Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

lillien 

všechny recenze uživatele

Zhruba do půlky se u toho dalo docela v klidu večeřet. Zajímavá, z počátku nenápadná a pozvolna se rozvíjející duchařina, sem tam nějaká ta nepříjemná entita na fotce, sestra pátrající po osudu té zmizelé, podivné okolnosti a dost děsivej barák. Každopádně nic, co s trochou tréninku nezvládnete. No a pak to začalo. Nebýt mých vypilovaných záchranných technik pro sledování nesnesitelně strašidelných hororů, tak to nedokoukám! Musela jsem použít všechny tři techniky a to místy dokonce najednou!! Za a) rozostřování zraku přivíráním očí a mrkáním..za b) koukání se na obrazovku z co největší vzdálenosti, abych zvýšila šanci, že ty šílenosti neuvidím zblízka. Za c) úpěnlivé tisknutí polštáře, s kterým jsem někdy v třetí třetině na tuty otěhotněla, jak jsem ho vydatně svírala a mačkala. Na drobné alogičnosti tentokrát kašlu, když se bojíte, není co řešit. Pro mě absolutní nášleh s vytuněnou finální pointou . Tleskám a jdu si v očekávání kvalitních nočních můr zobnout lexaurin. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Povedala by som, že som v celku spokojná. To, čo mi zabránilo dať plný počet, boli slabšie pasáže, pri ktorých som mala trošku problém udržať pozornosť. Musím ale podotknúť, že ich na šťastie mnoho nebolo a napriek nim bola atmosféra filmu miestami až mrazivá, ako to od tohoto žánru samozrejme očakávam. Páčilo sa mi aj to, že som nebola schopná predvídať, čo sa bude diať, pretože sa mi to stáva pomerne často, zvlášť u tohoto druhu filmov. Hlavná hrdinka žiaľ len priemerná, ale nikto nemôže mať všetko a ja dávam plnokrvné 4*. Nebojím sa doporučiť. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,s nesympatickou hlavní hrdinkou,kterou sráží minimum dialogů,které jsou vesměs nudné a hloupé,děj nemá pořádné tempo a Kašpar Van Dick se ve filmu vohřeje dohromady asi deset minut.Pointa málo rozvedená a nevyužitá.I přes pár solidních lekaček a občasnou husí kůži mi film nezůstane v palici dýl jak 5 minut po jeho skončení,což se nedá říct např. o Insidious Jamese Wana,ze kterého jsem 14 dní nespal.Po takovém hororu tyhle věci spíš prozívete,Verbalův primitivní filmový vkus lze považovat za druhé největší WTF hned po jeho počtu bodů :) 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený horor. Má dosť dobrý príbeh o mladej žene, ktorá navštívi dom svojej zosnulej matky a zároveň to bolo posledné miesto, v ktorom bola pred pár dňami videná jej sestra, ale keď sama pocíti prítomnosť niečoho nadprirodzeného, vie, že ak chce sestru nájsť, musí celú záhadu vyriešiť. So spracovaním som nadmieru spokojný, ešte spočiatku ma to až tak moc nezaujalo, úvodná fáza pôsobí dojmom štandardných stereotypných ducharín poslednej doby, takže sa len občas niečo otvorí alebo spadne, ale od prvého zásadného kontaktu sa to o dosť vylepší, dej začne byť zaujímavejší, pribudne aj niekoľko zaujímavých postáv, celé to pôsobí nepredvídateľne a všetko to vyvrcholí v originálne pojatom finále, niečo takéto som skutočne nečakal a veľmi ma potešilo. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak atmosféra mohla byť aj lepšia, nie je zlá, ale dalo sa z toho získať aj viac, no za to môžu hlavne tie zbytočnosti z prvej tretiny, ktoré výrazne narušili postupné budovanie atmosféry. Ale po stránke napätia som už spokojný, viaceré scény a hlavne celé finále sú takmer dychberúce. A našťastie väčšina z nich je aj obsahovo nadmieru zaujímavá. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce známy je mi iba Casper Van Dien v úlohe detektíva, ale Caity Lotz v hlavne úlohe bez problémov ťahá film a bavili ma aj vedľajšie postavy. Réžia a technická stránka za žánrovou špičkou mierne zaostávajú, ale na debutanta je to viac než dobré. Som veľmi spokojný a príjemne prekvapený, od tohto žánru som si už zvykol moc nečakať, ale The Pact sa teda vydaril. Už si ani nepamätám, kedy som videl takúto dobrú ducharinu. A ani Insidious nebol až tak pôsobivý. 79% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem si pustil hlavně kvůli Caity Lotz a jen lituji, že jsem to neudělal již dříve... The Pact je na tak malý film překvapivě více než slušná duchařina, říznutá psychothrillerem... Nebudu nijak spoilerovat, když si tak zběžně pročítám přítomné komentáře, někteří to stihli udělat i za mě, takže jen napíšu, že The Pact si prakticky po celý film drží skvělou atmosféru, která chvílemi vyvolává i mrzení v zádech, lekačky fungují na výbornou, herecké obsazení mi vysloveně sedlo (ano i Casper Van Dien), proto škoda uspěchaného závěru, který ve mně zanechal lehoučký pocit zklamání... Na druhý díl se netěším... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)
  • Natáčení probíhalo v San Pedro a Los Angeles. (SONY_)

Reklama

Reklama