Reklama

Reklama

To Kapitola 2

  • USA It: Chapter Two (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V pokračování nejúspěšnějšího hororu všech dob, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly na místě, kde to všechno začalo. Uběhlo dvacet sedm let. Nyní již dospělí přátelé se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Mike, jediný, který zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (713)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem čo všetci tak na dvojku nadávajú, oproti jednotke síce trocha slabšie, ale stále zaujímavé a hororovo vynikajúce. V tomto smere celkom snaživé povedal by som. Kingova predloha skrátka nepustí, baviť sa môžme iba o tom, čo sa dostane do scenára a ako sa to filmovo spracuje. V tomto smere podráža snímku nohy jedine mierna uťahanosť, takých dvadsať minút preč by veľmi prospelo. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Druhá část To mě vcelku dle očekávání nenadchla, ani nezklamala. Chápu, že vybrat to nejlepší z Kingova opusu je těžké, ale tvůrci původního snímku z roku 1990 měli poněkud šťastnější ruku. Asi nejvíce mi vadí, že ani tahle část není příliš strašidelná. Úvodní scéna na mostě navnadí svojí syrovostí, záplava rudých balonků tajemností a při scéně ve vodě a na břehu zamrazí. Jenže pak se jede ve starých kolejích, kdy místo strašení nastoupí lekačky. Po řemeslné stránce je druhá část kupodivu slabší. Mně nevadí digitální efekty, pokud jsou precizní, což se ale o pavoukovitém To rozhodně říci nedá. Ohledně klauna u mě stále vede Tim Curry. Jeho scéna v knihovně s řehtačkou a balonky naplněnými krví mi přijde nepřekonatelná. Ostatně Pennywise má být cynicky zlý a černohumorně krutý, což zde není. A proti knize mi vadilo i to, že Klub vede téměř soukromou válku, o níž až na pár ztracenců Derry neví...Nejúspěšnější horor bych si představoval rozhodně jinak, i když o reklamním sloganu dosti pochybuji. Kino se u několika scén z plna hrdla zasmálo, mám ale obavy, že tvůrčí záměr byl opačný. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Aj keď to má síce o dobrých tridsať minút viac ako jednotka, nenudil som sa. Príbeh, postavy a predovšetkým znova dobre obsadený herci (až na pár výnimiek), to všetko tu dobre klape. Trošku mi vadil ten nevyrovnaný ton hororu krížený s nasilu vtipnými scénami, ktoré sa tu niekedy nehodili. A čo je to najdôležitejšie kazili atmosféru. No musím sa priznať, že zasmiať som sa zasmial. Aj keď tie scény sú niekedy ako päsť na oko a nespadajú do vážnej hororovej atmosféry, o ktorú sa Muschietti tak snaží, práve tieto vtipné scény s toho nerobia nudu. Záver ma tiež trošku sklamal, príbeh sa motal miestami vo flashbackoch a tak som čakal lepšie rozuzlenie a finále, ako to čo sme dostal, toto mi prišlo tak lacno odbyte. Každopádne čo sa týka réžie, tak je to rovnako kvalitne natočené ako prvý diel a tak isto aj lakačky fungujú výborne. Škoda toho nevyrovnaného žánru, kde sa občas, bije horor s komédiou. 70% - 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lepšie, ako jednotka. Tá ma nebavila, ale v dvojke sa prelínajú dospelé a detské linky a možno práve vďaka tomu dvojka funguje tak, ako mala fungovať jednotka, ale nefungovala (v románe sa prelínali obe linky, kým v prvom filme sme dostali len detskú linku). Ako tak ale čítam názory a recenzie ostatných, zisťujem, že sa mi na dvojke páčilo paradoxne to, čo iným vadilo. Bavil ma kasting (dokonca aj McAvoy s Chastain boli v pohode a to ich nemám rád, najviac ale zaujal Bill Hader ako kecálek Richie, James Ransone ako zakomplexovaný Eddie, samozrejme Bill Skarsgård ako nepríjemný Pennywise a Isaiah Mustafa ako Mike alias posledný strážca majáka, ktorý sa obetoval, aby strážil Derry). Myslel som, že to bude ťažkopádne a ukrutne nudné, ale mimo pár WTF scén (gigantický drevorubač a pár iných kurióznych CGI alebo úvod, kedy rozmlátia polovicu reštaurácie a servírka sa ich príde spýtať, či je všetko v poriadku, to som fakt valil oči a nechápal) som sa bavil. Vrátane bizarného finále. Stále sa niečo deje, občas hovadiny (relatívne zbytočná odbočka s psychiatrickým pacientom), ale deje. Skvelé boli detské retrospektívy, ako i esencia nostalgie, keď sa dospelí vracajú na miesta, ktoré poznali ako deti a teraz sa konfrontujú s minulosťou a to nielen svojou, ale tiež s minulosťou dotyčných miest. Chce sa nám plakať, ale zároveň to vnímame tak trocha ako spomienky cudzieho človeka, pretože náš život už niekoľko desaťročí vyzerá inak ako vtedy, kedy bola najväčší problém štvorka z matematiky. Negatívnejšie hodnotím čudný strih. Napr. týpek ide do lekárne, zrazu stojí v jej pivnici, tam sa mu stane čosi príšerné, povracaný (!) piatimi litrami hnusnej tmavej tekutiny hystericky beží k východu a cestou k nemu stretne zamestnankyňu, ktorá mu v pohode otvorí dvere a nepôsobí dojmom, že by ju zaskočilo, že sa potuloval v pivnici a že vyzerá ako vyzerá. Najviac ma ale sklamalo niečo iné. Vznik dvojky som pozorne sledoval a tak hodnotím značne rozpačito to, čo režisér tvrdil, že nám ponúkne a to, čo nám reálne ponúkol (mal silné vyhlásenia o tom, že Mike bude drogovo závislý, čo sa nepotvrdilo, že sa dočkáme početných flashbackov do minulosti mestečka Derry, čo sme sa ZNOVA nedočkali, alebo že sa viac dozvieme o To, čo sme sa nedozvedeli). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro předškoláky zřejmě dobrý, co se týče nějaké děsivosti nebo pokusu o atmosféru. Za dospělé, krásné, inteligentní a sexy muže, musím ovšem konstatovat, že jsem se dlouho u žádného filmu tak kurevsky nenudil. Když vidíte u hororu stopáž skoro 3 hodiny, tak už jaksi tušíte, že bude něco v píči. Následně vás o tom tvůrci skoro 3 hodiny přesvědčují. Měl jsem takový neblahý pocit, že ze strany tvůrců sleduji naprostý záměr o vytvoření nekoukatelné ultra sračky. Skoro 2 hodiny je divák donucen sledovat shledání postav po letech, které připomíná velkofilm Sněženky a machři po 25 letech. Jednotlivé postavy vás nudí vzpomínáním na své mládí a tu a tam dojde i na proložení děje (zřejmě, aby se zredukovala šance na usnutí) nějakou pseudo brutální scénku, kde zařve nějaké naprosto náhodné dítě. Tyto scény jsou naprosto bezúčelné a nijak nekorespondují s dějem. Jakožto ostatně nekoresponduje s dějem drtivá většina filmu, což bude asi tím, že o dějové lince nelze být řeč, protože něco tak nekonzistentního se u áčkových filmů prakticky nevidí. V tomto případě tvůrci nevaří ani z vody, nýbrž z pořádně smradlavých hoven. Velká bída a utrpení. Není náhodou, že jsem tomuto neschopnému režisérovi napálil již druhý odpad ze tří viděných filmů. James McAvoy se asi rozhodl, že dorazí svoji slibnou kariéru a bude hanobit své jméno výhradně v píčovinách, jinak si nedovedu vysvětlit, že se po účasti v posledním průseru X-men, rozhodl zapsat i k této sračce. Jednotlivé příšerky jsou vyloženě k smíchu. Bezkonkurenčně nejvtipnější je PenisWise. Dialogy se nedají vůbec poslouchat, člověk má pocit, že stále sleduje ony děti z prvního dílu. Atmosféra žádná, všechno je naprosto bezúčelné. Úplně největším zlatým hřebem celého filmu, jsou ovšem postupy při likvidaci hlavního hrdiny, kde náhodná z postav dostane náhodné vnuknutí, kterak zlikvidovat hlavního záporáka. Vůbec se autoři nezalamovali tím, aby to dávalo jakýkoli smysl. Nějaký čurák kupříkladu najde na zemi oštěp a ten mu vnukne myšlenku, že právě tímto oštěpem klauna zabije. Nejvíce směšné bylo zjištěné na konci filmu, že se ten pokreslený čurák už 2 díly živí strachem, a tak se v momentě, kdy postavám nejvíce teklo do bot rozhodli, že se ho hromadně přestanou bát, načež se ten pičus začal naprosto kreténsky zmenšovat. Takovou píčovinu vážně napsal Stephen King? Odpočítával jsem sekundy, kdy ta žumpa konečně skončí. Ve výčtu sraček bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho, ale už jsem napsal dost. Zkrátka nenapadá mě jediný prvek, který by se v tomto případě dal pochválit. Totálně promrhané 3 hodiny života. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (52)

  • Maskéri Billa Skarsgårda (Pennywise) tvrdia, že počas toho, ako ho líčili, veľakrát skypoval so svojimi bratmi. (EvilMatus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. srpna 2019 v Los Angeles. (Varan)
  • Detskí herci sa s dospelými prvýkrát stretli, keď mali čítaciu skúšku. (EvilMatus)

Související novinky

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

HORROR NIGHT v multikině Premiere Cinemas

29.08.2019

Již ve středu 4. září 2019 multiplexy Premiere Cinemas Praha a Olomouc předvedou zbrusu nový koncept akcí PREMIERE HORROR NIGHT s předpremiérou hororu To Kapitola 2. PREMIERE HORROR NIGHT je filmový… (více)

Reklama

Reklama