Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po hodinách, zrcadlu a domku pro panenky se nový Amityville tak trochu vrací ke kořenům: to jest k samotné haciendě, která si zasedne na jednoho z členů rodiny a tu pomalu přivádí k šílenství. Zdejší rozdíl je ale ten, že tenhle "vyvolený" je tentokrát synátor v kómatu, který po většinu stopáže jen nepříjemně čumí, než ke konci zázračně vyskočí z postele a chopí se brokovnice (pokud tohle pokládáš za spoiler, sorry za něj). No a jak už tady kolega tron správně připomenul: Probuzení se odehrává v realitě, kde jsou předešlé díly právě jen obyčejné hororové filmy. Jinak tahle část sice není vyloženě průjmem, jak jsme mnozí čekali, jenže selhává už v samotném základu - není ani trochu děsivá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než probuzení se to mohlo jmenovat Nuda přichází...nový Amityville totiž není nic jiného než jen a jen prachsprostá nuda,která nemůže fungovat ani sedmileté děti.Vlastně se ani nedá říct že by to byl hloupý film,protože v rámci žánru dodržuje zajeté klišé a postupy,nicméně dělá to tak,že to nemlže bavit ani..no vlastně nikoho...20% ()

Reklama

kobejn 

všechny recenze uživatele

překvapivě kvalitní horor sequel prequel remake etc.etc. aneb jak se ze zdánlivě stokrát přežvejkanýho matroše dá ubalit ještě kvalitní brko. Solidní. Konečně bylo taky dobrý to, že se v tom filmu našel někdo, kdo ve skutečnosti znal Amityville horor, konečně horor, kerej z nás nedělal totální blbce. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že Amityville:Prebudenie malo svoje muchy. Doslova. James v pozícii príiš podobnej tej z Hrôze v Connecticut 2, muška jenom zlatá ako z Exorcistu, v niektorých momentoch pripomína James bytosti z Pádu do tmy. Avšak kopírovanie týchto nápadov režisér zapracoval relatívne citlivo, čiže v konečnom dôsledku dostanú fanúšikovia hororu celkom zaujímavý príbeh, ktorý Vás síce nevystraší no na druhej strane ani úplne nesklame. Na obranu tak vysokého hodnotenia v porovnaní s priemerom užívateľov čsfd musím povedať, že pred týmto filmom som pozeral Pobrežnú hliadku, takže chýbalo málo k tomu aby som Prebudenie v Amytiville nevypeckoval piatimi hviezdami, pretože po baywatchovom zúfalstve bolo ďalšie spracovanie točiace sa okolo domu v Amytiville balzamom na dušu. Lenže v porovnaní s pobrežnou hliadkou vyzerajú aj Babovřesky ako dielo génia, nie Trosky...či Trošku? Už sa mi to pletie. 75% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Narovinu, upřímně a bez mučení přiznám, že existoval pouze jeden jediný důvod, proč jsem chtěl film vidět. A tím je Bella Thorne. Z tohohle hlediska si není vůbec na co stěžovat. Z filmového hlediska jde fakticky o remake dvojky, což film trochu zachraňuje, protože dvojku mám ze série nejradši. Z ní si to také bere nejvíce, s několika lehkými odkazy k jedničce. Z traileru to vypadalo, že to bude klasická onanie zvukových lekaček, ty však ale k velkému překvapení a potěšení vykřikují jen v první půlce filmu, v té druhé ustupují pokusu o přiblížení se atmosféře nočnímu pochodu domem z dvojky. A právě díky druhé půlce film není nakonec zase až tak špatný, jak by se z traileru mohlo zdát. Díky vysoké příčce v sérii už film nepřichází s ničím novým, ale rozhodně nepatří mezi ty nejslabší v ní. 2.5* ()

Galerie (100)

Zajímavosti (11)

  • Z pôvodného 100-minútového strihu s hodnotením od 18 rokov bolo zostrihaných 13 minút, aby film mohol byť vysielaný už od 13 rokov. (Arsenal83)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)
  • Film sa natáčal od 1. apríla do 9. mája 2014. (Arsenal83)

Reklama

Reklama