Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tedy nerad vypadám nevděčně, protože na tohle jsem dostal tip od jednoho zdejšího kolegy, ale k očekávanému spravení si chuti po rozpačitém dojmu z Wirkolova Violent Night nedošlo ani omylem. Naopak, vždyť tenhle spektákl už je vyloženě pro děti a mládež! Ne snad že by mi až tak vadila absence krvavých scén (které jsou všechny bezpečně vytěsněny mimo záběr kamery), ale celý děj je nemožně infantilní a korunu vší té infantilitě nasazuje mimořádně protivný malý spratek Pietari, který mě sral snad ještě víc, než Rickův Carl ve Walking Dead (ale zase mě zdaleka nesral tolik, jako Rickova Judith ve Walking Dead). Prostě taková malá milá rodinná vánoční komedie, sice trochu alternativní, ale rozhodně a důrazně v mezích přístupnosti a zákona, tzn. bez koulí a bezkrevná (obrazně i doslova). Slabá druhá za krumpáč v hlavě. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* autoři využili zkušenosti z dvou předchozích kraťasů do tohoto akčního mysteriózního snímku. Bohužel na délce skoro hodiny a půl se většina původního kouzla vytratila, i když není zase tak špatný. Já mu však víc než 3 hvězdy dát nemůžu a není důvod si ho zopakovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Abych byl upřímný, Rare Exports mě zklamalo. Nápad je jedním slovem úžasný - vytěžit se z něj dalo více, i když zase na pouhých 78 minut je to, co se ve filmu odehraje, vcelku dostačující. První půlhodina se poměrně vleče, dokonce je tu i minimum vtipných situací. Po lapení Santy se to zlepšuje a to největší grády Rare Exports získává až zhruba v padesáté minutě, kdy je největší koncentrace vtipů a relativního napětí. Když se děj snímku asi půl hodinu před závěrem konečně dobře rozjíždí, celkem brzo se opět film vrací na území rodinného filmu - řekněme, že scénář v poslední čtvrthodině lidově řečeno "zahapruje". A to je škoda, ne zrovna malá, jelikož Rare Exports je po vizuální stránce velmi povedený a vůbec tak nějak sympatický. Tak snad příště to Jalmarimu Helandertovi vyjde, čemuž osobně věřím - Rare Exports je na celovečerní debut docela dobré dílko, jen ne úplně vyrovnané a pokažené podivným koncem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Finský film s výlučně pánským obsazením a marketingem lepším než je zboží, které prodává. Představte si crossover filmů Fargo a Vetřelci, k němuž napsal scénář Chris Columbus a režie byla svěřena Davidu Jařabovi. Zhruba tak bizarní ten film je. Nejprve vybudí zájem o tušenou bubulegraci, jenže ta příprava na cosi velkého nějak divně dlouho trvá a v druhé půlce začíná být stále jasnější, že film nemá mnoho co nabídnout a před vytažením esa z rukávu jen získává čas, aby byl jakžtakž celovečerní. Zlý Santa, kvůli němuž se na to vlastně díváte a slibujete si, jak všem natrhne sáně, se dlouho nezmůže ani na nějaké to zlověstné Ho-Ho-Ho. Následný pokus udělat z komorního napínáku na poslední chvíli akční spektákl vyzněl rozpačitě. Věřím, že z toho nádherně praštěného námětu by se dalo vykřesat něco podobně zábavného jako je třeba Bubba Ho-tep. Ale protože už po několika hodinách od vidění mám potíže vybavit si detaily děje nebo jména postav, tuším, že to zkrátka nebyl "zážitek na celý život", že brzy vyprchá a tři hvězdičky mu musí bohatě stačit. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová komedie a nakonec vlastně dost odlišné oproti mému původnímu očekávání. Je prostě fajn se občas dočkat podobnýho zábavně originálního úletu. O to víc ale zamrzí závěrečných dvacet minut, v nichž Rare Exports značně utrpí tím, že zcela zbytečně začnou používat otravná klišé dětských rodinných filmů (do té doby je to téměř čistý komediální horor). Dovětek upomínající k původním kraťasům to pak zase povytáhne drobet nahoru, takže rád udělím 80 %. Každopádně se Rare Exports v mžiku stanou kultovním vánočním filmem. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama