Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok 2014 je silně nabitý revenge filmy a obávám se že Blue Ruin výjde jako nejslabší článek. Revenge je můj oblíbený subžánr obecně, ale tohle velmi nefungovalo. Hodně pomalý. "tichý", né příiš zajímavý a otravný film s nesympatickou hlavní postavou a s třemi slušnými gore scénami, toť vše, co film nabízí. Je to škoda, zrychlit tempo, přidat na zběsilosti, akci, dravosti a syrovosti a momentálně bych mohl jásat radostí. Doufám, že Cold in July dopadne lépe.50% ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Ko-hout, nebo ko-ko...?¬         Tenhle snímek o pomstě mi způsobem projevu připomíná romány L. Céliného, kdysi proslulé, budící dojem, jako by na pozadí příběhu mělo být něco víc, než ona popředná slátanina.¬                 A Blue ruin jde dokonce i dál: ani se nesnaží ten dojem vzbudit; jde o děj, nasolené maso; psychologie postav i dějová jsou mu pojmy cizí, měsíční; estetika v jakékoli podobě (estetika zvrácenosti třeba) jest pojmem přímo martovským. V tomto prostředí odmítám hodnotit jednotliviny jako hudbu nebo cokoli jiného jako pozitiva, takové dílo já mohu ohodnotiti pouze výrazem napsaným jako čtvrté slovo v následujícím odstavci.¬                 Je to stejná kokotina jako daleko výše oceňovaný (a lépe nasolený) snímek bří Coenů "Tahle země není pro starý"; s dalšími díly námětově blízkými, pomstovými, jako na příklad "Cesta samuraje" J. Jarmusche nebo "Les 7 jours du talion" Sénecala a Groua, která nejsou světoborná, ale aspoň načrtají pojmový smysl o vztazích a hře obrazů (tedy psychologii a estetiku) se díla Saulnierova (ani uvedené dílo bří Coenů) neporovnají. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Formou i tempem bych tento film přirovnat k Wheatlyho Památkářům, no hodnotím o hvězdu hůře, protože i když pominu neucelenost příběhu, sledování konání tlamoidního hlavního hrdiny mě bavilo mnohem méně. Snímek si umí vybudovat takovou neznámem obestřenou atmosféru, akce je pečlivě rozeseta do celé stopáže, s gore efekty si tvůrci také dali práci, jenže jak má být pomsta sladká, když nedostanete pořádně zahořknout. Forma fajn, obsah nic moc. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Objektivně nemůžu tomuto nezávislému revenge thrilleru vytknout skoro nic, jedná se o solidní filmařinu s báječnou kamerou a vtahující melancholickou atmosférou. Na mne to ale bylo asi až příliš pomalé, a to je co říct, protože obecně proti pomalým filmům nic nemám. The Battery bez kouzla. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Jiný revenge movie, než na který jsme v poslední době zvyklí. Žádná zběsilá pomsta se nekoná, tentokrát na to půjdeme mnohem pomaleji a ono to není na škodu. Film má pár velice zajímavě natočených scén, které dokáží zaujmout. Film se mi líbil, ale na čtyřku tomu přece jen něco chybělo. 6/10. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu neuvidíme úvodní titulky. (HellFire)
  • Film je venovaný pamiatke Kathryn Stephensovej, pre jej podporu a inšpiráciu. (MikaelSVK)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama