Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Humanitární skupinka zdravotníků je na své zpáteční cestě z bývalé Jugoslávie unesena a uvězněna neznámými cizinci. Od této chvíle zdravotní sestra Carol a její dva kolegové mohou jen s hrůzou přemýšlet o tom, co s nimi únosci plánují... (PetriK12)

Videa (4)

Trailer

Recenze (107)

castor 

všechny recenze uživatele

Lehký žánrový nadprůměr.. Francouzský Captifs si drží slušný standard po celou svou délku, minimálně naštve, maximálně těší svou „uvěřitelností“ a naštěstí nenabízí nějaký v posledních letech velmi oblíbený dodatek typu „stejně jsi v řiti“. Banka s orgány kdesi v balkánské Horní Dolní se nicméně na pár dní a nocí stane noční můrou trojice humanitárních zdravotníků, kteří se už brzy dozvědí, co s nimi únosci zamýšlejí. Samozřejmě si divák několikrát řekne to pro horor specifické kouzelné slůvko PROČ? Proč prchající Mathias s prostřelenou nohou nepoužil klacek i na další psy? Proč Carole a Mathias nezvolí místo útěku útok na posledního únosce (zvlášť, když mají operační sál plný ostrých instrumentů)? Namísto odpovědí si ale divák může vychutnat už jinými zmiňované české nadávky jednoho z obchodníků s orgány (skutečně děsivý Ivan Franěk) nebo solidní rvačku s obézní paní domácí!! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak teď nevím. Pokud Captifs měl být exploitation, tak je to nejspíš jeden z těch nejumírněnějších, jaké jsem kdy viděla. Pokud ne, nevím sama kam bych to zařadila a tak to nechám na vás :). Příběh je jednoduchý - zdravotníky na cestě unesou Jugoši a zavřou je do klecí. Když hrdinové zjistí, o co ve skutečnosti jde a že živí by odtamtud nejspíš nevyvázli, snaží se utéct. Velmi prosté, že? Nutno dodat, že ta část, kde jsou hlavní hrdinové zavření v klecích, je strašně zdlouhavá. Z množství záběrů, kde jenom sedí na zemi nebo chodí okolo ve svých celách, se mi velmi záhy začalo chtít spát. Poté, co je hlavní hrdinka odvedena na "sál", jsem trochu zbystřila a čekala, že se konečně něco začne dít. Nestalo se. Naštěstí nějakých dvacet minut před koncem, kdy jsem už byla odhodlána poslat filmu dvě hvězdičky, přišel velmi slušný závěr, který Captifs zachránil. Škoda, že se na tuto část nezaměřili o něco dřív. Takže nakonec jsou z toho tři hvězdičky a u mě ještě jedna pomyslná navíc za česko-ruské hlášky Ivana Fraňka :). ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je zrejmé , že Yann má nepopierateľný talent , žial svoju H-jazdu načal témou , ktorá ma obchádza oblúkom. Balkánsky konflikt dostal na svetlo sveta hordu pošukov , humanitárne posily si svoje iste užili ( to by som prenechala inému žánru ) a odber orgánov pochybnými figúrkami v bielych plášťoch ( to tu už bolo ). Cast sa ale vydaril ( u France je to už pravidlo ) , celé to má ten správny color/feel ako bratia a sestry staršieho data ( Front/ Mart ).Scéna s nesmrteľným sádlom v kuchyni potešila, no aj keď pridám sympatických hafanov - stále Mi vychádza tá 3ka. Každopádne Gozlan upútal Moju pozornosť a trpezlivo budem čakať na Jeho reštart. Aj keď je to o inom , ale mám pocit , že ružolíci švédi to svojím " Psalm 21" frantíkom natrú. ( možno sa mýlim - dúfam , že ee ). Tá " INTERNATIONAL H - WAR " ma baví viac , ako nejaké OH . ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

České komentáře jednoho z obchodníků s orgány, zejména na konci filmu opravdu stály za to. Ale celkově dost povedený hororek. Začátek je hodně vlažný, v podstatě se děj nehne z cel, ale postupně to nabírá na tempu a souboj v kuchyni to u mě posunul až na 75%. Francouzi mě čím dál víc přesvědčují, že horory prostě umí. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Úvodní čtvrthodina o ničem, dalších dvacet minut nudná vězeňská přehlídka, a to už se blížíme k hodnocení jedna hvězda za snahu. Přece jen to začne být jakž takž koukatelné a akce s likvidací většiny osazenstva a následná honička bezpečně parkuje na snesitelné dvouhvězdě. Ale pozor, sólo pro Ivana Fraňka a jeho originální jugoslávštinu a hop, jsme na třech! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Captifs se z velké části natáčelo v Alsasku. (claudel)
  • Postava Ivana Fraňka pochází z bývalé Jugoslávie, on však hovoří ve filmu česky. (claudel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno