Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mě už tyhle pseudohorory začínají štvát. Já si to seženu protože si myslím, že to konečně bude "něco jiného" a že je to nějaký podhodnocený a nepochopený klenot - a ano, dostanu něco jiného. Ale v tom špatném slova smyslu. Snaží se to tvářit chytřeji něž cokoli jiného a přitom stěží věřím tomu, že to mělo něco jako scénář. Mueller se prostě chtěl pokusit o surrealistické found footage a vůbec se mu to nepovedlo, protože je to nejen strašná nuda, ale hlavně to nemá čím zaujmout. Respektive má, ze začátku ten film nastolí dost zajímavých záhad - ale na jakékoli jejich řešení se vykašle, zabije veškerý potenciál a v závěrečných 20 minutách se už jen pokouší o surrealismus tím, že nahodile skládá záběry za sebe a smysl to nedává. Vlastně je to celé o ničem - pár se přestěhuje za klidem do lesů, všechno si točí na kameru, občas se jim u baráku zjeví rozmazaná postava chlapa v kápi (Mr. Jones), pak objeví barák souseda, který tam má ukřižované kostry a pak se jim realita míchá s nočními můrami a za to může právě ten Mr. Jones. Hlavně je na tom strašně znát, že scénář asi fakt neexistoval, protože smysl tam nedává nic a skoro všechny dialogy postav se omezují jen na věty typu "Co se děje? Co to znamená?" apod. Atmosféru a napětí to nemá, zaujmout to nemá čím a taky se to občas až směšně tváří strašně psychologicky (asi 10x tam zazní věta Je to jen v tvé hlavě), ale nemůže to fungovat, když nemá na základě čeho a o postavách víme kulové. Možná že šlo i o nějakou naivní jakože psychologickou kravinu, ale ten film mi nedal důvod se v tom pitvat. Takhle to na mě působí spíš jako blábol maskující se za jinakost. Ale mě jde hlavně o obsah a forma je stejně hnusná a žádný strach nenavodí. To i u Epileptic Seizure Comparzion jsem se bál víc jak u tohohle - a to jde o těžký a sotva sledovatelný experimentální film. 1* ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

No s hororem to nemělo řekl bych vůbec nic. Atmosféru si to udělalo průběhem dobrou, to čekání, kdy už konečně Jones něco udělá bylo neuvěřitelný, dokonce i sevřenej žaludek sem chvilkama měl, když třeba procházel to podzemí a objevovali oba ty strašáky. Ale člověk pořád čeká a čeká a nakonec to takovým způsobem domotali, že to svět neviděl. Mysteriozní to rozhodně bylo, ten konec byl taková záhada, že to nemoh pobrat nikdo. Jones jediný co udělal, tak že se jim svejma dílama dostal natolik do hlavy, že měli všichni haldy, to je celý, ON jako takovej byl úplně dobrák největší. Konec si to pokazilo samo, takle přece mysteriozní filmy nekončej, že se tam probliká tisíc scén a čus.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁTE TUŠENÍ, S KÝM MÁTE TU ČEST. TEN MUŽ... NEVÍTE, ČEHO JE SCHOPEN...“ /// Zamilovanej páreček, kamera, co zvládá točit mě i tebe zároveň, no a samozřejmě nesmí chybět ON. Prej by mohlo bejt zaděláno na zlatej důl… Tak úplnej kretén to zas nevymyslel. Ten příběh… dokonce dost zajímavá scéna ve sklepě a to za denního světla! Taky ti panďuláci jsou podle mýho gusta! Bavěj mě i ty kecy vo hranici dvou světů, která se má překrejvat. Trošku strašidelný, možná znepokojivý a schizofrenní. S akurátní stopáží! Snad první found footage, kterej mě vopravdu vtáhl do děje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused má všude strašáky a mě přestal dávat život smysl. 2.) (Možná) pochopím, že se lízt do soukromý cizím bytostem nevyplácí. 3.) Thx za titule ,,n5ver, Peshin a Braginskaya“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tvl no to teda čučím.... Trochu nevím co s tím, protože v poslední třetině už bylo toho zacykleného, epileptoidního halucinování až moc a bylo to otravné. Při šikovnější režii a nápaditějším střihu mohla být poslední třetina klidně o 10minut kratší a měla by stejný(né li lepší)efekt.. Na druhou stranu celý ten příběh a jeho postupné budování vyhnané až do vypolstrovanou celou smrdící sekvence, byl originální a sugestivní.. Důležité je asi být u toho otevřený, příliš neanalizovat konkrétnosti a nechat podvědomí ať si s tím pohraje samo, protože tenhle film funguje na úplně jiných mozkových okruzích a šéfovi tam v řídícím středisku blikají úplně jiné kontolky než u běžných bubákovin nebo ouchylných saďáren. ... Zajímavé-né zrovna kulervoucí, ale zajímavé. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Po tunajších pozitívnych reakciách som čakal rozhodne viac...Mr.Jones je síce čo sa týka atmosféry slušne zvládnutý FoundFootage,no na druhej strane,okrem atmosféry neponúka nič,vďaka čomu by sa film vymykal z priemeru v rámci subžánru.No každopádne je to horor ktorý si určite zaslúži pozornosť každého fanúšika. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama