Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (15)

Generation Iron (2013)

  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)

Zůstaň hladový (1976)

  • V závěrečné scéně, kdy kulturisté vybíhají na ulici, kde o chvíli později pózují, lze krom Arnolda Schwarzeneggera a Kena Wallera vidět i další známé tváře kulturistiky tehdejší éry, jakými jsou například Mike Katz, Robbie Robinson a Franco Culombu. Všechna tato jména rovněž figurovala v dokumentárním snímku Pumping Iron (1977), kde dostaly postavy mnohem více prostoru. (Platom)

Reklama

Reklama