Reklama

Reklama

The Damned

  • USA Gallows Hill
Trailer 1

Obsahy(1)

David (Peter Facinelli) prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu (Gustavo Angarita) však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je totiž uväznená duša samotného... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná o bubákovi, která se vizuálně zhlédla v asijské produkce, Evil Dead, Vymítači ďábla a rozličných bubufilmech posledních let. Nevadilo by mi to tolik, jako že postavy jsou krajně nesympatické, a tak si celou dobu přejete, aby zhebly do jedné. Záběry starého domu jsou velmi působivé, což ke spokojenosti nestačí. Hovadské chování postav (jet zakázanou cestou, přes zákaz se toulat po domě, bezhlavě se pokusit odhalit tajemství...) je sice pochopitelné - o čem by pak film byl - jenže s kým se pak má divák ztotožnit, o koho se bát? Správně, o nikoho. Z pohledu balady vina-trest je splněno. Jestli ale tenhle typ filmu přesvědčí diváka o jisté zodpovědnosti v určitých situacích, pochybuji. Není mrazivá atmosféra ani řádný masomlejn...cesta snímku vede kdesi uprostřed...2,5* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podle toho, o čem snímek je, bych čekal nějakou atmosférickou podívanou, ale ta se bohužel nedostavila. Místy je právě atmosféra dost cupována tím, jak jsou herci vedeni a jak je vedena kamera. Jako kdyby tomu chyběla chuť natočit něco skutečně děsivého, hororového, a tak se tvůrci prostě jen spokojili s tím, že scény zabírali tak, jak je tak nějak v hororu zvykem. Je to škoda, protože snímek, zrovna tenhle, by si se svým nápadem a dějovým vyzněním, zasloužil o dost více. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie zlý, ale ani ničím výnimočný snímok, ladený do mysteriózno-hororovej roviny. Zo začiatku hrozná nuda, ale od havárie auta sa veci podstatne zlepšia a dejová linka začne celkom baviť. To najlepšie na snímku je však postupné budovanie atmosféry, síce nejde o nič extra ani keď sa vo filme dostaneme na maximum, ale takáto gradácia napätia celkom poteší. Masky s kamerou tiež neboli najhoršie a našlo sa tu aj pár slušných gore efektov. U mňa preto spokojnosť, film nepovažujem za stratený čas. 60/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budovat atmosféru strachu a nejistoty Garcíovi moc nejde, tudíž pomalejší první polovina je jen stokrát viděné sterilní a nefunkční klišé o tom, jak parta hrdinů uvízne v chatě v lesích / kolumbijském domu hrůzy. Jakmile se ale rozdají karty a začne se něco dít, tak film docela baví. Nad vodou ho drží ok technická stránka, kvalitní gore a hlavně zábavný nápad, že tělo posedlé démonem nemožno zabít, protože potom by posedl vás. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu. Nakoľko počas cesty do jej domu, aj spolu s pár priateľmi havarujú, rozhodnú sa požiadať o pomoc staršieho pána, prebývajúceho v neďalekom spustošenom hotely. Felippe však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je uväznená duša samotného ... Nie zlý, ale ani nijak extra výnimočný hororový snímok, ktorý sa bohužial až príliš spolieha na otrepaný príbeh, či mimo záver, nie veľmi strhujúcu atmosféru. Nemôžem tvrdiť, že by ma "The Damned" nebavil, no 2-3 gore scénky na ktoré divák musí čakať až do samotného konca, pár záberov na pekné masky, mi príde proste málo. Sľuboval som si od tohto hororu viac - 55 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Victor Garcia film po uvážení přejmenoval z původního Gallows Hill na The Damned. (Nivenx)

Reklama

Reklama