Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nebylo to zrovna špatné, atmosféra byla slušná a stejně tak i filmařská stránka (i když je jasné, že je to nízkorozpočtové), takže klady tam vnímám a rozhodně mě bavil i ten příběh. Problém je v tom, že je moc očividný dopředu a zklamalo mě, že se nesnažil předvést víc, když na to viditelně měl potenciál. Zklamal mě i závěr a celou dějovou linku s nemocnou dcerou vnímám jako klišovitou a poměrně zbytečnou, co to do silného průměru tahala víc než ostatní mínusy. Na jedno zhlédnutí proč ne, ale rozhodně v tom není nic, proč bych to chtěl vidět znova a proč bych si to měl i třeba za 5 let pořád pamatovat. I ty tři hvězdy tomu dávám jen tak tak, protože jak mě to dlouhou dobu ještě víceméně bavilo, tak závěrečných 20 minut na mě mělo opačný efekt. Slabé 3* ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo. Sice dialogy se nedají poslouchat a motivace postav jsou někdy postavené na hlavu, ale po trikové a příběhové stránce si dal pan James záležet a film může téměř v tomto konkurovat Hollywoodu. V podstatě je to film o otci, který chce zachránit dceru a tak vyvine kyborga, který projde Turingovým testem (test, který určí, zda je v uzavřené místnosti umělá inteligence, či člověk). No a s roboty na vojenské základně není zacházeno právě nejlépe. Film je atmosfericky temný a poplatný vědě. Jako celek však bohužel příliš nefunguje, jelikož spád děj nemá a také gradaci tvůrci absolutně nezvládli. Takže pokud jste Sci-Fi maniak, či robotický maniak, určitě se na film koukněte, ale pro ostatní to bude jen nudná a utahaná záležitost. 50% = 2/5 ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ta iluze A.I. byla dokonalá. Moc krásný efekty a skvělý soundtrack. Ani nevím proč se to tu tolik podceňuje. Visuálně to je umělecké dílo, které si zaslouží rozhodně víc než pitomý 2' Jasně příběh není kdo ví jak co, ale o tom to ani není. Nepostrádá to žádnou důležitou myšlenku a mě se to prostě líbilo byť to není na víc jak 3 hvědy ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že několik filmů na téma polidštělého stroje už tady bylo, ale buď šlo o třetiligová béčka, nebo o vyskorozpočtové blockbustery typu A.I.. Machine není ani jedním. Nedostatek financí režisér ovšem vyřešil elegantně a na miniálním prostoru dokázal zpracovat i poměrně slabý scénář tak, že výsledek je víc než dobrý. Oceňuji, že James tady nejde moc do hloubky a nedělá z filmu rozplizlý filozofický blábol, ačkoliv rozpočet ho k tomu vybízel. Na druhou stranu to nepůsobí ani moc povrchně. Zkrátka tak akorát. Navíc sázka na neokoukané tváře vyšla na jedničku a Caity Lotz v určitých chvílích vyloženě uchvacovala. Čekal jsem sice něco jiného, ale nakonec jsem překvapený a spokojený. Jinak srovnání se Splice není od věci. 80% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama