Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po sedmi dílech. Pohádkové části utrpení. Dovedete si představit to nejkýčovitější od Disneye ještě více umělé? Ne, tak se podívejte na Once Upon a Time. Náš svět působí docela dobře a stojí za tím dobrý nápad. Ovšem po pár dílech už mě začal seriálový přístup postav (hodný, zlý a ošklivý-nerozhodnutý) štvát a sledovat něco z důvodu, abych zjistil, jak tvůrci dokáží jeden nápad roztáhnout do desítek dílů mě fakt nebaví. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděl pilot a v TV občas narazím jen na nějaký ten díl... A řeknu vám, že je to podivnost podivná... Americká papundeklová a rasově korektní představa světa pohádkových bytostí bohužel nekoresponduje s tou mojí obyvatele staré Evropy... A tentokrát mně ani zloun Robert, kterého mám jinak moc rád moc nebavil... Srovnává se to tu s Arabelou, ale to prostě nejde. To je jako srovnávat Bentleye s Wartbugem... * ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavě pojatý seriál řadící se do kategorie fantasy oddychovek. Akce je poskromnu a když už je, nestojí za moc. Vtípky prakticky chybí, hudba nenachne, výprava je podivná. Ač se zdá, že na tomto seriálu mnoho pozitiv nenajdeme, svou originalitou a ztvárněním jednotlivých postav si fanouška nakloní na svou stranu. Kdysi dávno má pomalejší rozjezd a chce to mu dát více času, ale po pár dílech si vás získá. Střední pasáž první série je naprosto bravurní (po obsahové a dějové stránce), ale bohužel v závěru tomu dochází dech. Několik posledních dílů je už jen zbytečné protahování a vaření z vody a naopak finále je neskutečně našťouchané, až přeplácané a dalo se klidně rozložit do více dílů. Pocity ze seriálu máme lehce rozpačité - na jednu stranu mizerné efekty, choreo akčních scén apod, ale na straně druhé originalita, skvělý nápad, slušní herci a vtáhnutí do děje. Budu doufat, že si druhá sezóna vyslouží lepší rozpočet a že scénáristé lépe vyváží jednotlivé díly - potenciál tam určitě je. Hodnocení první série: Hodně slabé 4*. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak hele-Jasně-Na plný počet to asi tak úplně není-ale co už? Mě se to prostě líbilo, oceňuju originální koncept a nápaditý přístup k jednotlivým pohádkám a usazení postav do našeho světa. Děj je barvitý, plný zvratů a ohýbání zarytých představ o pohádkovém světě. Po dloouhé době se někde objevila dětská postava, kterou nemám potřebu vyliskat. Od Carlyla bych nějáký rutinérský přístup asi ani nečekal ale tady si ty dvě polohy své postavy opravdu maximálně užívá. A Lana Parrilla(pro mě doteď víceméně neznámá herečka) je jako "zlá"královna perfektní(!) Ostatní postavy-ač většinou nevyčnívají-jsou taky zahrané velmi slušně a(snad až na některé sněhurčiny polohy)nerušivě.... Hodnocení i komentář píšu po skončení první série, která jako celek funguje. Určitě nejsem sám, kdo se obává, že dále to velmi lehce může chytit Lost-syndrom a další a další a další zbytečné a nátáhóvané série akorát zazdí kouzlo původního nápadu :/..EDIT: No- tak po druhé sérii musela jít jedna hvězda pryč protože seriál začíná trpět překombinovaností a jednotlivé dějové linky se začínají vzájemně tak hustě proplétat, že to už vypadá skoro jako nerozmotatelný uzel, který se dál šmodrchá, motá a uzluje a velmi lehce( a velmi brzy) se to může zhroutit samo do sebe...Pořád je to fajn oddechovka ale začíná to být taky pořádná pakárna. EDIT2: Takže, třetí řada naplňuje mé obavy o drastickém kvalitativním propadu a další hvězda padá dolů. Parodie sama na sebe, pokračování na sílu a laxní setrvačnost-zřetelná snad u všech zůčastněných(režie, scénář, herci, divák...). ()

Caym 

všechny recenze uživatele

Abyste mohli rozkládat známé narativy na molekuly a atomy, musíte je nejprve perfektně ovládat. V první a částečně i druhé sérii se tvůrcům rozkládat dařilo bravurně - Alenka v říši divů, Jack a fazole, Červená karkulka... ploché pohádkové postavy dostaly trojrozměrné charaktery, často mnohem temnějšího rázu a černohumorného podtextu. Od poloviny druhé série ale tvůrci začínají klopýtat a "jsem zlá - ne, jsem hodná! - vlastně ne, zlá!!" přestává být zábavné. Uvidíme, kam se bude příběh ubírat s příchodem do Země Nezemě. ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Jména mnoha postav jsou často odvozena od svých pohádkových předloh. Například jméno Blanchard je odvozené z francouzského slova "blanc" nebo "blanche" pro bílou. Mary Margaret je část jména skutečné ženy jménem Maria Sophia Margaretha Catharina Freifräulein von Erthal, o které se traduje, že byla inspirací pro původní Sěhurku. Křestní jméno Reginy Mills je pozdně latinské ženské jméno, které znamená královna. Příjmení Mills pak odkazuje na řecké slovo "Milo", v překladu jablko, které souvisí s otráveným jablkem, které královna dala Sněhurce. Pan Gold spřádal slámu ve zlato. Jméno Červené karkulky Ruby má původ ve slově rubín, což je krvavě rudý drahokam. Při spalovacím procesu jsou nejprve uhlíky, v angličtině „cinders“, z nichž pochází pojmenování Cinderella neboli Popelka. Z uhlíků je pak popel, který se v angličtině označuje jako ash, čímž se dostáváme ke jménu Ashley Boyd. Příjmení Boyd má pak původ z galského slova „buidhe“ pro světlovlásku. Glass, příjmení Sidney, je jedním z anglických výrazů pro zrcadlo. Stejně tak označuje zrcadlo název novin The Mirror. Přijmení Archieho Hoppera je zase označením pro skákavý hmyz, do kterého se cvrčci řadí. (Aurum)
  • Sarah Bolger a Colin O'Donoghue se setkali již při natáčení seriálu Tudorovci (od r. 2007) jako Mary Tudor a vévoda Philip. (Mayandra)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama