Reklama

Reklama

Prokletý klaun

Trailer 1

Realitní makléř Kent si na sebe vezme starý kostým klauna, aby udělal radost synovi na narozeninové oslavě. Další den však kostým nedokáže sundat a cítí, jak k němu převlek přirůstá a on se mění. Dávný vlastník kostýmu ví, že se jedná o démona, kterého mohou  zastavit pouze setnutím hlavy. Kent se proměňuje ve strašlivého klauna, který se živí nevinnými dětmi a má chuť i na svého syna... Meg uspořádá narozeninovou oslavu pro svého sedmiletého syna Jacka, který miluje klauny. Jackův otec Kent si na sebe obleče starý kostým klauna, který najde v truhle v domě, jehož prodej právě zařizuje. Oslava se podaří, ráno však Kent nedokáže odstranit umělý nos, sundat paruku ani kostým. Kent se pokusí oblek rozříznout, ale pořeže se. Meg mu násilím sundá umělý nos i s kůží, a tak musí Kent kvůli krvácení do nemocnice. Kent si musí ostříhat a obarvit vlasy, na obličej si dát make up, aby zakryl bílou barvu, a nosit dlouhý kabát. Kent se dopátrá muže, kterému kdysi kostým patřil. Karlsson poví Kentovi, kým byl původní klaun – žil v horách, měl bílou pleť, opuchlý nos od chladu a lákal děti do jeskyně, kde je pojídal. Kent se napije čaje, usne, a když se probudí, je svázaný a Karlsson mu chce setnout hlavu, protože jedině tak se zbaví démona. Kent ho přepere, začíná cítit, že se proměňuje, a tak uteče. U skautského tábora přiláká k sobě chlapce a ukousne mu prst. Kent vypadá příšerně, má bolesti, proměňuje se ve strašlivého klauna a musí zápasit s chutí zabíjet děti. Pokusí se zastřelit, ale přežije. Kostým se stává jeho kůží. Když se pokusí spáchat další sebevraždu, zabije ozubené kolo chlapce, který vejde do pokoje, a Kent ho pak celého sní. Meg hledá Kenta ve všech domech, které prodává. Když ho najde, vezme ho zpátky domů, aby mu pomohla. Kent se nechá přivázat řetězem a Meg hodlá najít způsob, jak kostým ze svého manžela sundat. Jack poví otci, že ho kluci ve škole šikanují, a on je zabije a sní. Jejich pes sežral kousek Kentova nosu, když zaútočí na Meg, Karlsson mu setne hlavu. Kdysi si kostým oblékl, aby potěšil děti v nemocnici, a pak se ho nemohl zbavit. Zachránil ho jeho bratr, který dal démonovi pět dětí z onkologického centra, které umíraly. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (247)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pohádka o nesundatelné klaunské masce a vnitřním boji s nezdolnou touhou spapat nějaké to dítko. Vcelku originální námět. Originální náměty já rozhodně můžu. V hlavní roli bohužel nebyl úplně mistr sympaťák, tam si to asi žádalo šťastnější ruku při výběru. Zpočátku byl snímek čirou komedií. Postupem času se lehoulince přiostřovalo a na pár scének se kouknout vyloženě dalo. Strašidelné to tedy nebylo ani co by se za kapří nehet vešlo, ale to se nedá nic dělat. Závěr byl vcelku překvapivý, !SPOILER!→ když už člověk spapá 4 děti a chybí mu poslední, tak by nejeden čekal, že mu i to poslední sklouzne do krku. ← Jinak, ta závěrečná šášova podoba byla moc fajn. Tu chválím. Celé to trošičku smrdělo nedotažeností. Děj byl místy velmi nudný. Nějakou tu hvězdu zde však určitě zanechám, cosi to do sebe přeci jen mělo. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kdyby se na tomhle Hororu nepodílel Eli Roth, tak bych to asi v polovině vypínal. Protože nebýt zde právě Gore, tak je to tuctový, Hororový drama a úplně jsem cítil v atmosféře filmu ten televizní smrad, který se táhnul od samého začátku. Laura Allen sice pěkná Milfka, ale hraní jí moc nešlo, emoce na nule. No, nebýt opravdu těch povedených Gore scén a dobrý masky klauna, na 3* by to fakt nebylo ani náhodou. Btw, ten TV Prima obsah, je fakt vtipný. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tematicky sa jedná o zmes nápadov, ktoré sa na striebornom plátne v nedávnej minulosti objavili v kúskoch ako Afflicted či Rare Exports, tentokrát však zaujímavo pretvorenú do podoby miestami desivého clown horroru, v USA síce klasifikovaného ako R18+, napriek tomu však podľa mňa stále dosť opatrného, čo sa explicitného zobrazovania nejakého toho násilia týka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejklasičtějších hororových monster je zpět v plné parádě. Watts smíchal dohromady ultimátní krvavou řežbu, téma prokletí i špetku dramatu s morální dilematem a ačkoliv je mu vyčítána, a do jisté míry oprávněně, určitá nevyváženost, já byl s tím, co jsem viděl, nadmíru spokojen. Samotná postupná proměna byla z mého pohledu naprosto perfektní, vtipnou snahou zbavit se kostýmu počínaje, samotným výsledkem transformace konče. Zadařilo se i herecky, kdy nepříliš známé tváře doplnil Peter Stormare a vlastně i Eli Roth, který ovšem nebyl k poznání. Doufám, že v příštím filmu Watts svůj talent potvrdí. 80% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem nesnášel klauny, štítil jsem se jich jako malomocných, vždycky mi přišli hnusní, odporní, nechutní, vlastně svou bizarností i tak nějak strašidelní. A teď už vím i proč - klauni totiž žerou děti! Moc jim chutnají třeba křupavé prstíky malých tlustých skautíků... Jen velká škoda, že tvůrci Clowna nevybředli z takové té středoproudově předposrané distingovanosti a krotkosti a nepřitlačili víc na pilu. Psát scénář já, dédy Clown by sežral nejdřív celou svou rodinu i s embryem v maminčině bříšku, pak by sežral děti všem sousedům (a rodiče brutálně odkrágloval) a vyrazil by na pořádný dlabanec do města, kde by mohl začít druhý, ještě peprnější díl. Bohužel v téhle dětem přístupné verzi se stále jen cosi slibuje a naznačuje a pořádně šťavnatým kanibalským scénám se kamera vyhýbá obloukem, asi aby to náhodou někoho nepohoršilo. Nejvíc mě ve filmu pobavil skvělý Stormare se sdrátovanou držkou, v nemocničním ohozu, s mačetou a kalačem, uchcával jsem smíchy. Dédy Clown sice ke konci sympaticky zmutuje, ale protože nezblajzne svého otylého ufňukaného spratka, nechá si nabančit od své subtilní ženušky a celá tahle taškařice skončí skoro nasládle hřejivým happyendem, nemůžu dát čtvrtou ani omylem. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Plakát k filmu byl ještě před premiérou zakázán v Itálii. Tento plakát nahradili mírnější verzí. [Zdroj: kinobox.cz] (Comida)
  • V jedné scéně si Kent (Andy Powers) zraní levé zápěstí a zaváže si ho. Později má ale obvaz na pravé ruce. (noelcoward73)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v novembri 2012 v kanadskej Ottawe. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama