Reklama

Reklama

Strážce pořádku

(seriál)
  • USA Justified (více)
Trailer
USA, (2010–2023), 60 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Předloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrají:

Timothy Olyphant, Nick Searcy, Joelle Carter, Jacob Pitts, Erica Tazel, Walton Goggins, Jere Burns, Natalie Zea, David Meunier, Jonathan Kowalsky (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto dramatického seriálu je příslušník US Marshals, Raylan Givens. Je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u jím vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených. (matt85)

Videa (3)

Trailer

Recenze (113)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodový moderní western. 1) Moderní westernová stylizace není sice příliš přesvědčivá, ale to se, předpokládám, u této žánrové skupiny ani neočekává. O co méně přesvědčivosti, o to více zábavy. Od pistolnického vystupování maršála Raylana Givense (včetně jeho vizáže) až po řešení nejrůznějších sporů. Western jako vyšitý._____ 2) Skvělé jsou vtipné a duchaplné dialogy, kterým zcela chybí to nejhorší, čím zpravidla podobné žánry oplývají - vata. Zde jsou rozhovory úderně rychlé, stručné a výstižné a mluví se tu, aby se něco řeklo a ne, aby se zaplácl natáčecí čas._____ 3) Hlavní i vedlejší postavy jsou buď k sežrání sexy anebo příkladní charismatičtí (!) záporáci._____ 4)  Přihoďte pěknou vlezlou znělku, přehledný nenudný děj a je vyšito._____ 5)  Spoustu pěkných chlapů zastupují především 42letý Timothy Olyphant (šerif Raylan Givens) ve slušivém kovbojském ohozu, 31letý Jacob Pitts (Raylanův kolega a válečný veterán Tim), 39letý Walton Goggins (Raylanův hlavní protihráč Boyd Crowder), 29letý Jesse Luken (Boydův pistolník Jimmy), 34letý Kevin Rankin (Boydův pistolník zvaný Ďábel) a mnozí další v menších rolích. Věk protagonistů uvádím k roku, kdy se poprvé objevili v seriálu._____ 6)  Koment píši po páté řadě. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Fire in the hole! FX tyhle věci umí a po Shieldu jsem si Justified nemohl nechat ujít a Olyphant s Gogginsem byli veliké lákadlo. Bohužel zůstalo jenom u coolového Olyphanta a coolového pilotu. Zbyly jenom samostatné epizody a prakticky nulová hlavní dějová linka, zpackaný Gogginsův nácek a otravný jižanský akcent. Co na tom, že Raylan Givens je nehorázný "bad-ass" a frajer, když je všechno kolem něj podrůměr. Třetí hvězdička je fakticky jenom za Olyphanta a úvodní znělku. 2. řadu už sledovat nebudu. UPDATE: Nakonec jsem po přečtení pár komentů začal druhou řadu a jsem mile překvapen! "It was justified." S01 - 50% S02 - 70% ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Někteří hlavní hrdinové, aby připoutali pozornost seriálových fanoušků, musí být, buď charizmatičtí a sociopatyčtí diagnostičtí géniové, nebo musí mít nad sebou Blue Sky, či snad být neomylní a neporazitelní právničtí pidbulové. No a jiným stačí mít pořádnej kovbojskej klobouk. Raylen Givens je zkrátka fešák, skvělej maršál, kterýmu žádná neodolá a nikdo mu neunikne. První sérka otevírat nekonečný vesmír vtipných a zábavných charakterů amerického Buranlandu, kde všichni kradou, vražděj a prodávaj, nebo vyráběj fet. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po první sérii. Hlavní oporou seriálu je bez pochyb Timothy Olyphant. Vědí to naštěstí i tvůrci, a tak Olyphant defacto nezmizí z obrazovky. Je ale škoda, že pro seriál s takovýmto námětem nebyl nikdo schopen vymyslet nějakou výraznější zápletku, která by spojovala všechny díly (jako je tomu třeba u Dextera, kde všechny díly spojuje jak hledání masového vraha, tak i vývoj Dexovy postavy). Takhle je to pouze seriál, jehož epizody spojuje jen hlavní postava, nikoliv příběh. Koukat ale budu dále, hlavně díky již zmíněnému Olyphantovi.____ V posledních třech dílech se ale situace dost vyhrotila a samotné finále v Bulletville (příhodné to jméno) bylo grandiózní. Proto zvyšuji hodnocení na 4 hvězdy.____ 2. a 3. série bezchybná, výběr vedlejších postav stejně geniální, jako byl výběro Olyphanta do hlavní role. 4. série ke vší dokonalosti přihazuje několik velice překvapivých událostí a slušnou porci nevybíravé brutality. Spolu s Homeland a Dexterem je Justified takříkajíc na bedně. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pěkný western: auta místo koní, mobily místo telegrafu, víc řečí, dobří střelci ale zůstávají. S01: 80% (594 hodnotících přede mnou je o jedno procento výš). S02: Když se tak hlouběji seznamuji s jednotlivými postavami tohoto kentuckého zapadákova a vidím, jak postupně ubývají, mám pocit, že by jejich vzájemná likvidace mohla probíhat rychleji: 70%. (625 hodnotících přede mnou posunulo skóre na 82%). S03: Olyphantovo kouzlo je zdá se nekonečné a tak jsem se s jeho pomocí probil i nebezpečně překombinovaným scénářem třetí série: 70% (661 hodnotících přede mnou se vrátilo na 81%). ()

Galerie (709)

Zajímavosti (16)

  • V úvode epizódy je spomenutý známy westernový seriál vychádzajúci z pôvodne z rozhlasovej hry Gunsmoke (od r. 1955) a Utečenec (od r. 1963). (Real Tom Hardy)
  • Postava Raylana Givensa (Timothy Olyphant) bola vytvorená spisovateľom Elmorom Leonardom a objavila sa v dvoch z jeho románov, "Pronto" a "Jazda na koni Rap". Givens sa tiež objavil v Leonardovom krátkom príbehu "Fire in the Hole", ktorý bol základom pilotnej časti seriálu Justified. (Spilvo)
  • Postava Raylana Givense se již jednou na televizních obrazovkách objevila. A sice v TV filmu Pronto. (DaViD´82)

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Strážce pořádku hlásí návrat

Strážce pořádku hlásí návrat

15.01.2022

Fanoušci drsných mužů v kloboucích pozor, kabelovka FX má pro vás totiž dobré zprávy. Čerstvě totiž odmávala po sedmi letech pokračování seriálu Strážce pořádku, jehož nová série ponese název… (více)

Reklama

Reklama