Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Ošklivý obraz, ošklivý herci a děj byl taková nuda, že mě víc zaujalo s kým ta tučná paní čeká to dítě, když je její muž 7 let nezvěstný a s policajtem nechtěla jít ani na rande. Cvrčci ve stěnách, kteří unášejí lidi a krom jejich líbezného cvrlikání a jednoho temně vrženého stínu z nich neuvidíme z hola nic, ale nakonec jsem se dozvěděla, když hmyzáci znovu unášeli manžela a jeho žena vrkala v autě z policajtem, že dítě je skutečně jeho, otázka zůstává, kdy a za jakých okolností ho tedy zplodili, nejspíš při výslechu z čehož logicky vyplývá, že horor byl skutečně plný napětí :D Viděno v rámci !!! Horor Challenge Tour !!! 2016 /leden - únor ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, dobrý scénář, ale tragické zpracování. Nízký rozpočet překážkou nikdy není, ale (krom Katie Parker) mizerné herecké výkony se odpustit nedají. Už jen to, že tvůrci ze všech strašidelných tunelů a podchodů vybrali ten nejméně atmosférický nevěští nic dobrého. Nad vším by se daly ale přimhouřit oči, nebýt neuspokojivého a vypuštěného závěru. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorej manžel pred 7 rokmi záhadne zmizol, sa rozhodne vzdať zbytočných nádejí a uzavrieť túto kapitolu svojho života s tým, že požiada o jeho prehlásenie za mŕtveho "in absentia". Onedlho ju príde podporiť a navštíviť jej sestra, no ako prízrak / duch sa začne objavovať aj jej manžel, čo sa vystupňuje do podivných situácií, ktoré začínajú mať (ne)nápadnú súvislosť s neďalekým tunelom. Na Absentiu som sa tešil vyše roka a o to väčšie bolo moje prvotné sklamanie, keďže som akosi čakal niečo iné. A tak až po čase, kedy som sa dostal k ďalšej projekcii môžem konečne naplno doceniť kvality tohto filmu, jeho znepokojivú atmosféru, skvelé mystérium, reálne spracované charaktery a hororový prístup aký sa v dnešnej dobe už nenosí. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení jsem shledala Absentiu jako příjemné nízkorozpočtové, nezávislé překvapení jednoho režiséra, jež si zajistí pro svá díla do budoucnosti pár fanoušků, pokud takhle pěkně bude pokračovat a neztratí nápady. Přesto, že na mě začátek působil šíleně pofidérně a nad první děsivou scénou jsem se musela uchechtnout, ráda jsem si z mysli postupem času smazala vizi, že by tento snímek mohl být amatérský. Atmosféra houstne lépe, než v lecjakých dražších hororech, a to se cení. I přes snahu vyvažovat děj hororovými prvky pravidelně a jasně, by Absentia klidně mohla fungovat i jako drama, protože ten film tíží psychiku tak nějak všestranně. Třemi hvězdami jsem si naprosto jistá, protože jsem tuhle kvalitu nečekala. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský film o špinavém podchodu pod silnicí.V domě, kousek od podchoddu, bydlí tlustá kráva. Dobrá, je tedy těhotná, ale i tak je tlustá. Té se ztratil chlap. Přijede k ní na návštěvu její sestra. kupodivu, sestra denně běhá a přitom má prdel jako almaru. No a ke všemu je špindíra. Jak to? Tak si všimněte, že celý den chodí v kostkovaných gatích a v černobílém tričku s nápisem "Charles City". No a pak i v tom oblečení spí. Prase! A co základní návyky hygieny? Ale k příběhu. V podchodu je hmyz, velký hmyz ve stěnách. Ten chytá lidi. Těšíte se na film? Tak už teď Vám říkám, že ten hmyz neuvidíte!!!! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)
  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama