Reklama

Reklama

Sedmiletá Libby Day (Charlize Theron) jako jediná přežila brutální masakr své rodiny. Matka a sestry byly zavražděny během rituálního satanského obřadu přímo před jejíma očima. Za strašlivý zločin byl na základě Libbyina svědectví odsouzen na doživotí její bratr Ben. O 30 let později se na Libby se obrátí tajný spolek s názvem Kill Club, který prošetřuje známé zločiny. Nutí ji přezkoumat události oné noci a znovu otevřít kapitolu života, ke které se již nikdy nechtěla vracet. Na povrch vyplouvají skutečnosti, které vnášejí trhliny do jejího tehdejšího svědectví. Libby začíná pochybovat o pravdivosti věcí, které jako dítě viděla. Znovu otevírá hluboko pohřbené vzpomínky na tragickou minulost. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (266)

stration 

všechny recenze uživatele

Až se vám bude zdát, že se děj poněkud komplikuje a že se těžko orientujete v množství postav, tak nezoufejte, bude hůř, ale na konci to do sebe zapadne. Naštěstí. Protože chvílemi jsem měl fakt obavy, jak to dopadne. Na celém filmu je fajn, že je celkem napínavý, dobře zahraný a podle kvalitní knižní předlohy. Tvůrci si mohli ale dát víc záležet. Výsledek působí jako delší verze kterékoliv epizody Odložených případů a přihrává k tomu i televizní look. Po skončení filmu si oddechnete, že to máte za sebou a že to zas tak blbý nebylo. Ale znovu bych si to nepustil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zabil tvoji maminku a sestry Ben?" Malá vystrašená Libby odpověděla kladně a každý trošku zkušenější filmový divák ví, že kdyby to byla křišťálově čistá pravda, tak by se o tom žádný film netočil. Já tedy obvykle nemám nic proti tomu, aby se pátralo po tom, jak to ve skutečnosti bylo, ale tentokrát mě to moc nebavilo. Takže mi ve výsledku bylo jedno, jestli je vrahem Ben, Libby, Diondra, zahradník nebo kdokoli jiný a tak to asi nemělo být. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Solidní napínák s promyšleným scénářem a místama hutnou atmoškou. Nemohl jsem ale úplně zkousnout tu organizaci řešící staré případy a místama je to utahané a lehce zmatené, takže konečné vyznění a dopad není tak zásadní. Podle mě taky Charlize nehraje tak výraznou a zdrcenou postavu, jak by mohla. Zato Ch. G. Moretz roste s každým filmem rapidně vpřed. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh má docela dobré postavy a dovede vás udržet v napětí, protože si říkáte, co se teda vlastně stalo? Že by nějaká amnestie a zabíjela hlavní hrdinka? Nakonec je finále celkem zvládnuté a myslím, že scenáristicky překvapivé a funkční. Jenže místy tomu přece jen dochází dech a já jsem se trochu nudil. Jsou zde scény, které nejsou pro rozuzlení důležité a jen natahují děj. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď som zistil, že ďalšia kniha Gillian Flynn bude sfilmovaná, bol som nadšený. Gone Girl bolo vynikajúce a chcel som poznať ďalší príbeh z jej zákutí. "Dark Places" je úplne niečo iné a musím povedať, že tiež je to jeden z filmov, kde bude môj názor o niečo odlišný, než niektorých ľudí, ktorí sem svoje komentáre už hodili. Najprv som bol sklamaný z obsadenia Chloe Grace Moretz. A v prvej scénke som si hovoril, že skutočne tento film zabije. A hoci sú tu stále všetky jej typické gestá, ktorých sa nevie zbaviť a sú v každom filme, kde má nejakú rolu (podobné problémy máva často aj Kristen Stewart) tak musím priznať, že veľmi dobre dokázala dať charakter svojej postave a úplne som veril, že by vedela byť skutočne zlá. Myslím si, že takto nejako mala vystupovať v Sils Maria a bol by som jej to uveril. Napriek tomu som mal počas filmu trošku pocit, že možno je vo svojej role až príliš dobrá. Čo tým myslím? Keď som pozeral Rosamund Pike v Gone Girl, tak som ostal šokovaný z toho kam jej postava smerovala. Tu som však vedel od začiatku, že nejakým spôsobom do toho zapadne a to napriek faktu, že film sa veľmi inteligente snaží odpútať našu pozornost iným smerom. No jej výkon zlej dievčiny je tak presvedčivý, že vieme s určitosťo, že tam musela zohrať nejakú rolu. Ale teraz už dosť o nej a povedzme si o ostatnom. Charlize Theron je skutočne perfektná. Toto je ďalšia rola, ktorá jej maximálne sedí a človek to vezme všetkými desiatimi. Ostatní herci sú tiež fajn, no niektoré postavy (najmä Michelle a Runner) vedia jemne dráždiť na nervy, lebo pôsobia trošku stereotypne. Jej druhá sestra Debby tu dokopy nemá žiadnu rolu a pôsobí len ako postava do počtu. Lyle je ale naopak zaujímavým elementom a dáva príbehu skutočne niečo nové. Najviac sa mi ale okrem Charlize páčil Corey Stoll v role dospelého Bena a jeho myšlienky. Celkovo si myslím, že ide o dobrý film. Mohol vyťažiť zo svojho potenciálu viac, ale napriek tomu som rád, že som mu venoval svoj čas a konečne ho videl. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zmíněno datum vražd 13. 10. 1985. V knižní předloze je to ale 3. 1. 1985. (chelsea17)
  • Jednu z hlavních rolí původně získala Amy Adams, ale když projekt dostal zelenou, nebyla k dispozici. Místo ní dostala roli Charlize Theron. (Cheeker)

Související novinky

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

Tim Burton chystá remake klasického sci-fi

02.02.2024

Režisér Tim Burton se v současnosti plně věnuje postprodukčním pracím na svém nejnovějším snímku Beetlejuice Beetlejuice, jenž by měl vzít světová kina útokem letos v září, nicméně ani toto pracovní… (více)

Reklama

Reklama