Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 5
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 5

Recenze (264)

petero 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept ako Walking Dead. Na rozdiel od WD sa tu neriešia vo veľkom rodinné a psychologické problémy tucta nesympatických postáv ale práve tie organizačné a charaktery jednotlivých nakomplet sympatických postáv sa zdá sa budú formovať od vývoja situácií do akých sa hrdinovia dostávajú. Zamrzia však chabé triky a absencia pocitu invázie ako i slabý výskyt votrelcov (podobný neduh ako World Invasion). Seriál sa rozbieha pozvoľna no svižne. Prvá časť skrotila moje očakávania, druhá však ubehla ani som nevedel ako. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Mix Války světů, Districtu 9 a pravděpodobně předstupeň k (naštěstí zrušené věci) Terra Nova, resp. aktuálnímu Revolution - naštěstí, snad možná i díky Spielbergově "dozoru" je to překvapivě životaschopné a přestože nejde o žádný majstrštyk na seriálové scéně, koukat se na to dá (i s ohledem na střízlivou stopáž jednotlivých epizod a vstřícné množství pouhých deseti dílů na jednu řadu). Rodinné a vztahové problémy prolétající se s rovinou akce mne tu krkají o poznání méně, než u výše zmíněných dvou seriálových odvozenin a formálně mě baví ta jistá příbuznost s podobou Stevenovy Války světů. Takže sice třetí řadu (léto 2013) nevyhlížím nijak nedočkavě, ale rád si trochu té postapokalyptické soap opery opět dopřeju. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak po třech sezonách si říkám, proč vlastně padající nebe sleduju... Z počátku tu byla slušná zápletka, sympatické obsazení (Noah, Moon) a očekávání, že konečně bude nějaké seriálové sci-fi odvážné ve svých nápadech. Možná právě třetí sezona, která je naprosto bez tempa, nemá návaznost (poslední díl je vrchol...). Každý seriál musí mít vnitří příběhové linie podřízené nebo fungující pro hlavní příběh, ale Falling skies jako by zapomněli, o čem chtějí být. Metafora kolonizačních válek? Vojensko-sociální kritika (BSG)? Adorace školství (profesor prezidentem)? Seriálu zásadně chybí tvář, která by ho definovala a pod kterou by se divák mohl schovat a věřit jí. Tady se dva díly chovají jako hloupá romance, pak tu máte díl jak z Krajních mezí o virtuální realitě a pak se vrátíme na Zem, protože se vlastně už pět dílů na pozadí nezajímavých příběhů odehrává tajná stavba zbraně... Pro mě těžce nevyužitá příležitost, která neví, čím chce být. Přitom to mohlo být tak dobré... Po čtvrté sezoně si říkám, že autoři mají dost odvahy stále přidávat témata (více ras mimozemšťanů, dítě mutant, stroj na přeměnu lidí...), ale točí se stále ve stejném kruhu a nastavované kaše, jak jinak popsat konec 4. sezony? Viděno: S01-04 ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Kvůli Stevenovi Spielbergovi a motivu mimozemské okupace Země jsem byl hodně zvědavý, jak Falling Skies dopadne. I slušný poster mě dokázal navnadit, že by to mohl být sci-fi nářez roku. Ale tak nějak mi nešlo do hlavy, proč se to tu drží na hranici nějakých 60%. Po dokoukání všech deseti dílů jsem měl ale spíše rozporuplné pocity. Co se týče příběhu, tak ten byl na můj vkus slušný. Sice se tam pořád řešily nějaký pitomosti, ale pořád mě to nějakým způsobem dokázalo upoutat. K postavám jsem si dokázal vztah vytvořit, takže i zde seriál boduje. Co je ale horší (možná hrozné), je vizuální stránka. O efektech raději pomlčím, ale co mě setsakramentsky štvalo, bylo to, že jakoby tvůrci nenašli nějakou lepší a růzrorodější lokalitu. Vše se totiž s drtivé většiny odehrává na samých místech a tím to pak vypadá dost lacině. Jinak jsem si seriál užil, poslední dva tři díly byly nejlepší a konec? Nechte se překvapit, ale kdo zdá Spielberga, může tušit. Jsem hodně, ale hodně zvědavý na další řadu. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že běží nový sci-fi seriál (údajně vysokorozpočtový, jak jsem někde četla) ověnčený jmény Spielberg a Wyle, mé srdce zaplesalo. Bohužel, po sedmi epizodách je hluboký dojem a okouzlení mým žánrem číslo jedna a půl stále v nedohlednu. Přiznám se, že už jsem si vytvořila vlastní představu, proč jsem ti přerostlí krabi s hlavou vetřelce, předkusem predátora a kouzelným pohledem mistra Yody zavítali. Velké mezery však mám v teorii jejich evoluce a přerodu z Macrocheira kaempferi v Macrocheira sapiens. Nechápu jak s těma třema paznechtíkama mohli vytvořit ono hi-tech vybavení. 2.8.2011 - ha, já vám to říkal! ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)

Reklama

Reklama