Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Najlepší nemecký horor tohto roka (zatiaľ). Ani to spočiatku nevyzeralo na nejaký veľký krvák, ale našťastie som sa mýlil. Po tom, čo sa ich sprievodca zranil, narazili teenageri na sympatického deduľu, ktorý im ponúkol "pomoc" - samozrejme do hrobu :-) Lepšieho hlavného záporáka ani nemohli vybrať. Bolo tu proste všetko, čo má v správnom exploiťáku byť, bolo to brutálne, krvavé, nekompromisné, neskutočne napínavé a dokonca aj zručne natočené. Až mi tých chudákov bolo ľúto. A dokonca som sa naučil, že je menej nebezpečné dať prijebanej holke do ruky granát ako foťák. Kto to má rád krvavo, ten si určite užije ako ja (na neoriginalitu sa v tomto prípade môžem vysrať). ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterýho staršně fascinuje druhoválečný Berlín a jeho pozůstatky v současnosti. Proto, když jsem zjístil, že je v takovém to prostředí natočen film, a ještě k tomu horor, hodně jsem se těšil. A začátek, asi půl hodiny, mě ujišťoval a servíroval mi to, co jsem chtěl vidět. Tedy chodby a bunkr s kresbami z války. Fascinující. Pak přišla ta hororovější část, a vlastně klasická, kterou můžeme vidět v mnoha dalších: Záchrana maniakových obětí plná napětí a krve. Konec navíc ukázal, že i s žádným přeživším (teda až na Danteho) se to může dobře završit. Záporák s křivýma zubana a šíleným řepením byl ok, i ostatní herce nebylo nudné sledovat. Co mě ale nutí dát tři palce, i když silný, je prostě klasický děj, viděný už milionkrát. Za tu půlhoďku bych neváhal se čtyřma, za zbytek ale musím polevit. Nutno ale dodat, že na německou hororovou tvorbu velmi povedené. 65%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Výtečný záporák, takový opravdu odporný hnusák! :-D Jinak co se týče hereckých výkonů, tak někdy mě přišlo, že strašně přehrávají (věc názoru), ale katakomby a bloudění v nekonečných tunelech pod městem já můžu. Takže ve finále jsem byl víceméně spokojený a kdo má rád podobné snímky, tak vřele doporučuji. PS: Není to točeno FF, což je paráda! 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama