Reklama

Reklama

Hrůzná minulost

  • USA The Pact (více)
Trailer

Jejich matka zemřela a sestry Nicole a Annie se neochotně vracejí do domu svého dětství, aby uctily její památku. Během noci sestry vycítí přítomnost nadpřirozena: podivné zvuky, pohybující se předměty, obraz neznámé ženy padlý vedle fotografie jejich matky. Annie navíc prožije sérii velmi intenzivních a značně znepokojivých nočních můr - jsou to jakési vize, které ji vedou k odhalení matčiny minulosti, ta se však nakonec odhalí sama... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kvalitní duchařský horor s přesahem do krimi/thrilleru. Hned na začátku jsem se tak lekl, že mi vyletěla ředkvička z ruky. SPOILUJÍCÍ PASÁŽ: Sympatická rebelka hledá svou starší sestru a brzy na to i sestřenici a na policii jí nevěří, že byly zabité duchy. Což ostatně i chápu. Začne tedy pátrat na vlastní pěst a pozve si kamarádku ze střední, která je docela dobré medium. Zní to pitomě, ale dá se to zbaštit. Vlastně vám celý film připomene pohádku Červená Karkulka. Kde vlkem je dům a babičkou pěkná sestra a Karkulkou ještě hezčí sestra. Myslivcem je švarný policista, který jediný na duchy uvěří. Bohužel, konec není s pohádkou identický, dojde na menší promíchání figur, ale i tak je to v principu stejné, ale je pěkné a děsivé a dovede do poslední chvíle zaujmout. Pátrání po dávném serial killerovi je tu napínavější, než ve věhlasném filmu Zodiak a to je co říct. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No jo, a tak to tady chodí vždycky! Když se konečně objeví duchařský kousek, který není utahaný jako padesátiletá prostitutka po dvanáctce na parkovišti kamiónů, při jehož natáčení nevozili kameramana na trakaři po výmolech a u něhož se nasraná ektoplasma neomezí jen na pár třísknutí dveřmi a rozmazanou šmouhu před závěrečnými titulky, nejde to místním pubescentním horororovým expertům, co nabrali rozumy u sedmi Hery Potratů, Abnormálních pasivit a Inshitdiousů, moc pod nos. Já si blaženě chrochtám a válím se na zádech v bahně. Dokonce to nezprasil ani Kašpar fan Dyje, jenž bývá od Hvězdné pěchoty etalonem kvality a sexuálně mě potěšila také hlavní hrdinka, která dozajista umí perfektně ječet i mimo záběr! ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Při letmém pohledu na zdejší hodnocení jsem se vnitřně smířil s tím, že jsem asi dvanáctiletá kravka, kterou vyděsí každé zakašlání a cvaknutí kliky. Já jsem se totiž během těch devadesáti minut opět párkrát celkem vydatně posral a jestli o mém tvrzení pochybujete, můžu vám to klidně přinést ukázat. Děsivý fakt, že Casper není v tom domě jediné strašidlo, bylo hotovým pohlazením po bypassu a potěšilo i to, že ani závěrečné rozuzlení tentokrát nevymýšlely největší scénáristické hvězdy z pavilonu C. Teď o půlnoci bych přísahal, že z dutiny za zdí obýváku, o které jsem si vždycky myslel, že je to komín, slyším podivné chrčení a nářek. No nic, nebudu si toho všímat. Můžu být rád, že ta krev, co vytéká z praskliny v omítce není moje a budu věřit, že do rána nezmizím za záhadných okolností. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Obyčejný průměrný kousek mezi horory. Hlavní hrdinka vesměs sympatická, scénář snad ani nelze hodnotit (těch pár vět), atmosféra jakštakš, lekačky ušly, ale příběh velmi hloupý a nezajímavý a o napětí se dá mluvit jen v jistých momentech. Od tak dobře hodnoceného filmu (v rámci žánru) jsem očekával víc. Takže sečteno podtrženo nemastných neslaných 50%... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem si pustil hlavně kvůli Caity Lotz a jen lituji, že jsem to neudělal již dříve... The Pact je na tak malý film překvapivě více než slušná duchařina, říznutá psychothrillerem... Nebudu nijak spoilerovat, když si tak zběžně pročítám přítomné komentáře, někteří to stihli udělat i za mě, takže jen napíšu, že The Pact si prakticky po celý film drží skvělou atmosféru, která chvílemi vyvolává i mrzení v zádech, lekačky fungují na výbornou, herecké obsazení mi vysloveně sedlo (ano i Casper Van Dien), proto škoda uspěchaného závěru, který ve mně zanechal lehoučký pocit zklamání... Na druhý díl se netěším... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní postavě Annie (Caity Lotz) se během filmu několikrát změní délka vlasů. (Stanley619)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Annie (Caity Lotz), je 1970 Honda CB350 a fotoaparát, ktorý používa policajný dôstojník Creek (Casper Van Dien) na nafotenie jej domu, je Canon model 7D. (misterz)
  • Když poprvé mluví policista Creek (Casper Van Dien) s Annie (Caity Lotz), podá jí zabalenou zmrzlinu. Po střihu a záběru z opačné strany - za zády Annie je vidět, že Annie již jí zmrzlinu, aniž by ji otevřela a rozbalila si dřevěnou lžičku. (dandislav1991)

Reklama

Reklama