Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film sleduje pokus dokumentárního štábu nezákonně přejít společně se skupinou mexických imigrantů hranici se Spojenými státy. Dál už to přestala být zábava, protože v tomhle drásajícím thrilleru snoubícím se s politickým tématem ilegální imigrace, přestalo být do smíchu úplně všem, včetně mě. Film kázal (což nemusel), počet zabitých rostl se stopáží (což zase v tomhle žánru chápu), inteligentní divák cudně klopil zrak (dával jsem si prsty přes oči, ale to se taky snad počítá), a čekal jsem, kolik jich nakonec uteče (počet nebudu prozrazovat, ale o tom třetím jsem si myslel, že je tak půlku filmu mrtvej). Nicméně, byl to možná horror, možná thriller, v půlce jsem ho nevypnul, zaslouží poctivý žánrový tři hvězdičky a doporučení drsnejm fanouškům ruční kamery. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladíkov sa rozhodne natočiť študentský film o trhu s ilegálnymi prisťahovalcami do krajiny neobmedzených možností - U.S.A. Všetko ide hladko až do momentu keď sa dostanú do "rúk" skupinke vlastencov, ktorá má na tento problém svoj vlastný názor. Dokument sú ochotní dokončiť, avšak svojou vlastnou formou myšlienok. Filmári sa rázom dostávajú do pozície, keď začínajú bojovať nie len o život Mexičanov, ale aj o ten svoj vlastný. Herci, prostredie, kamera, zápletka, vraždy, logické chovanie (až na jednu malú výnimku) splnili všetky kvóty ratingu úrovne 4 hviezd. Pre mňa osobne milé prekvapenie, ktoré si zaslúži byť medzi mojimi obľúbenými filmami. Za zamyslenie ešte stojí úplný záver filmu kedy si zoberie slovo hlavný boss skupinky vlastencov. Zaujímal by ma názor samotného režiséra čo vlastne chcel týmto filmom povedať a k akému názoru sa prikláňa on sám. Vyznelo to totiž všelijako - aspoň pre mňa. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Někteří Jižané milují mexické přistěhovalce stejně jako já pandžábské kočovníky. Bez váhání jim proto kdykoliv otevřou svá srdce, pak jejich břišní dutiny a s radostí se pak rozdají ze všech jejich transplantabilních orgánů. On to není zase až tak špatný nápad! Takový princip sociálku za ledvinu by ušetřil spoustě daňových poplatníku noční můry při každoročním uplatňování odpočitatelných položek. MUHEHEHE, musím chvíli odbočit, protože se mi zrovna podařil náramně povedený daňový kameňák. Jakých odpočitatelných položek, že??!! No ještě jednou chicht verbale, jsi prostě čtverák, ale zpátky k tématu! Už jen třeba testík z češtiny při žádosti o integraci do kulturní společnosti za současného utahování skřipce u každé špatné odpovědi by výdajové straně státního rozpočtu ulevil tak, že by zbylo i na sanaci Chánova a výstavbu krásného centra pro důchodce a invalidy. Samozřejmě pro opravdu invalidní invalidy! Ale dost snění! Prostě příjemný, milý a inspirativní filmík zejména pro ty, co mají pocit, že je některá etnika připravují o práci jako například sběr barevných kovů (i těch pod proudem), ekologická likvidace autorádií a navigačních jednotek, čištění zahrad od přebytečného nábytku a jiných nepotřebných předmětů a v neposlední řadě nesobecká výpomoc starým lidem při běhání s důchodem. Ale ruku na Berettu, kdo jiný by to dělal! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Násilnická rasistická hovada můžou bouchat sekt!! Po tomhle se totiž budou tetelit blahem. A to to měla být mimo jiné cesta za vysněným Disneylandem.. Jedinou dočasnou záchranou před bitím, ponižováním a popravou jsou pro ně obyčejné kamery a ozvučení. Jejich prostřednictvím se má svět dozvědět o tom, jak mexičtí přistěhovalci „znesvěcují“ ty nejlepší a nejúžasnější Spojené státy. Alespoň tak to vidí radikální organizace plná dementů, kteří rádi řežou do živého, hrají vědomostní patriotistické kvízy, a divák jen vyčkává, s čím tvůrci přijdou. Výsledek je nakonec překvapivě nápaditý, nedělá z diváka idiota a z námětu tříská „maximum“. Vraždy mimo záběr vlastně spíš potěší (dokazují, že o samoúčelnost tu nikomu až tak „nejde“), metoda found footage je skvěle využitá nejen proto, že pomáhá na přesvědčivosti. Nejprve jsem to viděl na tři hvězdy, které si tenhle neveselý kousek zaslouží spíš, ale za žánrové překvapení jdu o stupínek výš. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený a špičkově zahraný thriller (rozhodně ne horor!), který diváka pořádně podusí a vymáchá ve hnusu, který dokážou někteří vyšinutí jedinci vykonat. A ačkoli je explicitní násilí oproti jiným filmům ještě hodně odměřené, film dokázal zapůsobit mnohem více jak leckterý brutální hororový slasher. Pocity při sledování tak byly hodně silné. Postavy se chovaly hodně věrohodně a dalo by se říci i tak, jak by se choval v takové situaci normální člověk , což je u filmů tohoto typu často podřízené scénáři a logika jde stranou. Naštěstí tady ne. Ve výsledku mě ale moc nepotěšil závěr, který byl až nehezky tuctový a opět se nenaplnilo moje přání vidět, kdy hlavní postava rozstřílí v záchvatu vzteku a beznaděje padouchy na sračky. Nevadí, tak třeba příště. (A příště bych taky prosil více záběrů na Alonu Tal!) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama