Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda ala France ani se nebudu snažit srovnávat Přepadení s UNITED 93 protože to je uplně něco jiného. Řeknu to asi takhle v tomhle filmu si užijete 60 minut Alláhování Akbarování a patnáct minut zásahove akce u které jsem se válel smíchy 30 zakuklencu vlítne do letadla z toho 1 si lehne na zem a postříli všechny Akbary. Slzy v očích střih THE END no není tohle nářez. 2** za pokus. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Věrná rekonstrukce událostí z prosince 1994, kdy bylo francouzské letadlo uneseno skupinou islámistických teroristů, načež se odehrálo dlouhé vyjednávání, několik přeletů mezi státy a vyvrcholením byl útok specializované jednotky GIGN na letadlo - s kontroverzním výsledkem. Filmové zpracování není sice náročné na stopáž, ale je natažené paralelními soukromými příběhy jednotlivých aktérů, což konvertuje z akce ke dramatu. Pro podloží příběhu neznalé se tak může zdát film nezajímavý, proto doporučuju (stejně jako uživatel Dadel) nastudovat si anglickou Wikipedii, angličtiny neznalým doporučuju český zdroj (str.45). Celkem 75%, ale nižším hodnocení se nedivím. Jako povrchnější zábavu doporučuju jiné, lepší, nebo odvázanější, či popcornovější akčňáčky. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený thriller, který působí hodně realisticky. Není to žádná akční podívaná, ale napínavá hra o životy rukojmí. Dost překvapivé bylo vyčkávání alžírského letiště k odpojení schůdků a obětování tří rukojmí. Závěrečné vniknutí do letadla bylo moc pěkné v kombinaci s autentickými záběry z televize. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Hlavním mínusem je málo akce. Prakticky celý film se absolutně nic neděje, a jediná akční scéna je ta závěrečná. Pominu to, že tahle zásahová jednotka vypadá velmi komicky, výstroj jako neprůstřelná vesta, omračující granáty apd. jim nic neříká, ale oni si vezmou na zátah revolvery, jejichž použitelnost je prakticky nulová. Po stránce herectví je to takový velký průměr, stejně tak jako po stránce hudební. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Žabožroutská teroristická nuda. Asi kvůli vážnosti situace a retru roku 94 to bylo cely v jakejchsi šedivejch barvách a to se mi nelibilo. Co je ale horší - bylo to vyplněny hromadou nezajimavyho balastu (rodinná pouta, lidi z politiky, přípravy na útok), takže se to hrozně táhne. V podstatě tam mohla být jen ta přestřelka na konci a i ta nebyla nic moc. Postavy uplně o ničem a neměl jsem důvod si k nim dělat nějakej vztah. Kdyby všichni chcípli, vůbec by mi to nevadilo. No a teď si tu arabskou chamraď taháme do Evropy. Pěkně děkujem!!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama