Reklama

Reklama

Dark Was the Night

Trailer 1

VOD (1)

Záhadná síla ukrytá v lesích za malým izolovaným městečkem Maiden Woods vzbuzuje strach v jeho obyvatelích, zatímco se šerif Paul Shields (Kevin Durand) snaží ochránit své milované a zároveň porazit démony ze své minulosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Normálne by som hodnotila tromi hviezdičkami, ale ten koniec ma rozsekal. Vlastne veľká časť filmu je o chlapoch so zbraňami, ktorí behajú po lese a hľadajú krvilačnú beštiu. Pobavil ma lovec, ktorý vybehol nariekajúc z lesa a zúfalo líčil, ako beštia zabila jeho kamarátov, tiež lovcov, a aké to bolo strašné všetka tá krv, strach a umieranie...nie že by predtým nevraždili a nesposobovali by presne toto všetko oni nevinným zvieratám. Vždy sa mi páči, keď sa minca obráti a z lovca sa stáva korisť. Aspoň vo filme občas títo zbabelci dostanú to, čo im patrí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

O existenci toho filmu jsem až do nedávna neměl ani tušení. První zmínku o něm jsem zaregistroval až v jednom z komentářů u filmu The Woods (2015) a jelikož mi podobná témata jsou docela po chuti, neodolal jsem a musel si tento kousek co nejrychleji pořídit. Nejen Evropa, Austrálie, Afrika či Asie mají své bájné tvory, kteří údajně žijí na těžko dostupných místech, ale i Američané nezůstávají vůbec pozadu. Děkovat za to můžou především původním obyvatelům tohoto kontinentu. Kromě „legendárního“ Bigfoota je nejčastěji vzpomínán kanibalský netvor Wendigo. Právě tento netvor/zlý duch je nejčastěji zmiňován v souvislosti s Dark Was the Night, přesto si myslím, že s tvorem který se zde objevil, měl pramálo společného a jde spíše jen a pouze o divácké spekulace. Scénárista Tyler Hisel si však při vymýšlení svého monstra potažmo celého příběhu nevedl vůbec špatně, jenže vizuální realizace už dle mého zas až tak dobře nedopadla. Režisér Jack Heller však nejvíce zapracoval na samotné atmosféře, která se mu mimochodem opravdu povedla téměř na výbornou. Pochmurné prostředí i dramatické okolnosti okolo hlavní postavy (šerifa), to vše bylo v pořádku. Dokonce i fakt, že si coby divák musím vystačit po většinu filmu jen s náznaky strachu a všudypřítomným mysteriózním nádechem jsem samozřejmě přijal s nadšením. On totiž režisér moc dobře věděl, že kdyby nám ukázal to odpudivé digitální „cosi“ hned v první scéně, tak by se na jeho dílo asi moc lidí nedodívalo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sluchátka + tma mi vykouzlili vskutku solidní atmosférický zážitek. Obstojný vizuál, slušný Kevin Durand, dusná atmosféra i prostředí. Co mě překvapilo, že se nakonec nejedná o vlkodlačí, nýbrž monster horor s hezky vypadající potvorou v závěru ( Po čas filmu je ukazována pouze v náznacích). Film je sice doprovázen pomalejším až depresivním tempem, což já obvykle nesnesu, zde jsem o nudu překvapivě nezavadil.. Finále v kostele rve divákovi adrenalin z těla. 65% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dokonalý případ promrhané šance na kvalitní horor... Osmdesát minut Heller trpělivě buduje hororovou atmosféru pomocí náznaků, sem tam ukázaných kopyt a velmi působivé kamery, aby poslední destiminutovkou všechno spláchl do hajzlu... Ano, až tak špatný je vzhled divákem očekávaného monstra... Takže za mne nakonec lehké zklamání a s přáním, aby to Heller příště zvládl lépe, protože talent rozhodně má, dám s klidným srdcem za tři... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororový thriller, ktorý si svojou koncepciou s ohľadom na pomerne jednoduchú dejovú linku (obyvateľov mestečka terorizuje príšera z lesa) zakladá hlavne na atmosferickej stránke, čo mne celkom vyhovovalo. Žiaľ v tomto smere sa snímok postupom času ku koncu nevyvíja, skôr to bolo celé ako na hojdačke. Silné momenty, ako napr. keď bubák vojde do domu šerifa, sa tu striedajú s tými slabšími a nudnými. Čo sa týka príšery tiež to bolo len tak na polovicu. Zábery na nohy boli veľmi dobré, keď sa však na konci ukázala aj hlava tak bolo po srande. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, taká hororová jednohubka. 60/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol zaradený do zoznamu Hollywood Blacklist 2009 (ročný prehľad 100 najlepších nezrealizovaných scenárov). Film je voľne založený na skutočných udalostiach, ktoré sa odohrali v anglickom Topshame v roku 1855 a ktoré sú známe ako "Diablova stopa". Mestečko sa ráno prebudilo a na cestách našlo čerstvo napadnutý sneh a na ňom otlačky divných veľkých rozrezaných kopýt, ktoré sa tiahli až do ďaleka. (Scraffy)
  • Film je založen na reálné báji o tajemné bytosti windigo, která je v severoamerických indiánských kmenech tradována ještě z předkolumbovskych dob. Tato bytost se měla vyskytovat na pomezí dnešní Kanady a USA a naposledy ji byla připisovana úmrtí na začátku 20. století. Podoba windiga se liší dle toho kterého kmene, avšak spojuje vždy zásadní věc a tou je vysoká postava cca 3-4 metry s třiprstými pařáty na nohách a drápy na horních pažích, mrtvolným dechem a nadlidskou silou. V některých bájích má mít i rohy a popelavou kůži a hluboko posazené žhnoucí oči. (SsgtJira)

Reklama

Reklama