Reklama

Reklama

The Damned

  • USA Gallows Hill
Trailer 1

Obsahy(1)

David (Peter Facinelli) prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu (Gustavo Angarita) však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je totiž uväznená duša samotného... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že zápletka je trochu obšlehnutá z Fallen, tenhle duchařský horror se mi hodně líbil. Někdy mi stačí k divácké spokojenosti málo, záleží na náladě. A tohle mi skvěle sedlo. Dobře vystavěný příběh, pochmurná atmosféra, nemilosrdný děj bez soucitu s postavami, neznámí ale nezávadní herci, plus něco španělštiny a kolumbijských exteriérů... no vlastně spíš interiérů. Kdybych občas nešmejdil po ČSFD, tenhle povedený oddecháč by mě nejspíš úplně minul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná o bubákovi, která se vizuálně zhlédla v asijské produkce, Evil Dead, Vymítači ďábla a rozličných bubufilmech posledních let. Nevadilo by mi to tolik, jako že postavy jsou krajně nesympatické, a tak si celou dobu přejete, aby zhebly do jedné. Záběry starého domu jsou velmi působivé, což ke spokojenosti nestačí. Hovadské chování postav (jet zakázanou cestou, přes zákaz se toulat po domě, bezhlavě se pokusit odhalit tajemství...) je sice pochopitelné - o čem by pak film byl - jenže s kým se pak má divák ztotožnit, o koho se bát? Správně, o nikoho. Z pohledu balady vina-trest je splněno. Jestli ale tenhle typ filmu přesvědčí diváka o jisté zodpovědnosti v určitých situacích, pochybuji. Není mrazivá atmosféra ani řádný masomlejn...cesta snímku vede kdesi uprostřed...2,5* ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zchátralý barák, kletba, démon.. Připomíná vám to něco ? Zpočátku to vypadá jako bratříček filmů Case 39 či Orphan, ale všímavý divák časem zjistí, že The Damned má daleko blíže k Evil Dead svým lookem i pojetím. Za mě tedy slušně atmosférická démonická jízda podpořena slušným 5 miliónovým rozpočtem, kde nechybí i slušné gore. Ke konci jsem téměř nedýchal, takže 4* s radostí přihodím, vzhledem k letošní bídě. 70% PS: Druury by měl přestat koukat na horory a sledovat raději dramata. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rodinné stretko mladého ocina s podobne mladou dcérenkou v Bogote nedopadne práve najlepšie, po tom ako sa počas povodní vydajú nepríliš bezpečnou cestou. Stačí malá autonehoda a už sú aj so svojimi známymi v prdeli, prosiac o pomoc a úkryt miestneho starého páprdu. Ten privolí, no onedlho to aj oľutuje, keďže mu objavia dievča zavreté v pivnici. Ako však už dovtedajšia neistá atmosféra vo vzduchu naznačuje, báť sa treba skôr jej než jeho. Victor Garcia je slušný hororový remeselník, ktorý ukazuje, že vie pracovať nielen s filmovými pokračovaniami (aj keď za Hellraisera sa hádam hanbí). V tomto prípade ukuchtil rýdzu hororovú žánrovku, ktorá fanúšika nemá čím uraziť, aj keď takmer všetko s čím pracuje je už dávno videné a prepraté klišé. Vadí to? Nie. Funguje to? Áno. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hrdinové se v hororech snad nikdy nepoučí. Do sklepů se zkrátka neleze! Bohužel, zakázaný ovoce nejlíp chutná, že? A tak jednou zapnou magnetofon, podruhý čtou z Knihy mrtvých, jindy odtamtud vysvobodí podezřelýho haranta. Pokaždý to však vede k masakru. Vědět, že se nacházim v komedii, nakopu tu holku do koulí. Vědět, že jsem v pornu, tak do toho sklepa samozřejmě nakouknu, protože by se v něm s velkou pravděpodobností schovávaly Sydnee Steele nebo Kayden Kross, jež by mi za osvobození určitě rády poděkovaly. Jenže pokud se nacházim v hororu, do sklepa ani nevkročim a z baráku zdrhám jako namydlenej blesk. Takže díky bohu, že máme šikovný scenáristy, kteří vědí, jak takovou bandu lidí dostat do rozpadlý haciendy, a tam je postupně likvidovat nadpřirozeným zlem. Bez nich by tenhle svět byl hrozná nuda! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Victor Garcia film po uvážení přejmenoval z původního Gallows Hill na The Damned. (Nivenx)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno