Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (266)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nelogické, příliš zmatené, urychlené a když divák zapojí mozkové závity je vše špatně. Největší chybu vidím v atmosféře a napětí. Bohužel se na ničem z toho nezapracovalo, a proto není šance na úspěch. Charlize Theron zahrála dobře, i díky ní stojí Dark Places na nohou. Jako nenáročný divák nejsem zklamaný, ale na konci jsem nebyl ani trochu v udivení nebo překvapen. Věřím, že s takovým příběhem a lepší režií mohlo jít o daleko lepší snímek, takhle jen lehký podprůměr .. 4/10 = 48% ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je tahle tajuplná rozkrývačka vskutku výtečná. Střídání současné a minulé roviny vyprávění se vzájemně velice umě prolíná a postupně skvěle doplňuje celou skládanku. Ruku v ruce s odhalováním jednotlivých střípků toho, co se odehrálo, se odvíjí rovněž tak trochu pulzující atmosféra, která postupně nabírá na síle a v některých scénách je téměř dokonale mrazivá. Děj je promyšlený, ale nikoli překombinovaný, a vcelku přehledně ukazuje všechny okolnosti případu i počínání hlavních postav, zejména té ústřední, která v jeho průběhu prochází viditelnou psychologickou proměnou. Vše nakonec vrcholí ve velmi výživném závěru, který emocemi rozhodně nešetří. 90 % ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Příběh je dobrý, zajímavý. Líbilo se mi to prolínání časových linií, když jsme se dozvídali nové a nové skutečnosti a skládali se střípky do výsledného zjištění, kdo je ten vrah. Bohužel tam ale bylo také dost zdlouhavých a nudných pasáží. Řekl bych, že tady selhala režie, tento příběh se dal natočit daleko lépe. Ještě bych zmínil Charlize Theron, její výkon byl v pohodě, ale já bych jí mnohem raději viděl v roli, kde může i předvést svojí krásu a né jako tady, že celý film vypadá jak bezdomovec. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Minulost je plná temných zážitků. 1) Knihu jsem nečetl a tak na mě tenhle trochu těžkopádný psychologický příběh o vině, trestu a odpovědnosti za sebe i za druhé moc nezapůsobil. Ale koukat se na to dalo. 2) Mou celkovou diváckou spokojenost jistí 19letý Tye Sheridan (mladý Ben), 28letý Shannon Kook (mladý Indián Trey) i 26letý Nicholas Hoult (Lyle). 3) Komentář k zamyšlení: camomilla (nehodnotila). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

O autorce knižní předlohy se příznivě vyjádřil i sám King. Knihy od Gillian Flynnové mám doma. Vůbec je nepovažuju za špatné, ale tenhle film ano. S knihou si může pohrávat vaše fantazie, užijete si atmosféru, okořeníte ji napětím. Ve filmu mi to chybělo. Chvilkami se mi zdálo, že sleduju něco jiného, ale k tomu mezi knihami a filmy dochází. Člověk se neubrání porovnávání. Nicméně kniha zase není až tak moc stará. V tomto případě dávám jednoznačně přednost knize. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy Libby (Charlize Theron) poprvé navštíví klub, si zahrála menší roli autorka knižní předlohy, Gillian Flynn. Tu zde můžete vidět, jak sedí na křesle se sekyrou v ruce. (hansel97)
  • Podle filmu i knížky má být postava Bena Daye o sedm let starší, než jeho sestra Libb. Ve skutečnosti je však představitelka Libby, Charlize Theron, o rok starší než filmový Ben, Corey Stoll. (hansel97)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama