem si, ale toto je skrátka niečo geniálne! (9/10) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy nerad vypadám nevděčně, protože na tohle jsem dostal tip od jednoho zdejšího kolegy, ale k očekávanému spravení si chuti po rozpačitém dojmu z Wirkolova Violent Night nedošlo ani omylem. Naopak, vždyť tenhle spektákl už je vyloženě pro děti a mládež! Ne snad že by mi až tak vadila absence krvavých scén (které jsou všechny bezpečně vytěsněny mimo záběr kamery), ale celý děj je nemožně infantilní a korunu vší té infantilitě nasazuje mimořádně protivný malý spratek Pietari, který mě sral snad ještě víc, než Rickův Carl ve Walking Dead (ale zase mě zdaleka nesral tolik, jako Rickova Judith ve Walking Dead). Prostě taková malá milá rodinná vánoční komedie, sice trochu alternativní, ale rozhodně a důrazně v mezích přístupnosti a zákona, tzn. bez koulí a bezkrevná (obrazně i doslova). Slabá druhá za krumpáč v hlavě. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na základe 2 krátkometrážnych "Rare Exports" srandičiek, ktoré však pre mňa boli iba príjemnými jednohubkami aké by sa mi ale viac krát pozerať nechcelo, vystavali tvorcovia tento krásny, plnohodnotný, vianočný skoro horor. Objavenie pôvodného Santa Clausa, ktorého kvôli bezpečnosti detí zaživa pochovali vo Fínskom pohorí, je fajnovým, atmosférickým, severským príbehom, ktorý chytí a nepustí. Krásny zimný audiovizuál, sympatické a neopozerané herecké obsadenie, skvele nasadené tempo, ktoré postupne prituhuje, luxusne vyvážená atmosféra i postupné odkrývanie príbehu a k tomu určitá detská fantasy stránka, ktorá našťastie vôbec nepôsobí otravne, naivne či infantilne. To všetko smeruje k našlapanému, akčne ladenému záveru, ktorý síce nie je 100%ný, ale uzavrie to ku spokojnosti diváka a ešte to aj bonusovo previaže so spomínanými kraťasmi. Potenciál síce nebol dokonale využitý a podobne ako napr. u nedávneho "Sint" by človek v určitých úsekoch čakal viac, no komplexne som veľmi spokojný a určite si to ešte pozriem znovu, minimálne cez ďalšie Vianoce. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama