Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je v celku smutné, že jsem se ke sledování filmu "přemluvil" až nyní... teoreticky asi dva měsíce poté, co jsem začal aktivně a pln lásky poslouchat tvorbu Motörhead a v den smrti pana Lemmyho. Co říct o tomto člověku? Byla to inspirativní osobnost plná celoživotních zážitků a osoba, která žila asi svůj život zcela na plno. Smekám před jeho formátování smyslu pro humor (vyprávění o tom jak Paulova matka přišla o panenství mě dostala do kolen). Smekám, před jeho geniálním a progresivním způsobem hraní na basovou kytaru, která ovlivnila tisíce hudebníků. Smekám před jeho způsobem života, který byl sice zcela hříšný, ale nějakým kouzelným způsobem uspořádaným. V podstatě zde komentuji Lemmyho život a netento dokument jako takový, ale vlastně komentuji obojí, jelikož tenhle film byl prostě Lemmy takový jaký byl. K tomu se nedá nic říct. Krásné memento, na otce heavy metalu a jednoho z největších osobností rock'n'rollu. Děkujeme Lemmy. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Lemmy je takovy format, ze dvouhodinovy dokument by utahli jen jeho kamosi vykladajici silene historky. Ale kdyz k tomu dostaneme zabery z turne, koncertu a studii, prohlidku Lemmyho neskutecneho kutlochu (etuda s kosem!) a klaboseni Lemmyho se svym synem, jak matka tohoto syna prisla o panenstvi s Johnem Lennonem a urcite pri tom myslela na Paula... Tenhle dokument je proste temer dokonala rock'n'rollova zabava. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, nesentimentální a nepatetický pohled do života jednoho velkého rebela, rockera duší i tělem. Spousta neuvěřitelných hlášek, vesměs vynikajících názorů na svět a život. Navíc, zpovědi nejslavnějších jmen rockové historie. Ještě že nebyl snímek točen jako pieta, protože takhle to vše vyzní o to opravdověji. Snad až na ten až příliš pochvalný závěr, to by ho totiž mohli už rovnou kanonizovat. A to nejsem kdovíjaký fanoušek kapely. Jacka s colou a červený marlborka prosím. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Lemmy, slyšeli sme o tobě, že si měl něco kolem 2000 ženskejch? To sou kecy, měl sem jich jen něco kolem 1000 :o). Tak nějak takle začal tenhle dokument o chlapíkovi, kterej určoval chod metálu na celým Světě. Jo, byl to právě Lemmy, kterej začal hrát tvrdou muziku ještě před Black Sabbath (potvrdil to i sám Ozzy, takže to musí bejt pravda). Rozhovor 17tiletýho syny s otcem (Lemmy) - Chlapče, slib mi, že nikdy nebudeš zkoušet heroin nebo koks! Vem si rači speed, ted tě mnohem víc nakopne :o). Motorhead nejsou zrovna uplně mým šálkem kávy, ale beru je jako legendu, kterej berou jako legendu i největší hudební legendy všech dob (Metallica, Megadeth, Slayer, Ozzy, Guns n´Roses, Alice Cooper). Prostě všichni, kteří mají co dočinění s tvrdší hudbou minulého století... Lemmy je prej jeden z mála lidí, který vůbec neovlivnily prachy. Sice jich prej má dost, ale nepotřebuje je, prostě žije už od svýho mládí pořád stejně skromně a na nic si nehraje, což je obdivuhodný! Ozzy o něm tady prohlásil - Lemmyho sem nikdy neviděl, že by ho složil fet nebo chlast, ten chlap má snad kosti ze železa nebo co! Doporučuju samozřejmě všem, který chtěj nakouknout pod pokličku tohodle tvrdýho chlápka, kterej by podle statistik už měl bejt 3x po smrti :o) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama