Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (2 340)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TA VĚC PATŘÍ SPÍŠ DO MUZEA.“ … ,,TO MY VŠICHNI“.... /// Voteklej Stallone, nesympatickej Damme, tuny po zemi válícího se plutonia (že by Timofeje Berezina šlehlo závistí…) - neurážím, jen konstatuju, páč předpokládám, že TAHLE zábava byla určená člověku jako jsem JÁ! Mrzí mě, že kromě vzkazu – takhle to vy cucáci dělaj staří mazáci – tady není nic navíc. (Nekecej…a co Chuck Norris? … Fajn, takže…) …úvodní akce paráda a pak mě z klimbu probral až jako zjevení objevivší se Chuck Norris. Soráč, JÁ čekal víc než hrabání se v nostalgii. Napoprvý to byla paráda. Ale omýlat furt dokola to stejný – kurva chlapi, já za to platím! Sázka na jistotu, rutinní akci a příběh, kterej místy dokonce nudí. Béčko, který se rychle vypaří z palice. Přece nejde jen vo to, abych si pamatoval, že tady hrál po ,,X“ letech zase Arnie, že Chuck ještě nenatáhl bačkory, a že Van Damme nemluví jen bulharsky. Souhlasím, - padouch má bejt trefenej do lebky (a ta zajebat půlku plátna), ale Sly by si měl tyhle kousky režírovat sám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Několik let bažím po smrti Van Damma. 2.) Páč mrtvej Bulhar, dobrej Bulhar. 3.) Protože mám přezdívku Osamělej vlk. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další díl Jurského parku se kupodivu povedl. Z hlediska akční komedie naprosto dokonalé. Tvůrci opravdu perfektně podchytili to, čemu se divák bude nejvíc smát, co se mu bude nejvíc líbit a zcela přesně (až skoro pedantsky) z toho udělali film. Hlášky, přestřelky a herci jsou tou nejlepší devizou tohoto našlápnutého hitu. Chvíli se sice brutální tempo a úderný styl rozmělnil o užvaněné WTF scény jako příboj o skálu, ale co naplat. I přesto jsem se skvěle bavil a místy tiše plakal smíchy na celé kino (přestřelka na letišti a příchod Chucka Norrise). Zapojení osmdesátkových akčních hvězd byl nápad za všechny prachy. Teď se to tuplem potvrdilo, neboť teprve teď to dostalo ten správný smysl. Podstata toho zapojení dostala takový humorný prvek a to je přesně to, co se mi na tom nejvíce líbilo. A že staříci pouze střílejí? No bodejť, však Chuckovi Norrisovi je sedmdesát dva. Na full kontakt rvačky ale dojde i přesto a opět je to zazděno nějakou ultimátní hláškou těžící právě z kultu předchozích rolí výše uvedených hvězd. Prostě tenhle film je jeden velký džouk. A Arnold Schwarzenegger is back! Sice už po několikáté, ale za to teď DEFINITIVNĚ. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Simon West je zpět a s ním prakticky většina legend let minulých. Ale začněme od začátku… Na The Expendables 2 jsem se těšil od té chvíle, co jsem viděl v kině první díl. Když jsem četl, že k postavám z prvního dílu přibude Chuck Norris, Jean-Claude a Scott Adkins, měl jsem neskutečnou radost a doufal jsem, že tohoto fakt Simon West využije. Pak přišla zpráva, že by tento film měl mít rating PG-13. Upřímně jsem se vyděsil - na co by pak měli takové obsazení, aby nemohli předvést správnou, tvrdou a krvavou akci? Naštěstí to Sylvester (který tu zprávu předtím potvrdil, mimochodem) vyvrátil s tím, že se bude jednat o ryzí eRko. A když jsem poprvé uviděl trailer, bylo mi jasné, že na tenhle film musím do kina. A vyplatilo se. Začátek parádní, pak se snímek soustředí spíše na příběh, což mi vůbec nevadilo, protože poté přišel na scénu Chuck Norris. A jak je jeho dobrým zvykem, všechny zabil. Jenže tady si udělal srandu i sám ze sebe (vtípek s kobrou královskou) a já v tu chvíli věděl, že s hodnocením níž jít nemůžu. Takhle nějak jsem si totiž tento film představoval - postavy se neberou nijak vážně a dělají si legraci jedna z druhé (Bruce řekne Arnoldovi: "Ty ses vrátil mnohokrát, teď JÁ SE VRÁTÍM!" načež mu Arnold odpoví "Yippee ki yay.") střílejí vše, co se hne a je na nich vidět, jak si to užívají. Pokud se vám splnil dětský sen, když jste v jedničce viděli trio Sly + Bruce + Arnold spolu v kostele, tak v tomto díle budete plakat štěstím, když… ne, nebudu vám kazit překvapení, běžte se na film podívat do kina, myslím, že v roce 2012 lepší nářezovou akci nedostanete. Málokdy se stane, že dvojka překoná první díl. Tady se to povedlo. 100 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Malokedy zacnem komentar hudbou, ale neda mi to, kedze som si pockal na uplny zaver titulkov, pretoze som ocakaval nejaku hlasku. Zial tam nic nebolo, ale prekvapil ma v titulkoch Slovakia National Symphonic Orchester pod taktovkou Briana Tylera so skvelou hudbou chvilkami pripominajucu Zimmerov styl. Dokonca aj Morriconeho tema sa tu objavila vo chvili, ked sa na scene objavil Chuck Norris, aby to posobilo humorne, akoze zabudnuty akcny hrdina je opät na scene po boku velkych akcnych hviezd. Tak a teraz k filmu. Vedel som, ze ma film priklincuje k sedacke v kine a budem si vychutnavat vsetky tie strelby, vybuchy a explozie, ale ze to bude hned pri uvodnej stvrthodinke az taky narez, to som necakal a hned som vedel, ze to bude jasny plny pocet bodov. Nakoniec ja som prave na tychto hercoch od konca 80-tych rokov vyrastal a vzdy som si prial vidiet v jednom filme aspon Stallonea a Schwarzeneggera, ale az tolko hercov, to som necakal. Niektori herci sa uz stretli pred rokmi v inych filmoch, ako napriklad Van Damme s Lundgrenom v akcnom thrilleri UNIVERZALNY VOJAK (1992) od Rolanda Emmericha, avsak Van Damme bol dobrak a naopak Lundgren zaporak. Trosku ma sklamala absencia Jeta Liho v druhej polke filmu, ani neviem, kam a preco zmizol, ale to nevadi, pretoze tu väcsi priestor mali Arnold a Bruce Willis. Reziser Simon West nam uz ukazal, ze s akcnym filmom to vie, pretoze ma na konte aj CON AIR (1997) s Nicolasom Cageom, avsak neskorsie filmy uz neboli tak vydarene, ako napriklad LARA CROFT - TOMB RAIDER (2001). V konecnom vysledku som este viac spokojnejsi, nez s jednotkou, pretoze i zaverecna akcna megashow na letisku plna humornych hlasok a bojovy duel Stallone - Van Damme nemali chybu. Som rad, ze sa este takto na stare kolena spojili akcne hviezdy, ktore tak leteli na videokazetach v case mojho detstva a pustal som si tie filmy stale dookola :-) Uz teraz sa tesim na reprizu. __________ Sylvester Stallone - (Barney Ross) +++ Jason Statham - (Lee Christmas) +++ Jet Li - (Yin Yang) +++ Dolph Lundgren - (Gunner Jensen) +++ Chuck Norris - (Booker) +++ Jean-Claude Van Damme - (Villain) +++ Bruce Willis - (Church) +++ Arnold Schwarzenegger - (Trench) +++ Nan Yu - (Maggie) +++ Terry Crews - (Hale Caesar) +++ Randy Couture - (Toll Road) +++ Liam Hemsworth - (Bill The Kid) +++ Scott Adkins - (Hector) +++ Produkcia: Les Weldon, John Thompson, Avi a Danny Lerner +++ (Videl v kine 01.09.2012) +++ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je to kravina na kvadrát, výplod šílence a debilní paskvil, ale mě to hrozně bavilo. Jak by taky ne, když se akční veteráni rozhodli přilepšit si k důchodům a vydali se rozstřílet, rozsekat, rozkopat a vyhodit do vzduchu vše, co bylo před natáčením vcelku. Samostatnou kapitolou je samozřejmě Chuck Norris, který potvrdil, že vtipy o něm jsou pouhým zobrazením jeho skutečných schopností a to je velmi potěšitelné i zábavné. Kdo však v dávnověku nebrousil staré akční véháesky s rychlodabingem, ten se přitom patrně nebavil tak skvěle jako já. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • V úvodní akční scéně je možné slyšet odkaz na film Terminátor (1984), a to když Caesar (Terry Crews) říká Trenchovi (Arnold Schwarzenegger), že pokud mu nevrátí půjčenou zbraň, bude jeho prdel „terminated“. Na sérii Rambo, ve které hrál Sylvester Stallone (Barney Ross), zase odkazuje Schwarzeneggerova věta: "Kdo přijde teď, Rambo?". (rakovnik)
  • Režisér Simon West si v rámci zachování duše a stylu přál, aby byl pád letadla natočen pomocí miniatur, jako tomu bylo u jeho prvního snímku Con Air (1997). Nakonec byla ale celá scéna vytvořena na počítači. (Brousitch)
  • Při extrakci letounu po první akci je vidět, že vodní skůtry najíždějí do letounu skrze zadní rampu. Letoun má ale trup o tvaru lodi, aby jej lépe obtékala voda, tudíž nemůže mít sklopnou rampu, protože by voda natekla dovnitř. Trup letounu je dobře vidět při záběrech ve vzduchu nebo zezadu (nowizz)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama