Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat opět dokazuje, že tenze je pro něj neznámý pojem. I s tímhle snovým castem je zbytečně doslovný, o osudovosti nemá ani tušení a celou dobu diváka nechává zbytečně daleko před zadumanými postavami. Závěrečný rozstřel je svou výstavbou adekvátní nákupu v supermarketu, při kterém jen škrtáte položky ze seznamu. Nejzásadnější zjištění: Casey Affleck tu hraje Jaromíra Jágra. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Training Day není úplně od věci, ale v tomto případě je to zdánlivé kopírování ku prospěchu. Hillcoat oproti Fuquovi rozherál příběh o více postavách a tudíž je tu i víc linií, což mě bavilo a i záporáci tu jedou v poněkud vyšší lize, protože všechno řídí rusko-židovská mafie, kterou Harrelsonova postava trefně nazvala La Kosher Nostra. Dalším plusem je partička zkorumpovancýh policajtů či ex-vojáků, kteří jsou sice zlodějskými parchanty, ale nejsou to ti katalogoví hajzlové, takže jim člověk dokáže místy fandit, což je i zásluha herců. Obvzláště potěšila dvojice černochů Ejiofor-Mackie, kteří mi jsou za normálních okolností silně protivní, ale tady mi seděli. Vůbec herecky to vyšlo. Zmíněný Harrelson si střihnul detektiva ze staré školy, mladší z Afflecků tím v pohodě proplul svým klasickým ospalým projevem a Winsletka je jako šéfka mafie prostě boží. Bavily i střílečky, kterých tu bylo hojně a třeba zásah na Mexikány splňuje ty nejpřísnější měřítka. Každý Hillcoatův film je víceméně událost a platí to i tady. 85% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hillcoat se se svým Triple 9 ocitl na křižovatce mezi Sicariem, Městem a Patrolou. Zatímco Sicario klade značný důraz na atmosféru, tíživost, Město skvěle vykresluje postavy a jejich pozadí, donutí diváka, aby se k nim připoutal. Patrola pak těží z formálního zpracování a z autenticity a syrovosti. Všechny filmy jdou ale především jasným směrem, je jasné o čem jsou. Triple 9 na mě působilo jako částečná kopie výše zmínených, která je sice skvěle zpracovaná, má výborné obsazení, ale není si úplně jistá, čím přesně je. Chvíli jsem měl pocit, že situaci prožíváme skrze Caseyho Afflecka, jindy mi zase přišlo, že hlavním hrdinou filmu je sama událost. Podivně ukončený závěr mě pak v tomto pocitu utvrdil. Navzdory tomu je Triple 9 slušnou kriminálkou, kterou si určitě užijete, pokud nebudete myslet třeba na Městem Patrolujícího Sicaria. 7/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Out here, there is no good and there is no bad. To survive out here, you've got to out monster the monster. Can you do that?" Tohle je přesně můj šálek kávy. Ostatně jsem od Johna Hollcoata po Lawless (2012) nic slabšího nečekal. Hillcoat ukazuje špínu všedního života jak gangsterů, tak policie. Začínáme velkou bankovní loupeží a skupina herců se představuje. Jistěže každý na to kouká, aby viděl Daryla (Norman Reedus) v další velké roli. Já možná k těm nadšencům nepatřím, ale přesto je milé ho vidět v jiné roli než z Walking dead (2010). Postavy jsou v Triple 9 značně poutavé a skláním se k pokloně, protože postav je hodně. Anthony Mackie je lepší herec než na pouhé komiksovky a Woody Harrelson dostává další dobrou roli. Tím, že jsou charaktery zajímavé, tak i divákovi na nich záleží. A proto je film svojí atmosférou napínavý až do konce. Nechybí pořádný policejní zátah a eliminování hlavních postav. Scénář je promyšlený a skvěle napsaný. Z akčního thrilleru je pak cítit intenzita a napětí. Tím, že Hillcoat točí drsnějším pojetím, tak nechybí i nějaké to násilí a těžké rozhodování postav. Nejvíce asi oceňuji mnoho odstínů šedé. A to tak, že nic není ve filmu černobílé. K scénám policejní razie a bankovního přepadení řeknu to, že dlouho jsem neviděl takhle dobře natočenou akční scénu. Skvělý střih i nasnímání. Herecky je film obsazený výborně. Kromě už vyjmenovaných herců se mihne i Gal Gadot a Teresa Palmer. První je nejvíce sexy herečka roku a u druhé jmenované jsem nedávno psal, že jsem se do téhle australanky zamiloval. Obě jsou tedy příjemným hereckým zpestřením. Nakonec vše uzavírá hlavní postava Chrise Allena. Jeho představitel Casey Affleck si tak střihl svojí zdaleka nejlepší roli. Chris je sympatickou postavou a do filmu mi zapadl. Takže sečteno a podtrženo. Trojitá devítka je velmi potěšila. Těšil jsem se na drsný akční thriller a přesně to jsem dostal. Jako u předchozího režisérova filmu, když jsem psal, že vše šlape jak má. Tak i Triple Nine je natočena z nejlepších kousků poctivé filmařiny. (95 %) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)
  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama