Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (557)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost nekompromisní komedie. Seth Rogen a Rose Byrne jsou tady naspeedovaný jak po pěti tripech a celé to má takový dost svižný průběh. Musím se přiznat, že zrovna na ně jsem si chvíli zvykal. To na Zac Efrona a jeho spolek Beta jsem si kupodivu zvyknul hned. V té hromadě zběsilosti a kolikrát dost brutálních vtipů jsem si ale uvědomil, že v tomhle filmu není vysloveně dobrá a špatná strana, což mi udělalo velkou radost. I když je tu Zac Efron solidní zmetek, pořád ho berete jako kluka, kterej žije svůj sen. A ten závěr to ještě k realističnosti o to víc zvedne. Celou dobu jsem tak koukal na komedii, o které jsem si pořádně nevěděl, co myslet, abych se v závěru utvrdil v tom, že jsem si ji suprově užil. Věřím ale, že Vás to na konci buď trkne a s filmem budete nadšeni a nebo budete kroutit hlavou nad tím, jak pitomě se tam všichni chovají. Zase ale nesmíte být takoví morousové...vždyť jde jen o komedii a tahle vtip v sobě rozhodně má. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím predsa len priznať, že som sa pri sledovaní tohto filmu pobavil. Z amerických komédií, ktoré využívajú tento typ humoru musím povedať, že som sa skutočne aj zasmial a užil som si film s ich protagonistami. A môže za to najmä veľmi dobrý výber hercov, no rovnako je podľa mňa aj príbeh celkom dobre napísaný a má to v sebe takú oddychovú chuť. Je to zvláštne, lebo väčšinou mi tento typ filmov nesedí, ale v "Neighbors" to podľa mňa celkom funguje. Takže ako ľahká oddychovka je to podľa mňa fajn. Zabavte sa tak, ako som sa zabavil aj ja. Hodnotenie: B ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Mladý manželský pár koupí dům na předměstí a těší se, co za sousedy se přistěhuje do vedlejšího prázdného domu. Když se ale ukáže, že v sousedství si zbudovalo hlavní stan středoškolské bratrstvo Delta Psí, které vyznává nikdy nekončící párty za styl života, začíná neskutečně zajímavá sousedská válka. Ano! Je to velice velice trapné a téměř nikdy nekončící monology Setha Rogena mnohdy nudí, než aby bavily, ale já se kupodivu bavil a občas jsem vyprskl smíchy. Je vidět, že v dnešní době se zkrátka lidé rádi zaplácnou tímto stylem fekálního humoru pro prvoky a mnohobuněčné organismy, ale "pokrok" nezastavíme. Uvítal bych méně vulgarismů, póz, debilních dialogů a alespoň krapet hereckého umění, ale to už by nebyl ten film, který jsem naprosto čekal a možná by to dopadlo s hodnocením ještě hůř. Tohle si zkrátka na nic nehraje a je to přesně tím, čím to má být. Tupý film pro masy.. 70% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Projekt X rozťahaný na viacero dní. Ničím sa neodlišujúca, nevyčnievajúca komédia na téma vysokoškoláci, chlast a sex. Pekne však funguje chémia medzi Macom a Kelly, a vďaka tomu ma bavilo sledovať ich bojové ťaženie. Po dopozeraní filmu sa dostavil jeden želaný a jeden neželaný efekt. Pohodovo som zabil čas a dostal som chuť na mlieko. Kedže som už spomínanému Projektu X dal 3*, tak Sousedi dostávajú v rámci zachovania férovosti len **. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew J. Cohen, Brendan O'Brien | Hudba: Michael Andrews | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Point Grey Pictures, Good Universe | Rozpočet: 18 miliónov $ | Tržby: 266,586,800 $ || Nekonzistentná, krčovitá trapárňa. Film, ktorý je žánrovo sólovo označnený ako komédia, by mala mať viac, než jednu pasáž, kde sa fakt zasmejem. Nemala. Ps: Je veľmi pravdepodobné, že keby som bol nevidel včera jednu výbornú komédiu (nemeckú!), tak by to išlo asi o 1-2 hviezdy vyššie. Aj napriek strašnému hereckému výkonu Setha Rogena. Čo už, porovnávaniu sa človek nevyhne... 25% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Prísaha, ktorú skladali členovia bratstva, je prísahou jedného skutočného bratstva menom Sigma Nu. (beso74)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, a to od dubna do května 2013. (rafix)
  • V Austrálii a Veľkej Británii bol film uvedený pod názvom Bad Neighbours, aby sa predišlo k zámene s austrálskym televíznym seriálom Neighbours (1985). (beso74)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno