Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá hororová fantasmagorická rybí podívaná, která má super tajemný a svižný rozjezd. Možná můžu říct, že ten rozjezd byl až příliš dobrý, protože se tak nějak hned vyplácalo to nejlepší na začátek. Stuart Gordon ale vtiskl do příběhu tak hutnou atmosféru, že jsem si užívala každou minutu a byla ráda, že jsem docela náhodou objevila něco tak dobrého. Hodně dlouho už jsem neměla takový ten cringe pocit a říkala jsem si, že na to, že film vypadá velice levně, je s ním vyhráno ze všech stran dokonale. Od šílených masek po interiéry. Navíc zde nebyly potřeba ani žádné CGI efekty a když Dagon porovnám s nějakým dnešním výtvorem, který na sebe nemá finance, tohle bylo umělecké dílo. Lovecraftovu tématiku zrůd já mám obecně dost ráda, ale Dagon byl u mě velkou trefou do černého. Fakt doporučuju hlavně monster hororovým srdcařům. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Krapet nevím,co si mám o celém tomto filmu myslet.A nejvíc to zapříčinil asi hlavní představitel,který byl spíš parodizující postavou,než vážně míněným hrdinou.Jinak atmosféru Dagon měl,ovšem jen tak do půlky filmu,poté se začalo vše natahovat a vršit se blábol na blábol.Průměrný horror,průměrná atmosféra,průměrné efekty,spíš nuda,která ale neurazí.Lepší 2*! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, v kterých vypadá všechno tak neuvěřitelně amatérsky, uměle a nedokonale, až vás to nějak osloví a dokonce zaujme? Přesně takový je Dagon, který využívá povídky H. P. Lovercrafta, který je mimochodem pomyslným autorem příšery z letošního hitu Cloverfield. Vše je tak levné a amatérské, že vás to zaskočí, ale brzy začne hladit láskou k látce a snahou, jí přiblížit a vystihnout pro obyčejného neznalého diváka. Třeba první potopení hlavní postavy do moře k velkému kruhu s obrovskou propastí uvnitř patří mezi nejlepší momenty filmu. Po tomhle hodně lituji, že už neletí v kinech horory a tak se pravděpodobně jen stěží někdy díla Lovercrafta dočkají "pořádně kvalitních " adaptací. Ale naděje umírá poslední. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Klasické trojici Paoli-Yuzna-Gordon se opět povedl natočit skvělý a napínavý horor. S Lovecraftem to hoši prostě umí a to mi nikdo nikdy nevymluví. Režisér Gordon mě nezklamal a připravil další brutálně zábavné dobrodružství, tentokráte s nezaměnitelně "vlhkou" atmosférou a perfektními rybími mutanty. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Natrefit na zfilmovaný klenot z pera Lovecrafta (nebo na motivy jeho díla) je jak honba za hledáním zapomenutého pokladu. Je třeba dosti filtrovat a myslím, že jich nenapočítáte víc jak prstů na jedné ruce. Bohužel i mezi těmito jsou kousky, které nesednou vůbec každému. Takže bych řekl, že na kulervoucí počin se stále čeká. Třeba to bude konečně Guillermo del Toro, který plánované zfilmování knihy V horách šílenství dotáhne do mňamkózního výsledku. A jak si stojí Dagon? Názvem, příběhem a různými prvky vychází z více Lovecraftových povídek - především ze Stínu nad Innsmouthem. Možná podle zdejšího rozporuplného hodnocení tušíte, že se jedná o subjektivní záležitost. Bohužel je pravda, že zpracování, animace a herci jsou místy dost na facku a dojem z filmu sráží až hanba. Béčkovost z toho smrdí na sto honů přesně jak rybí obyvatelstvo, které hlavní hrdiny ustavičně pronásleduje. To se dalo trochu čekat, protože je pod režií podepsaný Stuart Gordon, jehož filmy jsou v béčkovém duchu dost laděny. A když se k tomu produkčně přidá sám Brian Yuzna, tak máte béčko jak z praku. Jen pro ty co nemají tušáka, tak je tohle duo spojené například s "béčky" jako Re-Animator a Ze záhrobí, které stojí pro Lovecraftového fandu za pozornost. Gordon si taky střihnul jednu epizodu ze seriálu Mistři hrůzy, kde také zpracoval Lovecraftovu povídku Dreams in the Witch-House. Dost už ale vytahování filmografie a zpět k Dagonu. Jak jsem zmínil, kámen úrazu bude pro většinu provedení a podání. Nemůžu si pomoct, ale já se dobře bavil a navíc atmosféra strachu z permanentního pronásledování byla parádní. Rybo-lidi nebo jak ty šourající patvary nazvat, byli poměrně odporného a děsivého vzezření. To samé fantasmagoricky laděný příběh s legendou o rybím bohu Dagonovi a postupném šílení místního obyvatelstva mě učaroval. Trošku tedy nadhodnotím, protože jsem se i přes ty vizuální kazy dokázal přenést a film mi nedal do konce vydechnout. Iä! Iä! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno