Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféru a snahu vytřískat z těch podzemních prostorů co největší atmosféru tomu upřít nemůžu a vlastně i proto mě to v první polovině tak bavilo a napínalo. Jenže pak z toho vypadl celkem obyčejný a průměrný horor, ve kterém sice zaujmou některé smrti, ale taky z toho pak je jen čekání na to, až je podivný bezďák všechny vybije. SPOILER A že to neskončí jinak je bohužel jasné dost rychle. KONEC SPOILERU Něco do sebe to sice mělo po celou dobu, navíc tyhle horory z podzemních prostorů mám hodně rád a tenhle celkem fungoval, ale na víc jak tři hvězdy to není. A dost mě zaráží, že tam bylo tolik světla, byť ho nebylo kde brát a baterky neustále nesvítily... 3* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sám si vařím, sám si peru, že se na to nevy...“  Ale že to zvládal v pohodě, dědek jeden šikovnej, soběstačnej. Plesnivej jak letitej bezdomovec, odpudivě zanedbanej Němčour, zřejmě starej kádr kdysi obávané endeerácké STASI, ale pořád ještě chlap, co má fakt páru. A to vaření, to ho docela baví...  Jo, jo. Když si zážitkůchtiví mládežníci zaplatí místního Pepíka, jako průvodce stokami a tunely hluboko pod Berlínem, s cílem v jednom z mnoha Hitlerových bunkrů, člověk nemusí být zrovna kinofil, aby odhadnul další děj filmu. Čím si tenhle jinak průměrný klasický podzemní horor, bohužel také klasicky průběžně „vylepšovaný“ řadou klišé, zaslouží nadprůměrné ohodnocení? Především tím, že tam nepobíhá a mládež nám nemorduje žádná přiblblá digitální obludka, ani neetickými nacistickými pokusy zakonzervovaní a nyní ožilí mrtví vojáci wehrmachtu. Ne, nic takového. Slečny a mladíci v nouzi potkají jen starého hodného pána. Na takového byste klidně mohli narazit i vy. Nebo i já – to když jsem kdysi, hodně dávno, v Praze stavěl metro a po šichtě jsme s kámošem zůstávali ještě dole a prolejzali technické zázemí stanic metra a hlavně spleť tunelů budovaných protiatomových krytů pro papaláše. Malá rada pro přežití výletu do stok a chodeb pod Berlínem: Vůbec tam nelezte! A když už tam jste a strejda Armin vám pomůže se zraněným kamarádem a pozve vás k sobě do útulně zabydleného bunkru, rozhodně mu nestrkejte nos do jeho osobních věcí v otřískaných plechových šatních skříňkách... Nebo vám to pěkně osolí ! A to doslova: poté, co do vás odborně a s gustem vrazí rezavou kudlu se mu dobrým nápadem šibalsky rozzáří oči, zašmátrá v kredenci, a do otevřené rány vám na krvácející masíčko mrskne hrst kuchyňské soli. Ten dědek byl svým způsobem šílenej sympaťák. Podobně jako sykající lovec Micka Taylora z kráteru Wolf Creek. A já bych měl jedno velký přání. Až přijdu do let, chtěl bych se pořád umět radovat ze života a bejt tak vitální jako on. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu poměrně zdařilej,ale po tý nehodě už to všechno šlo do prdele.Když se pak po konci filmu zamyslíte nad tim celym,vlastně bylo spousty nadějnejch možností,jak se film mohl ubírat(tajemno,mystično,okultní vědy,mutanti),ale rejža z toho udělal velký hovno.Sice zle charismatickej dědek,kterej měl přímo ďábelskou radost z utrpení ostatních,ale jinak obsazení slabý.Uječená,a trapně nehrající Kelley,myšlení všech postav jak po mozkový příhodě,prostě nepovedenej pokus o film.Trapas.30%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci nečekaně dobře zvládnutá práce. Tvůrci se rozhodli natočit moderní vyvražďovačku podobnou těm ze západu, a kupodivu se zadařilo. Odhodili levný televizní look, našli vhodné stísněné prostory a pohráli si se scénářem natolik, že divák si nemůže být jistý, kdo přežije a naopak zemře. Tyhle hrátky mně osobně vyhovují: upnu se na jednu postavu, u které si jsem naprosto jistý, že se dožije konce - ta je však těsně před koncem zlikvidována, a na její místo nastoupí jiná, na níž jsem zcela zapomněl. Záporák byl celkem fajn, hrdinové se chovají logicky, a i když si na první vraždu počkáme hodně dlouho, budiž pro nás odměnou občasné gore. Já se teda bavil. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama