Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je velký průser, že to bude tak špatné jsem teda nečekal. Loď Demeter pluje do Anglie uvnitř je ženská co z ní nasával Drákula a Drákula ženskou z tama osvobodí a Drákula ožije a zabíjí posádku. Ačkoliv to takhle působí zajímavě je to nudné  a dlouhé , vraždy jsou ve tmě a moc z toho nemáte herci jsou nezajímaví a jediný na koho si po konci vzpomenu je ten černoch a to ne kvůli tomu, že by to byl dobrý herec , ale kvůli tomu, že je to jediná černá postava ve filmu a na konci má přednášku o tom jak je svět diskriminuje (asi na to přispěly teroristé z Blm). Triky jsou taky příšerné různé upalování postav vypadá hůře než v Van Helsingovi a to ten film je starý už 19 let. P.s. co za idioty posílá do Londýna hlínu to tam jako žádnou nemají? P.s. 2 Proč toho Drákulu nehledaly za dne sami tam říkají, že v noci je nejsilnější a ty idioti ho hledají vždy v noci.   40 procent ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak zase nic. Ale on tento příběh, snad ani nic nového nabídnout nemohl. Víme totiž kdo, proč a dokonce i to, že se Dracula do Londýna dostal. Co tedy divákovi tahle rekonstrukce nabízí? Jde o další recyklaci námětu, který už byl dávno vytěžen? Postačí pouhé rozvedení známé události dopodrobna a působivý vizuál postavený na větší míře násilí a krve, než nabídly předchozí filmy o sosanovi? Koná se slibovaný "Vetřelec na lodi"? Ani náhodou. Zubatý Glum, nesahá uslintanému xonomorfovi po kotníky. Jaký upgrade tedy tvůrce přináší? Hlavní postavu černošského lékaře (teoreticky možné - první student Howardské univerzity 1867, tedy třicet let před plavbou Demeter), dítě, psa, ženu? Statečný boj do posledního dechu? Dvě hodiny stopáže...s asi třemi slušnými hororovými scénami? A se závěrem, který má rozjet frenčízu o černém upírobijci ve starém Londýně? Přestože by tentokrát případné pokračování nemuselo ctít předlohu, tak mě tímto filmem André Øvredal nenavnadil. DigiDracula tady byl pouhé požerácké křoví bez charakteru a jakkoliv byl Hawkinsův výkon sympatický...slabé tři...za překvapivě nudnodlouhý a zbytečný polohoror. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek je slušně atmosférickej, ale v druhý půlce se to přeci jenom přemění v rutinní vyvražďovačku. Každopádně Drákula byl slušně udělaná zrůdička a masakrovací scény nejsou sice pravda nějak extra nápaditý, ale neurazí a potěší na nich, že tvůrci se nebojí ani porušit pár nepsaných hororových pravidel i když ke konci už to začíná trochu drhnout, ale zase v současný záplavě žumpy tohohle žánru je to přijatelná alternativa kterou si sice asi už znovu nepustím, ale na jedno pohodový shlédnutí úplně v klidu.55% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

André Øvredal a jeho gotický lodní upíří horor dle Stokerovy předlohy. Musím říct, že Øvredala mám rád, jelikož je jednak aktivní hororový tvůrce a vybírá si vděčné a netradiční hororové žánrovky, byť né vždy je z toho klenot jako Pitva Jane Doe ( tu nejspíš už nepřekoná), ale nikdy mě vyloženě nenaštval a nesnaží se o žádné artové přesahy, či ambiciozní díla, zkrátka vděčná hororová zábava, které není nikdy dost. Od plavby Demeter se čekalo hodně a první zámořské ohlasy dávaly tušit, že nejspíš o horor roku nepůjde, což potvrzuji i já, ale pořád je to velmi atraktivní a sympatická podívaná, která se musí zkrátka docenit a jakožto pravý hororový fanoušek cítím potřebu vyjádřit vděk, že jsme nedostali další tuctovou duchařinu, další tuctový slasher či další family friendly twillight upířinu, ale lodní upíří gotický Horor, to já vítám. Potěší nadstandardní vysoké řemeslo, sympatické postavy, dobrá hudba, slušný vzhled drákuly ( opět to mohla být nějaká hnusná CGI m *dka, ale je tu Javier Botet creature feature AGAIN!!), atmosféra funguje loď,mlha, bouře, námořníci a nebezpečné Cargo je zkrátka vděčné a zaručené, potěší, že nejde o PG-13, ale je to místy pěkně drsný ( jasně žádné střeva, utržená hlava či končetiny se sice nekonají, v tomhle se vyřádil Renfield), ale přišlo mi to relativně postačující. Hodně se cení, že se film nebojí zbourat běžné hororové hranice, tedy pravidlo, že ženy a děti jsou v hororech Safe tu zkrátka neplatí, což kvituji. Lekačky tu sice nefungují a bát se nebudete, ale who cares. Je to zábavný střet Dráculy s námořníky na lodi. Take it or leave it. 7/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som veľmi očakával, lebo filmy o Draculovi vedia byť slušne krvavé a to mu obeť môže i niekedy ujsť alebo sa skryť, čo na lodi nie je a ani nebolo možné. Takže atmosféra a ponurosť tu fungovali na sto percent, horšie to už bolo s príbehom, ten mal veľké rezervy. Lebo niekto vo vedení si zaumienil, že prastaré zlo musí tu nešťastnú posádku dostáť aj keď logika je celkom proti, len aby to cele slušne odsýpalo a hlavne vyzeralo a aj na úkor toho, že rozum je totálne proti. Napríklad scéna, kde sa viacerí účastníci zájazdu dobíjajú do jednej kajuty a až po nejakom čase niekoho napadne, že majú pri tom aj zbrane. Alebo keď chystajú plány ako eliminovať beštiu a naozaj ich napadnú ťažké kraviny, ale, že objavili spálňu zubatej ohavy, ale vobec to nepretavili k svojmu prospechu sa ukázalo, že tá posadká bola len bezduchý komparz, ktorý mal len rozveseliť tú stáročnú moru. Pravdaže o nich vobec nešlo aj keď to niekto chcel zakryť napínavejšími scénami, ale aj tak výsledok bol jasný už od začiatku. Musím, ale zas pochváliť dokonalú technickú stránku filmu, kamerovo bol tiež úžasný a herci to zvládli tiež bravúrne a dokázali aj na malom priestore zahviezdit. Posledným článkom bolo monštrum, ktoré sa podobalo v niečom na digitálneho Maxima  Schrecka a v niečom na Jeepers Creepers a aj keď v niektorých scénach vyzeral nadupane, tak ako celkový dojem som mal taký, že aj keď do tejto príšerky vložili veľké množstvo efektov, výsledok bol prislabý. Ale kde ma film slabinu, inde má silu a tu bola hlavne vo vynikajúcej atmosfére a časte burky ju ešte viac znásobovali a k tomu sa zo všetkých strán valí tajomne zlo a netušiaca posádka nevie proti komu stoji, to ma vo filme bavilo určite najviac. A aj keď mám viacero negatív, tak pozitíva rozhodne prevládajú, lebo v konečnom dôsledku aj keď film má krutú stopaž, má ani na chvilku nenudil a to je podstatné. Slabé 4* . ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)
  • Demeter má spojitosť s gréckou mytológiou. V starovekom gréckom náboženstve a mytológii je Demeter olympskou bohyňou úrody a poľnohospodárstva, ktorá riadi úrodu, obilie, jedlo a úrodnosť zeme. Hoci je väčšinou známa ako bohyňa obilia, vystupovala aj ako bohyňa zdravia, narodenia a manželstva a mala spojenie s podsvetím. (Arsenal83)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama