Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ponoríme sa do čiernych priepastí a na dne tej najhlbšej, vo svete zázraku a slávy, zostaneme navždy.“ Yuzna a Gordon v minulosti už viackrát sfilmovali Lovecrafta, ale spravili to tak voľne, že dotyčné adaptácie so svojimi literárnymi predlohami nemali takmer nič spoločné. V r. 2001 sa na to v dobrom rozhodli vykašľať, hodili humor a splatter/gore cez palubu (až na jednu nechutnú scénu) a stavili na pomalé budovanie stiesnenej atmosféry a pomerne presnú adaptáciu poviedky (paradoxne ale nejde o adaptáciu poviedky Dagon, ako skôr novely, ktorá v češtine vyšla vo viacerých zbierkach pod názvom Stín nad Innsmouthem). Kasting je béčkarský (až na Francisca Rabala, ktorý im v tom mizernom meste ako jediný pomôže), ale inak musím oceniť vcelku pietne držanie sa skvelej novely, výborne budovanú atmosféru čohosi veľmi nepríjemného, čo však (zatiaľ) nedokážete presne pomenovať a v neposlednom rade oceňujem krásne hnusnú výpravu rozpadávajúceho sa rybárskeho mestečka s pohnutou minulosťou, príšernou súčasnosťou a ešte hororovejšou budúcnosťou. Ono to nie je veľdielo, navyše je tam plno klišé, lacných ľakačiek a scén, v ktorých sa postave dejú hrozné veci a napokon sa strhne zo sna. A hlavný hrdina je nesympatický. Ale inak fajn malý atmosférický horor. A ak ste obrovskými fanúšikmi HPL, pridajte si (opatrne) štvrtú hviezdu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Gordonův nepolevující liják a člověčí osazenstvo(vj. místního obveselovače Ezequiela) přetvořil nadějně rašící výhonky jen v tlející bezedné rašeliniště. // CK Dagon nabízí Last minute : Španělsko; Imboca, ráj rybářů(vhodné i pro začátečníky), nepřeberné množství ryb i rozmanitých ploutvonožců:) NEVÁHEJTE; A VYUŽIJTE TUTO JEDINEČNOU PŘÍLEŽITOST!! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani po druh zhlédnutí mě tenhle snímek nedokázal zaujmout a já jsem jen sledoval, že jsou zde docela povedené efekty, ale dobrý horor v "Dagonovi" prostě nevidím. Líbí se mi ta myšlenka vesnice, kde žijí divní lidé, ale ta už se mi líbila u Lovecrafta. Stuart Gordon mě tímhle filmem prostě nedokázal oslnit jako svými staršími kusy. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

V Dagonovi už Stuart Gordon neměl tu příležitost pracovat se zázemím jako u kultovního Reanimátora a From Beyond (a asi málokdo při čtení Stínu nad Innsmouthem pochyboval o nutnosti dostatku financí na masky a efekty). Štábu se ale podařilo najít slušné město s atmosférou. Zajímavého děje je na takovou stopáž možná pomálu, postavy se chovají debilně a kromě hlavního hrdiny jsou herci vysloveně céčkoví, ale stojí to za zkouknutí. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Šokující a drsný horor..."?! Ée?! Tak to asi spim! Jako horor tento film rozhodně nemůže obstát, jako komedie snad možná, rozhodně blbá. Tento fantasy nehoror byl pro mě docela zklamáním, už jen proto, že začátek je docela povedený. [2/1O] Zkuste raději třeba: Man Thing(5/10). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama