Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (581)

H34D 

všechny recenze uživatele

David Ayer jednoduše umí zpracovávat policejní tematiku a ještě lépe její drsnou a nekompromisní část. Elitní protidrogový tým Sabotáže má vše potřebné - charismatické drsňáky v čele s Arnoldem, hospodskou kulturu, ale přitom špičkové profesionální nasazení. Sabotáž však na sebe nenechá dlouho čekat a i ten nejlepší tým se začne rozpadat. Trošku škoda, že film je psán poměrně jednoduchým, možná až béčkovým stylem - málo detailů a spíše hrubé, neelegantní zvraty. Ovšem vše zachraňuje režie v čele s dynamickou kamerou. Tempo není vyloženě hektické, ale konzistentně se udržuje na příjemně akční úrovni po celou dobu, atmosféra je lehce temná, přičemž film zůstává nenáročný. Mezi áčkovými krimi thrillery možná zklamání, ale mezi oddechovkami s Arnoldem jeden z nejlepších kousků. 7/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kroutím hlavou nad tím co jsem právě viděl. Totiž... tak krvavou, špinavou a vulgární, RAW, nekompromisní akční jízdu už jsem v Hollywoodu dlouho neviděl. Co kritika a spousta z vás neunese a označí za krajně debilní a samoúčelný (a ono ať si třeba je), beru já rovnou za jeden z nej filmů letoška. Je to jak zhmotnělej sen všech milovníků bezduchých stříleček a drsňáren. Dokonce je tu pořád i ten Arnoldovskej hláško-humor, prostě... co chybí k dokonalosti. Vrcholně drze provokativní morální vítězství a celá ta pomsta na konci chutnala skvěle. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slabý Arnie, ještě slabší Ayer. Spolupráce těchto jmen slibovala mnohem třeskutější biják, než ve skutečnosti je. A je to sakra škoda, protože ambice by tu byly. Schwarzeneggerova jednotka je plná drsných hovad (Manganiello rulezzz) a feťáckých monster (samozřejmě myslim tu hnusnou děvku), vulgárních hlášek je tu snad víc než testosteronu, a speciální místo překvapivě zaujímá brutalita. Explicitní kamera totiž neuhýbá v momentech mučení a zabíjení žen, natož pak v těch, kdy ze stropu visí Sawyerovy vnitřnosti. Spoiler, ups! Vyloženě zklame pak závěrečná třetina, která sice nabídne solidní akci, ale logika si zrovna vezme dovolenou. Takhle zprasit jinak v pohodě thriller, to se nedělá! Ať Woodse honí po poli rakovina!! Arnoldovi tedy došla na chvíli pára (že jo, Bennette?), ale nebojim se, on se vrátí. Třeba jako děda Conan. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdy se stane že váš oblíbený režisér šlápne vedle, ale tady David Ayer spíše něco vyšlápl. Na jméno Skip Woods si budu příště dávat bedlivý pozor. Sabotage je totiž neskutečná sračka. Ani se mě nechce věřit že by film měl před spuštěním do kin nějakou zkušební projekci. A jestli měl, tak kdo seděl vlastně v sále? Arnoldův comeback začínám přijímat čím dál více s rozpaky. Ano Expendables jedou, ale tam je to Slyův projekt. Konečná se ještě dala. Plán útěku slabší než se čekalo a Sabotage je přesně to co jsem napsal o něco výše. Hodně se toho nepovedlo, přitom úvodní minuty nevypadají vůbec špatně. Doufám že se jak pan režisér tak pan guvernátor propříště hodně proberou. 45% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když se řekne David Ayer, vybaví se mi hodně povedená Patrola. Tento film, původně pojmenovaný Ten, jsem absolutně po první fotce hltal a těšil se. Arnold je zpět. Už to nebude, co to bývalo, ale je cool. Ani Skip Woods nedokázal film pokazit a Ayer nám připravil výživnou akční záležitost s celkem povedenou zápletkou a realisticky pojatou jednotku DEA. Navíc má Arnold k ruce spoustu známých parťáků, jako např Sama Worthingtona s nechutnou bradkou. Idiotský český distributoři! Měli jste to dát k nám do kin! ... 9o% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Nůž, který má na taktické vestě John "Breacher" Wharton (Arnold Schwarzenegger), je RAT Cutlery model RC-4. Mireille Enos (Lizzy Murray) má pak také RAT Cutlery, ale menší model RC-3 (marushka90)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama