Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (266)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Céčková kriminálka s televíznym vizuálom (flashbacky spred 30 rokov vyzerajú ako súčasnosť), mizerným scenárom (tentokrát je to vinou samotnou Gillian Flynn, keďže príbeh sa pomerne verne drží predlohy) a s áčkovým castingom, ktorý tu ale nič nepredvádza (obzvlášť Charlize Theron je sklamanie). Taký drahší Odložený prípad. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V Temných kútoch je cítiť kvalitnú knižnú predlohu, aj preto zamrzí, že film pôsobí len ako rutinná dvojepizóda Odložených prípadov. Dojem áčkového projektu navodzujú iba herci a do istej miery aj kamera Barryho Ackroyda, ale skratkovitý scenár a nevzrušivá réžia ho naopak posúvajú na úroveň neurážajúcej a zabudnuteľnej kriminálky. Škoda. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Temný thriller podle předlohy autorky "Zmizelé" by mohl být důvodem k radosti, ale o to větší je výsledné zklamání. Vyprávěním hodně zmatený snímek, který neustále skáče mezi přítomností a minulostí a snaží se vyprávět temný příběh brutální vraždy. Nevím, jak je na tom kniha, ale film není ničím zajímavý a nefunguje v žádném ohledu, od herců, přes scénář až po režii. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Minulost je plná temných zážitků. 1) Knihu jsem nečetl a tak na mě tenhle trochu těžkopádný psychologický příběh o vině, trestu a odpovědnosti za sebe i za druhé moc nezapůsobil. Ale koukat se na to dalo. 2) Mou celkovou diváckou spokojenost jistí 19letý Tye Sheridan (mladý Ben), 28letý Shannon Kook (mladý Indián Trey) i 26letý Nicholas Hoult (Lyle). 3) Komentář k zamyšlení: camomilla (nehodnotila). ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Kvalitní knižní podklad není zárukou úspěšného filmu. Na film Dark Places jsem se opravdu těšil, kniha se mi líbila a Charlize Theron jsem si v poslední době oblíbil, ale musím přiznat, že mě při sledování mé nadšení opustilo. Veškeré napětí, temná atmosféra a těžkost tématu jakoby z děje vyprchala při jeho přepisování z knihy na scénář. Od dobré herečky můžete očekávat dobré hraní ale pokud jí nedáte kvalitní scénář ona z toho víc neudělá. Zdálo se mi, že film hned ze začátku šlape na plyn, zbytečně se žene kupředu. Možná si Gilles Paquet-Brenner řekl, že nemůže věnovat moc času tomu co se děje Libby v hlavě protože to by se na plátno přenášelo těžce, ale vše urychlit, hodit Libby bez přípravy hned do vody mi také smysl nedávalo. Rozhodě je filmová Libby více nepříjemná než ta knižní, která si přeci jen jisté sympatie čtenáře zajistí. V tomto případě je chyba na straně scénáristy a režiséra a právě tak je z Dark Places průměrný film, který se sice snaží ale o to hůř to vypadá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Podle knížky má být dospělá Libby vysoká pouhých 148 centimetrů, její představitelka Charlize Theron však měří 177 centimetrů. (hansel97)
  • Stejnojmenná knižní předloha od autorky Gillian Flynn vyšla už v roce 2009 a v témže roce ji časopis Publishers Weekly označil jako Nejlepší knihu roku 2009. (Sevcik)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno