Reklama

Reklama

Dva studenti střední školy, Dean a Emma, uvízli na tropickém ostrově. Aby přežili, musí se spoléhat jeden na druhého. Zatímco poznávají sami sebe a zároveň i jeden druhého, vzplane mezi nimi láska. Dva spolužáci – premiantka Emma a flákač Dean - jedou společně s dalšími studenty lodí na školní výlet do Trinidadu. Přestože mají pramálo společného, ocitnou se oba na divoké party na palubě. Během zákroku policie přepadne Emma do moře a Dean ji přes palubu skočí zachránit. Dvojice pak na bezmotorovém člunu pádluje tak dlouho, než narazí na opuštěný ostrov. Zatímco je zoufale hledají rodiče, Emma s Deanem se ve snaze přežít spoléhají jeden na druhého. Čím více času spolu tráví, tím jsou si také bližší. Navzdory rozdílným povahám mezi nimi vzplane láska. Jak se však dny na ostrově mění v týdny a týdny v měsíce, začínají Emma s Deanem pochybovat o možné záchraně. Co když v Modré laguně zůstanou až do smrti? (HBO Europe)

(více)

Recenze (78)

castor 

všechny recenze uživatele

Dialog po sexu. On se ptá: „Proč brečíš!“ – Ona zasněně reaguje: „Bylo to nádherný!“ Síla původního filmu z dob, kdy tahle ucha ještě nebyla na světě (1980), byla v tom, že ti dva u tichomořského ostrova ztroskotali coby děti a vším, co je čekalo, se museli prokousat, včetně toho, že se jejich těla měnila. Být v pubertě, asi bych snil o tom ztroskotat s podobnou kočkou někde mimo civilizaci, nicméně tihle dva stále vypadají jak z katalogu, napětí je nulové, atmosféra ještě slabší. Konflikty jsou umělé, na sílu vyvolané, nikam nesměřují a za pár desítek vteřin se prostě samy vyřeší. Omluva Brooke i Mille za kritiku předchozích kousků, tohle je vyložený (a zcela zbytečný) průšvih. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to takové roztomilé, barevné, romantické a sluníčkové a prostě pokud nenahodím drsnou pózu filmového kritika, který by si o podobné "braky" ani kolo neopřel, můžu říct, že se člověk u toho příjemně odreaguje. Jenže! Ignorace elementární logiky je občas fakt otravná, dialogy také nejsou zrovna ničím převratným a tvůrci jakoby dělali ústupky v ději, i když se místy snažili (úplně zbytečně) naznačovat něco jiného (panter, zvracení). Nebyl jsem si jist, jestli se tím snažili odkazovat na původní Lagunu, která byla o poznání tragičtější a strašidelnější (naposled jsem ji viděl jako děcko) a nebo ji jen (s)prostě vykradli a děj ne zcela šikovně vyladili pro současné publikum (dokonalost™). No, ten film fakt moc dobrej není, ale hraje tam Indiana Evans (mimochodem typově ne úplně nepodobná Brooke Shields), což akorát na ty dvě hvězdy stačí. ()

Reklama

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě totálně nesympatický paka se během školního výletu absurdně ztratí a zůstanou na opuštěným ostrově, kde jim opička krade věci. Pokud znáte ty slavné 2 díly Modré laguny, tak věřte, že ty jsou oproti týhle teen srágoře skvělý filmy. Tady je nejzajímavějším faktem příšerně špatný nasvícení před zeleným plátnem, jakože jsou ti dva někde na člunu na opuštěným moři. Herci to nejsou, a pokud jo, tak příšerní, scénář je možná obohacený o život v civilizaci, ale celý je to šíleně špatný, ale i hlavně nudný. Kdyby to bylo alespoň zábavný, ale ne. Tohle je jen blbost bez ničeho. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Na to, že tam vybrali fakt pěkné herce, tak film byl hrozný. Sešitý horkou nití. Jako by to chtěli mít rychle natočené a mít to za sebou. Absolutně žádná chemie mezi hlavními postavami, někdy až trapné scény. Vše absolutně odbyté. Je to škoda. Takový film se dá přece natočit tak, aby nás pohltila vlna prvních pohledů, doteků, citů a zamilovanosti. No absolutně nevydařené. Jedna hvězdička za ty hezké tváře - i když hlavní hrdinka měla vlasy jak od kadeřnice i po pořádné bouřce na moři - sen každé z nás :D ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Původní snímek z roku 1980 jsem neviděla, takže nemůžu porovnávat. Nevím nakolik je příběh přejatý a nakolik upravený, ale to co se nedá zpochybnit je skvělý námět. Je obrovská škoda (a teď nechci aby to působilo ironicky, jen je to tak prostě...:D) že se tvůrcům nepodařilo z toho vytěžit víc. celá ta obálka teen romantického filmu působí nehorázně uměle, jak už to většinou bývá. Na opuštěném ostrově to působí ještě trochu víc nepatřičně a nereálně(je-li to vůbec možné) než v těch městských slaďárnách. Raději pomlčím o logických nejasnostech v dějové linii a dialozích na úrovni telenovely (a to ještě celkem špatné), ale nemůžu si odpustit říct, že kdyby se tohohle námětu jednou chopil někdo, kdo by se pokusil vytvořit normální realisticky pojatý film, mohla by to být hodně slušná podívaná silná jak po emocionální, tak i dějové stránce. Pak už jen zbývá zeptat se, kolikrát jste zabili pumu holýma rukama....A jestli ani jednou, tak se můžete něčemu přiučit...(nebo právě že ne). S hodnocením váhám mezi jednou a dvěma hvězdičkami. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno