Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydejte se na oběžnou dráhu s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britsko-francouzského akčního filmu. Během přepravy je přímo z trupu Boeingu unesen nejnovější britský raketoplán Moonraker. Britská tajná služba proto povolá do akce agenta 007 Jamese Bonda. Ten se vydá napřed do Kalifornie, kde se raketoplány vyrábějí. Majitelem výrobní společnosti je francouzský magnát Hugo Drax, který Bonda vlídně přijme, avšak vzápětí vydá svým lidem pokyn ho zabít. Bond přežije enormní přetížení ve výcvikové centrifuze i pokus o atentát při lovu bažantů. Jeho další kroky směřují do Benátek, kde se vyrábějí skleněné komponenty pro Draxovu firmu. Tam 007 objeví laboratoř, ve které se kompletují kosmické satelity naplněné smrtícím nervovým plynem. Ty následně putují do Ria de Janeiro. James Bond se proto musí vydat na druhou stranu zeměkoule. To ovšem ještě není nic proti tomu, co jej čeká potom. Hugo Drax totiž připravil svérázný plán na způsob Noemovy archy. S několika desítkami vyvolených lidí chce odstartovat na tajnou vesmírnou stanici, nervovým plynem zlikvidovat veškeré lidstvo na Zemi a osídlit planetu „superrasou". A právě na oběžné dráze musí Bond – s pomocí americké agentky CIA Holly Goodheadové – lidstvo zachránit... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (428)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Mám rád klasické Bondovky. Přiznám se, že jsem dosud neviděl ani jednu s Danielem Craigem, ale jinak mám několikrát zhlédnuté všechny od Dr. No, až po Dnes neumírej a některé mám i doma na DVD. Je to jedna z nejslavnějších sérií, která má své neodolatelné kouzlo a miliony fanoušků po celém světě a právě MOONRAKER je moje nejoblíbenější Bondovka. Je tady totiž úžasný Roger Moore, vrací se fantastický záporák Čelisti, potěší několik odkazů na dnes již klasická filmová díla a navíc je zde i sci-fi zápletka, což je přesně můj šálek kávy. Já mám jasno, skutečná jednička mezi 007. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v James Bond maratóne (ktorý už pokračuje od februára 2016, ale ja to všetko nakoniec dopozerám) s filmom "Moonraker." Akosi som nechcel svoj komentár odfláknuť, tak som to trošku odkladal, no už si o filme niečo povieme. V prvom rade som rád, že sa opäť v režisérskej stoličke objavil Lewis Gilbert, lebo jeho spôsob režírovania "Bondoviek" mi sedí asi absolútne najviac. Sú jemne strelené, no nápadité, kreatívne a je to poriadna zábava od začiatku až do konca. A možno sú niektoré napady trošku prehnané, pre mňa to funguje. Moore sa tu opäť preukazuje ako skvelý Bond a jeho rolu mu verím. Holly Goodhead je sympatickou Bond-girl a pre mňa tu funguje skvele. Zloduch je jeden z tých, ktorý nám hneď o sebe povie, že je zloduchom tak skvelou hláškou, že si ho človek užíva. Je super, že sa tu opäť objaví Jaws, a podľa mňa to má absolútne vynikajúci finiš na vesmírnej stanici. Funguje to skvele, má to atmosféru, vyzerá to vynikajúco a celkovo je to poriadna zábava. Plus sa mi aj dizajny Moonrakerov páčia. Plus si tu Jaws nájde aj frajerku. A je to milé a komické súčasne. "Moonraker" má všetko, čo som od Bondovky očakával. Plynulá, zábavná a akčná špionážna chuťovka, ku ktorej sa kedykoľvek vrátim. A hoci sa mi Gilbertove dva predošlé filmy páčili o niečo viac, toto je stále lahôdka. Odporúčam. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 5: VELKÁ BRITÁNIE: „Pokud je mi známo, ve vesmíru nejsou žádná roční období.“  Předchozí bondovky z toho mála, co jsem viděl, se sci-fi žánrem lehce koketovaly skrze nevšední technické vynálezy. Regulérní sci-fi díl série s agentem 007 v době, kdy celý svět šílel ze Star Wars, tak nepůsobí až tolik WTF třeba oproti sci-fi dílu Četníka ze Saint Tropez s mimozemšťany ze stejného roku. Ty dvě hodiny jsou narvány vesměs slušnou akční zábavou, která mě chytla určitě mnohem víc, než u předchozího Agenta, který mě miloval, jen mi ve finále vadí pár aspektů. V nejedné scéně se stává Moonraker cílenou parodií plnou ulítlých nápadů, schválně neuvěřitelných akčních scén s opět přítomným šíleným zubatým útočníkem (jedna přijde hned ve skvělém úvodu!) a dokonce i parodických odkazů na filmové klasiky, ať už je to závěrečná scéna Teď se nedívej s plující lodní rakví po benátském kanálu (zde coby začátek humorné akce s řádkou absurdních zvratů), hláška z Casablancy v nečekanou chvíli nebo k závěru vesmírné scenérie a konstrukty vizuálně evokující 2001 Vesmírnou odyseu... JENŽE stále zbývá dost sekvencí, kdy se Moonraker bere vážně, táhne se, vtip mizí a ne vždy se mi pak dařilo okamžitě naladit na odlišnou náladu. Raději však ho budu brát jako parodii a tudíž tolik neřešit, jak je často zvláště v první polovině rozstříštěn do mnoha scén a zápletek bez přímé návaznosti, a do jisté míry mu odpustím i tu přeplácanost, když přichází po celou dobu s dostatkem nápadů. Jen ta délka (spolu s onou nevyrovaností) mi přijde na film svého druhu přepálená. Roger Moore mě také žel ani napodruhé vůbec nebral a připadal mi v hlavní roli nezáživný, naštěstí bondgirl Lois Chiles vyniká dostatečným půvabem, „Zubák“ je v rámci parodie dokonale bizarním protivníkem v akci a díky Michaelu Lonsdalovi v roli ústředního záporáka, budujícího s využitím vesmírné techniky své nové impérium směrem k destruktivním plánům, má film alespoň jeden výrazný herecký výkon. [70%] ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda starých bondovek, hlavně těch z 60. a 70. let, takže čest výjimkám (třeba Muž se zlatou zbraní). Zřejmě mi nesednul ten Bondův alternativní vesmír, v němž jeden člověk neustále dokola a s těžkou naivitou zachraňuje svět, skvěle ovládá řízení lodí, ponorek, letadel i kosmických raketoplánů, a při sebevražednější akci je nemožný ho jakkoliv zranit. Po každym úspěšnym zásahu navíc vyzvrací nějakou tu hlášku (protože je to prej strašně cool) a z jeho neodolatelnýho šarmu svrbí rozkrok všem buchtám z okolí. Takže co díl, to minimálně dvě, nejlépe tři opíchané kolegyně či špionky. A co nevošuká, to zmlátí nebo rovnou zabije - samozřejmě s výjimkou svých nadřízených. Člověku pak nezbývá nic jinýho, než se na všechna bondovská dobrodružství koukat jako na komedie, což Moonraker rozhodně je: velkou měrou i díky Jawsovi, dost možná tomu nejsympatičtějšímu "záporákovi" z celýho seriálu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebýt totálně zpackaného konce, dal bych i tři hvězdy, ale tohle už bylo moc. Nejenom, že jsem musel překousnout až do absurdity přehnané klišé, kdy všude pracují jen samé mladé a krásné ženy, ochotné pro Bonda obětovat život, nejenom, že je zde opět scéna s naháněním na člunech včetně stejného fóru s rozdělením lodi, a kdyby jenom jedna, ale i druhá (nejsou tvůrci těmi vodními čluny už moc posedlí?), nejenom, že jsou zde až moc okaté reklamy a že k Bondovi v ponču pustí hudbu ze Sedmi statečných (asi neměli na práva od Morriconeho, aby to bylo skutečně stylové), ale vše zazdí naprosto stupidní laserová střílečka chlap proti chlapovi ve vesmíru - dokonce se zvukovými efekty! Pobavil mne opilec s vínem z minulého dílu, melodie z Blízkých setkání třetího druhu, ale to bylo tak asi vše. I humoru krapet ubylo, ačkoliv nějaká ta slovní hříčka zazní, co přibylo, tak již i na bondovky přehnané nereálnosti a blbosti (jak dokázal hlavní zloun postavit ve vesmíru kosmickou stanici, aniž by si toho někdo všiml?). ()

Galerie (134)

Zajímavosti (37)

  • V scéne na konci filmu, keď umiestňujú jed v guli do vesmíru, je vidno lano ako ho vyťahuje von z raketoplánu. (Budisovie)
  • Zvuky počítačů jsou totožné jako na vesmírné lodi Nostromo z filmu Vetřelec (1979). (keyzersoze)

Související novinky

Zemřel herec Michael Lonsdale

Zemřel herec Michael Lonsdale

22.09.2020

Ve věku 89 let zemřel v pondělí v Paříži filmový a divadelní herec Michael Lonsdale. Informaci předala zpravodajská televize BBC s odkázáním na jeho agenta. Britsko-francouzský herec se narodil v… (více)

Reklama

Reklama