Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (383)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a velmi dobré zpracování - bohužel mezi stylem a tím, co sledujeme, zeje nedostatečná propast pozorovatelského chladu. Daří se tu sice vytvořit jistý dojem realismu, ale už nikoli jakékoli angažovanosti diváka do děje. To však může být úmysl - film se tváří jako důsledný mockumentary, měl však být ještě důslednější a vyvarovat se různých klišé v ději i v obraze. Ještě pár stupňů mrazu a byl to vynikající voyeurský experiment s tak populárním žánrem, v němž by se přihlížející klinicky kochal krutým měsíčním experimentem. Takhle vzniklo něco na pomezí pozorování a snahy o zaangažování, čemu na jedné straně chybí ultimátní autenticita (např. už samotný fakt, že záznam sledujeme, je z hlediska logiky zcela nemožný), na straně druhé zase precizní načasování a gradace, tak podstatné pro žánr. Apollo 18 rezignuje na vlastní bohatý potenciál a loudá se zlatou střední cestou. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Styl kamery samozřejmě už dávno originální není, ale místo kde se děj odehrával je sakra zajimavý. Ano vím, že rušivé, rozmazané a přerušované záběry jsou záměr, ale ve velkém množství scén nejde vidět téměř nic a to je škoda. Technické a trikové provedení je skvělé vzhledem k rozpočtu. Jinak by mě zajímalo jak NASA získala záběry z ruční kamery od posádky. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Více než dobře zpracovaný zajímavý nápad, který mi připomněl atmosféru povídek A. C. Clarka. Vyjma filmu Monstrum jsem vlastně neviděl žádný sci-fi či hororový snímek z poslední doby natočený stylem "Našli jsme tuhle pásku a děje se na ní to a to", a nejspíš i proto na mě Apollo 18 tak zapůsobilo. Technické provedení bezchybné, herci bezproblémoví, finále příjemně vygradované, stopáž tak akorát. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že víc než polovinu stopáže by mě nějaký film strašně štval,ale s odstupem pár dnů od projekce bych dostal chuť se na něj podívat znovu. Apollo 18 je found footage horor z Měsíce, na němž se kosmonauti setkají s tajuplným zlem. V předchozí větě se skrývají hlavní plusy i mínusy celého filmu. Found footage forma se snaží být důsledně přesvědčivou. Jde se tak daleko, že obraz je chvílema opravdu strašně nekvalitní, zrní, vypadává, není vidět ani ň. To mě na jednu stranu právě hrozně štvalo, ale na stranu druhou - ve spojení s měsíční krajinou a interiérem raketoplánu - to prostě působí fakt hodně autenticky a originálně. On ten film prostě má velmi hustou hororovou sci-fi atmosféru, opravdu to působí, jako kdyby se skutečným astronautům na tom Měsíci něco zlýho stalo. A pak to tajuplné zlo ... když se vyjevilo poprvé, blesklo mi hlavou něco jako "seriously?!" Nicméně postupem času se z trapného hororového záporáka stane docela hrůzný hororový záporák ... prostě získal jsem k těm "věcem" respekt (záměrně neprozrazuju, co tam na ně útočí). Nakonec tedy palec nahoru a abych pravdu řekl, při projekci jsem neměl daleko ke dvěma hvězdičkám, teď jsem v pokušení dát čtyři. Uzrálo to. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kdo nesnáší spoilery, ať dál nečte (rád bych zdůraznil tuhle část, no neumím to, neumím velké tlačené B, ať se to tady nahrubo černo leskne, omlouvám se). Taky mívám navaly isnpirace, no díky bohu jenom návaly, nesnažím se je zkurvit, protože víte proč? Celé tohle pozádí je v rámci "found-footage" (budu dělat, že vím co to je, samozrejmě, že jsem nevěděl, no v rámci samostudia jsem to nastudoval od party CSFD intelektuálů, děkuji, bez Vás by byl svět o něco méně barevnější) je dost dobré, celé tady ty bu-bu-bu měsícové radovánky jsou vskutku pritažlivé, no když už... a teď se dostaváme k tomu, čemu se říká v odborných kruzích "dojeb"... i tady straší vesmírní "pavouci", kteří nejenom kazí celou atmosféru, ale taky danou odyseu, ach jo... ach jo... Měsíc tak veliký a bilý a zrovna takové neštěstí, taková konspirace, taková tragédie. V danou noc jsem nemohl usnout, trápily mě osudy lidí, kteří zůstali na měsíci... co tam asi tak dělají, že? 3/10 zaaa nevim... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná scéna filmu bola v skutočnosti natočená až v úplnom závere. (MikaelSVK)
  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)
  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama