Reklama

Reklama

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá detektívka s dobrým námetom a zápletkou, ale s dosť priemerným spracovaním. Vo svojej podstate mi to prišlo akoby sa nasilu chceli inšpirovať kultovým filmom Se7en, keďže aj v tomto prípade sériovým vraždám dominovala náboženská tematika a samotný vrah sa tváril akoby robil tým ľuďom láskavosť. Ale celý ten vyšetrovací proces mi prišiel miestami až príliš absurdný, obzvlášť pri "čítaní" slov z úst mŕtvych - to by fakt nevymysleli ani v bájnych vyšetrovaniach seriálu CSI. Ale ako celok to rozhodne nebolo úplne na zahodenie, hoci Susan Sarandon v úlohe depresívnej detektívky nebol zas až tak šťastná voľba. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh o sériových vraždách opírající se o určitý druh manipulace spojené s biblí. Scénář by se hodil i na obyčejný televizní film, ale tady tomu byla dána řádná výprava a tak celý příběh přeci jen vyznívá krapet jinak. Ten je jako takový vcelku zajímavý. Očekávané akce či napínavé drama se tentokrát nekoná. Určitá atmosféra sice vyznívá, ale divák nesmí být nijak moc náročný. Vyprávění je pomalejší, ale po literární stránce uspokojivé. Susan Sarandon v roli vyšetřující detektivky pojala svou postavu zcela přirozeně a tak se nejedná o postavu drsnou, jak to povětšinou bývá. Nejedná se tedy ani thriller, ani o výsostné drama, ani se neobjevuje vlivem tématu alespoň lehce hororová atmosféra. Film je tím více civilnější a tak moc diváků neosloví. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

První hodina filmu je takové to seznamování s postavami, s oběťmi a vrahem samotným. Postupně se dostáváme k cíli, což nezní tak špatně, jen kdyby to nebylo tak zbytečné zdlouhavé a tím tak hrozně nudné. Ovšem velký zvrat nastává v posledních 43 minutách, kde se konečně děje nějaká akce, ale zbytek filmu to prostě nezachrání. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů paní Sarandon. :) Na to, že vám bude pomalu 70 let skvělá forma. Ještě nikdy nezklamala. Film byl napínavý i přes to, že se nekonaly potoky krve. Mohl být trochu propracovanější a více vykreslené postavy ale vem to čert. Líbilo se mi to a doporučuji. Namlsaní pitomci co dali nízké hodnocení by se měli dívat na bezduché sračky :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Volání mne z počátku nadšeně vcuclo, pak si mne celkem příjemně převalovalo v ústech a nakonec mne poměrně tupě vyplivlo na zem kostela. To je velká škoda, protože kdyby se počáteční atmosféru podařilo udržet až do konce, tak bych patrně spontánně porušil nejméně tři z desatera přikázání a neschovával bych si čtvrtou hvězdu pod oltář pro nějakého napínavějšího zástupce biblických detektivek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Michael Redhill. Publikoval ho však pod pseudonymem Inger Ash Wolfe. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • Na Novém Zélandu dostal film rating R-16 za grafické násilí. (Terva)

Reklama

Reklama