Reklama

Reklama

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se ztotožńuji s většinou uživatelů, kde jsem podle hodnocení většiny usoudila, že moc velké nadšení se nekonalo. Role Hazel v podání Susan Sarandon byla nevděčná, ale ona prostě umí, to se jí upřít v žádném případě nedá i když bych uvítala s jásotem daleko větší ponor do její postavy. Takhle působila jen jako policajtka, která je věčně přiopilá a nebo pod vlivem prášků a kde se důvod jejího sebedestruktivního chování dozvídám až téměř na konci. Biblická linie, která vedla k sérii vražd, mně vysloveně nesedla, nebo to bylo špatným zpracováním....... já nevím, ale za mě je to ve výsledku nakonec dvojka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rutina, za kterou by se mělo trestat. Samotný policista s osobním démonem a sériový zabiják s kebulí zblázněnou Biblí už tu byli tolikrát, až to hezké není a když se k tomu přidá typicky kanadské televizní zpracování se všemi neduhy, co k dané tématice patří, nezbývá než bezmocně rozhodit rukama a ptát se "cui bono"? Alespoň že Susan Sarandon pořád umí, ale ničím jiným a ani nikým jiným tahle nuda příliš neupoutá. 30% ()

Reklama

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chlast, analgetika, jizlivost a buzerace nového kolegy z velkoměsta. Takhle vyzbrojená se policistka Sarandon vydává po stopě lidového léčitele, co v biblickém obchodním rámci kšeftuje s eutanázií a vzkříšením.. Zvolená cesta rychle odhalené identity pachatele a následného odkrývání motivů nebyla špatná a v případě jistější režisérské ruky z toho mohlo být i něco víc než jen průměrné mysteriózní krimi s obstojným obsazením. Nic proti Heyerdahlovi, ale v jeho roli rigor mortis logopeda by se báječně vyjímal Ton Noonan.. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ budete očakávať (ako ja) priemernú TV detektívku tak nemusíte byť až takí sklamaní. Poznáte seriál Vraždy v Midsomeri? Dosaďte si namiesto Midsomeru americké vidiecke mestečko, za Barnabyho si dajte Sarandonku a za Troya - Tophera. A to ešte môže niekomu pripadať, že som angličanov v tomto porovnaní urazil. Vlastne, keď sa tak nad tým zamyslím, tak nemusí byť až také ťažké pochopiť, prečo sa v niečom tak skrz-naskrz priemernom objavilo niekoľko známych tvárí. Niekedy totiž režisér nedokáže divákom príbeh podať tak pútavo ako to vyzerá na papieri. No a potom je tu samozrejme nedostatok kvalitných scenárov/námetov, ktorý sa logicky dostavil - vzhľadom na obrovský dopyt po nových filmoch v celom svete. A herci tiež potrebujú hrať. Môžu byť doma rok, aj viac (tí známejší bohatí sú) ale po čase to človeka už nebaví a vezme jednoducho to, čo je. Ako som už spomínal skrz-naskrz priemerný flik. Slabé 3. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)
  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Michael Redhill. Publikoval ho však pod pseudonymem Inger Ash Wolfe. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno