Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá hororová fantasmagorická rybí podívaná, která má super tajemný a svižný rozjezd. Možná můžu říct, že ten rozjezd byl až příliš dobrý, protože se tak nějak hned vyplácalo to nejlepší na začátek. Stuart Gordon ale vtiskl do příběhu tak hutnou atmosféru, že jsem si užívala každou minutu a byla ráda, že jsem docela náhodou objevila něco tak dobrého. Hodně dlouho už jsem neměla takový ten cringe pocit a říkala jsem si, že na to, že film vypadá velice levně, je s ním vyhráno ze všech stran dokonale. Od šílených masek po interiéry. Navíc zde nebyly potřeba ani žádné CGI efekty a když Dagon porovnám s nějakým dnešním výtvorem, který na sebe nemá finance, tohle bylo umělecké dílo. Lovecraftovu tématiku zrůd já mám obecně dost ráda, ale Dagon byl u mě velkou trefou do černého. Fakt doporučuju hlavně monster hororovým srdcařům. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi milé překvapení. Dokonalost sama to sice zrovna není, ale atmosféra byla solidní, většina hereckých výkonů rovněž a Dagonovi uctívači zejména v ranějších fázích mutace vypadali přesně tak, jak jsem si je vždycky představovala. Občasné komické odlehčení (obvykle obstarané hlavním hrdinou) kupodivu nepůsobilo nikterak rušivě... No a bod k dobru ještě za již zmíněného hlavního hrdinu. Přinejmenším zpočátku je to opravdu strašné kopyto, takže jsem se s ním velmi snadno a dost záhy dokonale identifikovala...:-) ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele

Skvělej příběh, pěkně temná atmosféra a dost brutální scény. Ti kteří tu tvrdí něco o amatérismu a nulové atmosféře tak jsou dost vedle mísy tak ať se jdou rači koukat na novej Pátek nebo Nový měsíc a pořádny horory jako je tento nechaj dospělým a těm kteří ho dokážou náležitě ocenit. Já byl spokojenej víc takových. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

V Dagonovi už Stuart Gordon neměl tu příležitost pracovat se zázemím jako u kultovního Reanimátora a From Beyond (a asi málokdo při čtení Stínu nad Innsmouthem pochyboval o nutnosti dostatku financí na masky a efekty). Štábu se ale podařilo najít slušné město s atmosférou. Zajímavého děje je na takovou stopáž možná pomálu, postavy se chovají debilně a kromě hlavního hrdiny jsou herci vysloveně céčkoví, ale stojí to za zkouknutí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama