Reklama

Reklama

Strážce pořádku

(seriál)
  • USA Justified (více)
Trailer
USA, (2010–2023), 60 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Předloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrají:

Timothy Olyphant, Nick Searcy, Joelle Carter, Jacob Pitts, Erica Tazel, Walton Goggins, Jere Burns, Natalie Zea, David Meunier, Jonathan Kowalsky (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto dramatického seriálu je příslušník US Marshals, Raylan Givens. Je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u jím vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených. (matt85)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Hmm tohle nemělo pokračovat. Vyjma postavy Raylana nic nezůstalo. Ostatní herci a postavy nesahají původním po paty, zasazení o ničem, dej také. 

PanWolf55

PanWolf55 (hodnocení, recenze)

Super, že bude nová sérka. Jeden z nej seriálů, i když v ČR docela neznámej.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

DaViD´82

velké SPOILERY: Podle mě k tomu vyhrocení došlo právě v tom lese, kde Raylen úplně opustil své přesvědčení a rozhodl se Boyda zabít. Tím, že se od toho odvrátil a dal přednost pomoci příteli se vrátlil na správnou cestu.

Víc mi teda vadila ta část jak Boyd utekl z hor. Měli ho tam chytnout a Avu by zachránil Raylan. Tím by jsme ale přišli o jejich závěrečnou konfrontaci. Takže to tvůrcům nechám. To, že Boyd nezvednul zbraň je pochopitelné. On je přeživší, dokáže riskovat, ale není idiot aby páchal sebevraždu. Raylan by ho tam zabil.

Nejvíc jsem se ale bál pistolníčka. Ten byl profilován jako jediný opravdový soupeř co se zbraní týče. Na druhou stranu, když jsem se nad tím zamyslel, tak si to prohrál sám na což byly v průběhu série narážky - nespolehlivá zbraň, mířil na hlavu, byl to idiot. Jo kdyby střílel do hrudníku jako Raylen, tak by to možná skončilo špatně.

Co se Avy týče. Ona byla v podstatě oběť hozená mezi dva mlýnské kameny a je jen dobře, že ji po "zradě" návladního nechal nakonec napokoji.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Nemyšleno tempem, to mi nevadilo, ale že x sezón budují "osudovost" mezi hlavním triem a... A pak z toho vybruslí takto smířlivě. Možná je to jen nezvyk, čekal jsem větší důraz na "westernovost", když s ní celou dobu tak pracovali.

na příspěvěk reagoval SeTTi

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Mám to do značné míry naopak. Ne že by bylo špatné a v té smířlivosti je vlastně i smypatické, ale absolutně ničím výjimečné a zapamatovatelné. S ohledem na to, k čemu se celou dobu schylovalo je spíše "připosrané" více než co jiného. Vedle těžkých žánrových vah typu zakončení Shieldu apod. to působí až nepatřičně.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak takhle dobré zakončení neměl snad žádný jiný seriál. I počet řad byl tak akorát. Těžko budu hledat náhradu.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Purity1711

Purity1711 (hodnocení, recenze)

Tak finiš celkom podarený, aj keď som stále očakával nejaký šok :) Každopádne, 6 rokov ubehlo a bude mi chýbať podobne ako Sons of Anarchy nedávno.

na příspěvěk reagoval Mimo83

Uživatel Purity1711 smazal svůj příspěvek.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Pátá série žádný zázrak, ale to rozjetí linií pro finální řadu slibuje mnohé; především návrat ke kořenům; tedy vzájemné konfrontaci Raylana a Boyda. Ty poslední dvě řady, kdy si každý hrál na svém písečku na to poněkud dojížděly.

Uživatel Rimland smazal svůj příspěvek.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Famózny seriál, skvelé postavy, a ten opening song od GANGSTAGRASS zbožňujem. Best modern-day western.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Jinak mě těší, že evidentně stále platí původní plán Yorka, že je to cílené na šest sezón a pak se bude končit.

na příspěvěk reagoval Sandstorm

Uživatel Purity1711 smazal svůj příspěvek.

Šerzi

Šerzi (hodnocení, recenze)

Zdravím všechny,

 

chtěl jsem se Vás zeptat, jestli nevíte, kdy budou přeloženy titulky ke 4. řadě, popřípadě kdy bude český dabing.

 

Díky za info.

na příspěvěk reagoval Purity1711, mojedatabaze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Bude; speciálně závěrečná třetina je již jeden souvislý děj. Zbylé série pak jsou již mnohem více dějové než epizoidní... Viz komentáře.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Mám dotaz, jsem v polovině první série... bude to mít i nějakou hlavní dějovou linku nebo to bude tak epizoidní až do konce?

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Musím říct, že při sledování první série, mě seriál nijak moc neohromil, spíš mě nudil. Přišlo mi to jako takový vážnější Walker Texas Ranger, nemastný, neslaný. Druhá série je už ale o poznání lepší, především Redneck atmosféra přituhla a rodinka Bennetových je docela cool hlavně jejich matriarcha. Pořád mi tam, ale vadí to heroistické pojetí hlavního hrdiny alias nesmrtelný Lucky Luke. Alespoň, že mu rozbili parkrát hubu v hospodských rvačkách. No... ještě chvíli to budu sledovat, seriál mě teď celkem i baví, ale ještě uvidím jestli mu dám 4*, zatím jsem na 3*

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Luckyboy: Tak HBO bych z toho vynechal, to je úplně speciální případ i mezi kabelovkami... Ovšem mám pocit, že Carnival (stejně jako Rome či Deadwood) neskončil, protože již neměl "co říci" či že by s ním tvůrci neměli další plány... Jinak pravda, nevyjádřil jsem to zcela nejtrefněji... Bylo to spíše myšleno, že FX jako kabelovka většinou nemívá tolik řad (a ostatně ani epizod za sezónu) jako nekabelové.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Může obsahovat SPOLERy

Konec této série je trochu rozpačitý. Žádné jasné badass nakopání zadků všem záporákům, spíš jakási pachuť nebo "aftertaste" domácí pálenky. Bude zajimavé, kam se bude charakter Raylana ubírat dál. Hlavně scéna s Wynnem Duffym ukázala, že by i nadále nemusel nutně být ten klaďas, který se snaží plně dodržovat pravidla (hlavně při zabíjení záporáků - aby se z něj nestal Dexter ještě :) ). Stále si ale zachovává svůj typický humor - závěrečná scéna a jeho replika s "odzbrojením" (disarm) Bobbyho Q.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Jen tak na okraj. Co je dlouhodobě běžící seriál je relativní :). Samožejmě 6 sezon je oproti telenovelám, nebo "kultovnímu" Tak jde čas nic, ale zase oproti některým rozumně ukončeným a tudíž uceleným seriálům (např. Carnivalé) jsou opravdu dlouhé.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

purity1711: To zřejmě ne, FX ovšem na dlouhoběžící seriály moc není čili se dá předpokládat s nějakými cca pěti až sedmi sezónami...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Stejně je zajímavé jak se z postavy, která neměla ani překročit práh pilotu, stal vývojem vůbec nejzajímavější charakter celé série. Navíc mám pocit, že to neodvratně míří k tomu, aby právě Boyd byl jednou ve finální sérii tím hlavním záporákem. Navíc by bylo stylové, kdyby to končilo opět u stolu Crowderových...

dresi

dresi (hodnocení, recenze)

Parádní série a ten konec byl výborný a hlavně dost smutný. Škoda, že je v ČR tento seriál tak neznámý a nedoceněný.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

KevSpa: Dík za odkaz na z mého pohledu dobrou recenzci. Často s recenzemi nesouhlasím, ale tady nemám důvod. Škoda, že je seriál v pozadí, jako řada jiných velmi kvalitních (jako např. Treme).

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

Raylan je zpátky v plné parádě :). Nová série vypadá našláplá stejně jako ty předchozí.

Luckyboy

Luckyboy (hodnocení, recenze)

RakeW: Nízkost úrovně intelektu rednecků z amerického středozápadu bych nepodceňoval :). Letos se tam možná podívám, tak pak poreferuju, jestli to odpovídá seriálu.

Nevada

Nevada (hodnocení, recenze)

Strážci pořádku? Boha jeho, to zas kdo vymyslel? Vždyť to zní jako ze sitkomu o hlídačích v obchoďáku.
Nicméně, když to má český název, znamená to že to půjde na nějaké české TV nebo do videodistribuce?

Ant

Ant (hodnocení, recenze)

Souhlasím, nicméně po 7. dílu se zdá, že už se to konečně rozjíždí...

RakeW

RakeW (hodnocení, recenze)

Zatím jsem viděl tři díly a přinde mi to tady celkem nadhodnocené. Na jednu stranu to má určité kouzlo, spočívající hlavně v Olyphantovi a westernové atmosféře/narážkách, plus pár výborných nápadů... Na druhou stranu se záporňáci (a nejen oni) chovají hodně dementně až parodicky (až to vypadá, že to dělají schválně). Každopádně zábava je to slušná., ale víc než tři hvězdy si to podle mě nezaslouží.

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Strážce pořádku hlásí návrat

Strážce pořádku hlásí návrat

15.01.2022

Fanoušci drsných mužů v kloboucích pozor, kabelovka FX má pro vás totiž dobré zprávy. Čerstvě totiž odmávala po sedmi letech pokračování seriálu Strážce pořádku, jehož nová série ponese název… (více)

Reklama

Reklama