Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Po filmu Oculus jsem se prostě musel podívat na další tvorbu od Flanagana a musím říct, že i přes to nevalné hodnocení zde, já jsem byl celkem potěšen. Na to že jde o nízkorozpočtový film je to opravdu slušné. První polovina sice trochu vázne, ale druhá stojí za to. Možná bych dal i plný počet, ale chybí mi hodně odpovědí na otázky, takže nechávám trochu rezervu a dávám slabší nadprůměr. Každopádně pokud bude Flanagan pokračovat v takovýchto filmech a bude v něm přinášet výčet obětí, jak tomu bylo v Oculus, tak i v Absentii, tak já se na to rád podívám. Nezlobil bych se ani, kdyby udělal remake Absentii a trochu domyslel zápletku a odpověděl na otázky typu: proč, jak a kde. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Horor na hranici odpadu. Začína to ako duchárina o ženskej, ktorej manžel je nezvestný už 7 rokov, no ako duch sa jej objavuje na každom kroku. V tejto časti sa to snaží fungovať najmä pomocou ľakačiek (a prekvapení, kedy a na akých miestach sa mužíček objaví), ale dobrá je možno jedna z desiatich. Spracovanie ducha je mizerné, hudba úplne mimo. Aj keď už od prvého momentu mi bolo jasné, že to asi za veľa nebude stáť. Nakrútené je to dosť amatérsky a hlavná hrdinka je škaredá ako noc. Vlastne z celého filmu sa dalo pozerať len na jej sestru. Približne v polovici prišiel zvrat a začalo sa to uberať úplne iným smerom, ale napokon z toho vzišla taká sprostá zlátanina, že som si radšej želal, aby sa to preplo naspäť do tej nezaujímavej ducháriny. Až v záverečných piatich minútach som vycítil pokus vykúzliť z toho nejakú atmosféru, ale aj tak to napokon nikam nedotiahli. Takže čo s tým? No asi nič, je to sračka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SPÍ TO! ...POZOR NA VĚCI POD ZEMÍ“..... /// Tricia má zbloudilý sny. Ne snad pro to, že by se jí kozy nevešly do noční košile, ale pohřešuje manžela. V noci se zjeví (a rozhodně nerecituje Bezruče...).... Že by s tím měl něco společnýho ten podchod? Nebo ta svině pavouk (samo že z toho podchodu.... neboj pokračování Spidermana bude jindy....)? Kameraman se snaží. Já říkám, že k solidnímu napětí není třeba kopy prachů. Někdy fakt stačí dělat divný věci a mluvit nesmysly. Jasně – smrdí to korunou. S tím se smířím. Kamerový cvičení je celkem zvládnutý (vole – smrdí to korunou....už jsi zapomněl?...) a Daniel je prohlášenej za mrtvýho...a!...teď jsem ho taky viděl!!!!... Taky jsou tu zvuky, ale hlavně se dějou podivný věci. Vaření z vody (nebo z těhle věcí) není bůhví jakej vodvaz, ale zasluhuje pochvalu. Ale třeba se jen zrovna dneska potřebuju radovat z každý maličkosti! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se nám ve čtvrti začali ztrácet spoluobčani. 2.) Levnej horor nemusí bejt zákonitě absolutní ,,šitka“. 3.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nízkorozpočtovou, nezávislou americkou hororovou tvorbu, tak vřele doporučuju, Absentia je velmi dobrý kousek. Film stojí na dvou sympatických hrdinkách, zajímavě se vyvíjejícím příběhu a atmosféře, která je sem tam opravdu hustá. Lekal jsem se, bál jsem se. Mike Flanagan odvedl velmi dobrou režijní práci (ani náhodou to není natočené amatérsky, jak jsem se tu dočetl :-O) a na jeho případné další žánrové filmy se budu těšit. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

****Nejprve bych chtěl poděkovat Bohu, potratové klinice v Ostravě Vítkovicích, matce, soudružce učitelce Hoffmanové a veterinární ordinaci doktora Rasa, bez kterých by tento komentář nikdy nevznikl. Dále pak nemohu nezmínit lidi, jejichž neutuchající podpora a láska mi byla v těch krušných chvílích bez inspirace světlem na konci tunelu tvůrčího psaní. Jsou to především: Mižigar Fekete, Esmeralda Villalobos, Milan Mesároš, Iveta Čonková, Dezider Žiga, Sandra Červenáková, José Armando Stojka, Consuella Miháriková, Roman Farzekaš a v neposlední řadě pigmentované slunce mých dnů, Věra Bílá. Děkuji!**** Byla to naprosto příšerná, amaterská pičovina. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama