Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lákavej hororovej zákusek, kterej však srážej zásadní chyby při jeho pečení. SPOILERY: jak se může do prdele na jednom místě, uprostřed obydlený oblasti, ztratit během x desetiletí několik lidí, aniž by to někdo nějak významněji začal řešit?! A když už se jeden z nich (na chvíli) vrátí, určitě bude chtít spát hned vedle místa, kde zažil neskutečný utrpení a trýzeň a při pouhým pohledu na něj se strachy pomočí (doslova). Nebýt těchto kravin, je to za hvězdy tři. 50% ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský film o špinavém podchodu pod silnicí.V domě, kousek od podchoddu, bydlí tlustá kráva. Dobrá, je tedy těhotná, ale i tak je tlustá. Té se ztratil chlap. Přijede k ní na návštěvu její sestra. kupodivu, sestra denně běhá a přitom má prdel jako almaru. No a ke všemu je špindíra. Jak to? Tak si všimněte, že celý den chodí v kostkovaných gatích a v černobílém tričku s nápisem "Charles City". No a pak i v tom oblečení spí. Prase! A co základní návyky hygieny? Ale k příběhu. V podchodu je hmyz, velký hmyz ve stěnách. Ten chytá lidi. Těšíte se na film? Tak už teď Vám říkám, že ten hmyz neuvidíte!!!! ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, kam pozvu verbala na romantickou procházku. Do sympaticky plesnivého podchodu, vkusně vyzdobeného záhadnými graffiti. Ještě rád se chytí mé ruky, čumáček ostravský a stulí se mi vystrašeně do náručí. A odvolá ten odpad! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Především bych vyzdvihla příjemně tísnivou atmosféru, kterou film oplývá. Obě hlavní hrdinky, jedna rozdílnější než druhá, jsou sympatické a povšimla jsem si i dobře zkomponované směsi hudby a různých zvuků, které filmu dělají medvědí službu. Jenom jsem trochu očekávala víc od toho, co se skrývá v tom divném tunelu. Trochu jsem byla zklamná když konečně vyšlo najevo, co to vlastně je. Ale na nízkorozpočťák financovaný z darů fanoušků je to obstojný výkon. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nízkorozpočtovou, nezávislou americkou hororovou tvorbu, tak vřele doporučuju, Absentia je velmi dobrý kousek. Film stojí na dvou sympatických hrdinkách, zajímavě se vyvíjejícím příběhu a atmosféře, která je sem tam opravdu hustá. Lekal jsem se, bál jsem se. Mike Flanagan odvedl velmi dobrou režijní práci (ani náhodou to není natočené amatérsky, jak jsem se tu dočetl :-O) a na jeho případné další žánrové filmy se budu těšit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)
  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Courtney Bell byla během natáčení v sedmém měsíci těhotenství. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno